• Anonym (Uppgi­ven man)
  Mån 11 apr 11:20
  25059 visningar
  145 svar
  145
  25059

  Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?

  Hej!
  Jag vill först be om ursäkt då sannolikheten är rätt stor att detta blir ett långt inlägg.
  Syftet med inlägget är nog främst bara för att jag behöver skriva av mig, om ni vill så får ni gärna bidra med råd, tankar och idéer.
  Jag är en man på 32 år och bor i en villa tillsammans med min kvinnliga sambo och våra två underbara barn. Jag och min sambo har varit ihop i 12 år, vi fick barn efter 4 års samboskap då vi båda kände det var dags.
  Vi har båda jobb och en bra stabil ekonomi, gott om fritid, vi delar jämnt ut på hushållssysslorna, tid med barnen och sånt. Jag tar lite större ansvar ekonomiskt då jag jobbar heltid och även tjänar mer än min sambo.
  Jag själv är till och från mer aktiv av mig med löpträning och gym, men vi håller oss båda i bra fysisk form.
  Vad är problemet då kan man tänka?
  Tyvärr är det vad jag förstår det klassiska: sexet, eller rättare sagt lusten (sexet är bra när det väl händer).
  Vårt förhållande började som de flesta andra, vi var båda 20-åringar och hade sex ofta, men inte överdrivet. Sex på första dejten (morgonen efter en festkväll där vi träffades) och därefter gjorde vi det i lagom mängd för mig, några gånger i veckan. Detta fortskred sedan i ett par år.
  Sedan hände något som säkert händer i de flesta förhållanden efter ett par år att sexet blir lite mer sällan, låt säga att det kanske var 1-2 dagar varje 14-dagars period.
  Sen fick vi vårt första barn.
  Under hela graviditeten så hade min sambo 0 sexlust, förlossningen var rätt så tuff och utdragen och det blev en del klipp och sy. Så av förklarliga skäl så hade vi inget sex under ett halvår efter förlossningen, därefter så återgick det till dåvarande "normal-läget" med
  sex max en gång per vecka. Här började det kännas att det var mer att hon ställde upp för mig och gjorde det bara för min skull.
  Vårt andra barn kom två år efter det första och den graviditeten var rätt så likt den första, förlossningen var desto mer annorlunda då det gick supersnabbt och utan några men alls.
  Men efter den sista graviditeten detta så har min sambo fortsatt haft ingen lust alls.
  Det sex vi har idag och sex år tillbaka är när jag själv initierar det, jag själv är så otroligt tänd på min sambo. Hon ser fantastisk ut och varje dag så får jag lust att vara med henne.
  Jag håller det såklart tillbaka så mycket jag kan då jag inte vill tjata mig till samlag, men när det gått 3-4 veckor så står jag inte ut längre och försöker så försiktigt jag kan att föreslå sex. Varje gång blir jag nekad direkt av flera olka förklaringar: "Du kan inte komma med sånt nu, det är för sent", "Det är för tidigt, barnen har inte somnat än", "jag är trött".
  Efter att ha blivit nekad några kvällar på raken så säger hon tillslut att vi kan göra det dagen efter, så blir det också oftast men känslan är förstås att det blir planerat och hon har egentligen ingen lust.
  När vi väl har sex så är jag säker på att hon verkligen tycker om det, jag själv blir "mätt" på sexet efter den kvällen och känner ingen kåthet på ett par dagar men sen börjar det om igen.
  Det som jag har märkt på sistonde är att jag blir mer och mer påverkad av situationen, när jag vi är inne i "neka-fasen" tappar jag tålamodet och blir frustrerad för minsta lilla, barnen kan göra mig så irriterad och arg.
  Min sambo skulle däremot kunna leva utan sex helt och hållet, vi har haft uppehåll helt med sex i flera månader utan att det bekymrar henne något alls.
  Det finns säkert underliggande orsaker att det blir så här.
  Innan jag träffade min sambo så menar hon att hon aldrig onanerat, nu har hon visserligen gjort det någon gång då jag uppmuntrat henne till det, köpt leksak o.s.v. men sexlusten har nog varit väldigt låg hos henne under hela hennes liv.
  Hon har också erkänt det själv att hon ofta inte har någon sexlust, men att det kommer ibland. Vi har därför testat att sluta med hormonella preventivmedel och sånt men det gav inget resultat, vi har öven testat kosttillskott som ska öka sexlusten men samma sak där.
  Jag hittar på olika aktiviteter/resor, köper presenter till henne ibland (utan självklar baktanke), uppmuntrar henne att träffa vänner/gå ut osv.
  Jag vet inte hur vi ska lösa detta.
  Jag mår så dåligt av att veta att hon bara har sex med mig för tillfredställa mig, men mår samtidigt ännu sämre av att inte få ha sex öht.
  Att det nu går ut över folk omkring mig är inte heller bra.
  Jag känner också att vi är unga fortfarande, ser ungdomliga ut och är i bra fysisk form än. Det kan väl inte vara slut på sexlivet redan innan det än har hunnit börja på riktigt? Borde inte vi vara i de bästa åren just nu sexmässigt?
  Ibland efter att jag blivit nekad i sängen så kan jag få en sån otrolig deppig känsla, ibland på morgon när jag sitter i bilen till jobbet känner jag att jag bara vill stänga av telefonen och bara fortsätta åka/försvinna.
  Är jag bara en ynklig man som göra ett stort problem av ingenting?
  Är jag beroende av något jag aldrig får?
  Behöver jag hjälp?
  Behöver vi hjälp?
  Behöver hon hjälp?
  Uppgiven...
 • Svar på tråden Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?
 • Mån 11 apr 13:00
  #11
  Anonym (Uppgiven man) skrev 2022-04-11 12:40:20 följande:

