Inlägg från: Anonym (Knepigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vad anser ni om koranbränningen och upploppen mot blåljuspersonalen?

    Vad man än tycker om idioti som koranbränning så är det en demokratisk rättighet att demonstrera. Demonstrationsfrihet ingår i grundlagen och innebär att vem som helst får demonstrera för eller emot vad som helst.

    Det bästa hade varit om ingen reagerat över huvud taget eftersom det med stor sannolikhet är exakt det Paludan var ute efter. Han väljer att göra det här på ramadans sista dag och han vet vilka reaktioner det kommer få. Han får vatten på sin kvarn i rasisternas ögon. 

    De som är ansvariga för upploppen tror jag mest använder detta som alibi. Sen finns det såklart de som verkligen blir kränkta. Men alldeles oavsett så tror jag, precis som med annat som är snett i samhället, att det behövs mycket förebyggande arbete. De här områdena där det händer är utanförskapsområden där utbildningsnivån är låg, arbetslösheten hög och förtroendet för myndigheter och samhället överlag väldigt skört. 

    Vi kan inte göra något åt att vidriga människor som Paludan får tillstånd till sånt här men vi kan arbeta för att de som går till motprovokation får bättre förutsättningar. 

    Det är vad jag tror. Inte för att det är lätt. Men en önskan är att politikerna slutar tramsa och hjälps åt att få igenom förändringar. De verkar anse att det ena utesluter det andra. Moderaterna vill ja högre straff, andra vill jobba mer förebyggande. Ja men kör på båda, hur svårt ska det vara? Bara något GÖRS. 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Tecum skrev 2022-04-15 22:14:35 följande:

    Dansken borde åtalas för uppvigling och störande av den allmänna ordningen. Att avsiktligt skapa upplopp och vandalisering faller inte under demonstrationsrätten.
    Och de som tar tillfället i akt för att utföra upploppen borde åtalas och utvisas. Beklagligt att svenskt medborgarskap inte kan återkallas.