  Tack ska du ha Guldnovan.


  Den tar jag då jag förstår vad du menar, nu var kanske inte uppmannat rätt ord i den bemärkelse att jag gav henne det uppdraget/bad henne göra det, utan blev mer förvånad att hon inte gjort det tidigare och sa att hon fick göra det om hon skulle känna för det (om hon kände att jag var mot det på något sätt).
  Detta var längesen nu.


  Leksaken var för oss båda och vi använder den tillsammans, så det var inget som jag gav till henne i någon sorts kravställning att hon ska använda själv. Det var mer ett försök att locka fram någon sorts nyfikenhet hos henne. Det har hjälpt lite tror jag faktiskt men framför allt ökat kvaliten på våra samlag när det väl blir av.


  Tack för att du tog dig tid att svara. Jag var lite osäker ang. leksaken men nu förstår jag. 

  Min man frågade också om jag åtrådde honom och jag svarade ja och trodde på mina egna ord. Nu vet jag ju att så inte var fallet. Eller så betyder åtrå olika för människor. Min åtrå behövde jag iaf inte göra något åt. Det var nog inte det min man tänkte sig. 

  Hoppas det löser sig. Det här är jättesvårt Hjärta
 • Mån 11 apr 13:00
  #12
  Anonym (Uppgiven man) skrev 2022-04-11 12:47:23 följande:

  Jag kan försäkra dig om att det inte var någon rättegång, jag använder inte alltid rätt nyans av ord när jag skriver. Ddet jag menar var att hon sagt det som svar på en enkel fråga och ibland nämnt det självmant när ämnet dykt upp. 

  I så fall är jag onormal, för jag har sexlust.
  Tack för din input.


  Fast det kan absolut skilja sig mellan män och kvinnor, eftersom sexlusten delvis är hormonstyrd (delvis alltså). Kvinnors sexlust brukar variera med hormoncykeln, men har inte samma typ av svängningar av sina hormoner.
  Apropå hormoner. Äter hon p-piller eller använder sig av annat hormonellt p-medel, det kan absolut minska lusten för många kvinnor
 • Anonym (Besse­rwiss)
  Mån 11 apr 13:09
  #13
  +1

  Hur man än vrider och vänder på det, så är det ju alltid den med minst lust som måste bestämma. Det finns ju inget som heter "omvänd" våldtäkt men i längden kan nog upplevelsen av att aldrig få ha sex och känna sig bortvald liknas vid en sexuell kränkning, av annan art men ändå.

 • Mån 11 apr 13:25
  #14
  Anonym (Uppgiven man) skrev 2022-04-11 12:22:17 följande:

  Jag hoppas det, jag har såklart också tänkt och frågat det många gånger.
  Hon svarar alltid att hon är det, med menar också att lusten oftas kommer efter att vi väl börjat.

  Fråga två ska jag försöka ta med mig och ställa till henne, jag skulle tro att det är Ja på den också men vad hon själv ska kunna göra är nog lite där problemet ligger, Har du något förslag?


  Tack.


  Om hon känner attraktion och vill ha sex så varför säger hon då automatiskt nej till sex? Då är hon ju nånstans inte helt ärlig - antingen mot dig eller sig själv..

  Vill hon verkligen ha sex och vill känna lust och vill öka den så är ansvaret hennes eget att ta reda på vad det skulle vara i praktiken. Hon behöver känna nyfikenhet och motivation på egen hand för att lösa problemet och själv komma på vad som ökar lusten och viljan. 

  Om lusten i grunden är låg hos henne blir den ju givetvis inte bättre av att spontansex försvinner och man mer måste planera sitt sexliv för att ni har barn. En poäng för er båda att reflektera över. 
 • Anonym (Uppgi­ven man) Trådstartaren
  Mån 11 apr 13:35
  #15
  Anonym (Besserwiss) skrev 2022-04-11 13:09:13 följande:

  Hur man än vrider och vänder på det, så är det ju alltid den med minst lust som måste bestämma. Det finns ju inget som heter "omvänd" våldtäkt men i längden kan nog upplevelsen av att aldrig få ha sex och känna sig bortvald liknas vid en sexuell kränkning, av annan art men ändå.


  Precis, jag håller helt och hållet med dig.
 • Anonym (L)
  Mån 11 apr 14:11
  #16
  +1
  Anonym (Siffran) skrev 2022-04-11 11:55:28 följande:

  Jag reagerar på detta, som att det vore någon sorts rättegång där hon måste jaka eller neka. Helt sjuk ju.

  Det är normalt att inte ha sexlust och det är inget som kan tvingas fram med några erkännanden.

  "Hon har också erkänt det själv att hon ofta inte har någon sexlust"...


  Snacka om att göra en stor grej av ingenting. Ts menar att hon själv har sagt att hon inte har någon sexlust och att det således inte bara är hans egna antaganden. 
 • Anonym (L)
  Mån 11 apr 14:17
  #17

  Jag tror tyvärr inte att hon är attraherad av dig längre. Om man är attraherad av sin partner brukar man vilja ha sex, så länge det inte ligger någon annan faktor bakom det hela som till exempel psykisk ohälsa. Det spelar ingen roll att hon säger att hon är attraherad av dig. Det du ska gå efter är hennes handlingar. Hon kanske ser dig mer som en bästa vän. Vad gör hon själv för att försöka finna lusten? Försöker hon ens göra något? Du kanske får ta och säga att detta inte funkar för dig och att du gärna vill att ni ska jobba på att finna hennes lust. Du kan ju inte vänta hur länge som helst. 

  Det är naturligtvis inte hållbart i längden att ha det som ni har det. Du är ung och i din ålder vill man oftast inte ge upp sexlivet. Det hade varit annat om ni var typ 70. Du kan hitta en ny partner som du är mer kompatibel med. Du får nog välja här. Fortsätta ha det på detta sätt eller göra slut och hitta någon annan. Jag hade definitivt inte velat leva så här men valet är ditt.

 • Anonym (L)
  Mån 11 apr 14:19
  #18
  Anonym (L) skrev 2022-04-11 14:17:15 följande:

  Jag tror tyvärr inte att hon är attraherad av dig längre. Om man är attraherad av sin partner brukar man vilja ha sex, så länge det inte ligger någon annan faktor bakom det hela som till exempel psykisk ohälsa. Det spelar ingen roll att hon säger att hon är attraherad av dig. Det du ska gå efter är hennes handlingar. Hon kanske ser dig mer som en bästa vän. Vad gör hon själv för att försöka finna lusten? Försöker hon ens göra något? Du kanske får ta och säga att detta inte funkar för dig och att du gärna vill att ni ska jobba på att finna hennes lust. Du kan ju inte vänta hur länge som helst. 

  Det är naturligtvis inte hållbart i längden att ha det som ni har det. Du är ung och i din ålder vill man oftast inte ge upp sexlivet. Det hade varit annat om ni var typ 70. Du kan hitta en ny partner som du är mer kompatibel med. Du får nog välja här. Fortsätta ha det på detta sätt eller göra slut och hitta någon annan. Jag hade definitivt inte velat leva så här men valet är ditt.


  Du har ju dessutom redan börjat bli bitter av detta. Risken är stor att du blir ännu mer bitter om du stannar och ingen förändring sker. Då kommer det gå ut över hela förhållandet. Det blir mycket svårt att få det att funka om den ena vill ha sex medan den andra inte vill det. 
 • Mån 11 apr 14:24
  #19
  +1
  Anonym (L) skrev 2022-04-11 14:17:15 följande:

  Jag tror tyvärr inte att hon är attraherad av dig längre. Om man är attraherad av sin partner brukar man vilja ha sex, så länge det inte ligger någon annan faktor bakom det hela som till exempel psykisk ohälsa. Det spelar ingen roll att hon säger att hon är attraherad av dig. Det du ska gå efter är hennes handlingar. Hon kanske ser dig mer som en bästa vän. Vad gör hon själv för att försöka finna lusten? Försöker hon ens göra något? Du kanske får ta och säga att detta inte funkar för dig och att du gärna vill att ni ska jobba på att finna hennes lust. Du kan ju inte vänta hur länge som helst. 

  Det är naturligtvis inte hållbart i längden att ha det som ni har det. Du är ung och i din ålder vill man oftast inte ge upp sexlivet. Det hade varit annat om ni var typ 70. Du kan hitta en ny partner som du är mer kompatibel med. Du får nog välja här. Fortsätta ha det på detta sätt eller göra slut och hitta någon annan. Jag hade definitivt inte velat leva så här men valet är ditt.


  Så fel du har. Jag har låg sexlust, men är den enda som jag vill ha sex med är min sambo. Så ts sambo kan absolut älska ts och även se honom som attraktiv, även om hon har låg sexlust. 
 • Anonym (man 50)
  Mån 11 apr 14:25
  #20

  Det är ett jättevanligt problem för par i din situation och behöver inte alls betyda att hon tappat känslorna eller attraktionen för dig. Hon har bara inte längre särskilt mycket lust och framförallt inte spontan lust, och då blir dina inviter mest stressande för henne. Jag och min fru hade en väldigt liknande situation. Vi insåg dock båda att sex är viktigt för relationen och måste prioriteras. Vår lösning var att schemalägga sex, en gång i veckan en viss tid och dag. Däremellan var det helt sexfritt och genom att min fru slapp känna sig stressad för att ha spontansex när honinte hade lust fick vi tillbaka vår vardaglia närhet och hon hann bygga upp ett sug och förväntan inför våra "dates" varje vecka, och när vi väl har sex har hon lust och det är skönt för henne. Värt att testa, om hon inte tappat känslorna för dig kan jag verkligen rekommendera det som en lösning.

Svar på tråden Vad är problemet? Varför vill hon inte ha sex?
Logga in
Bli medlem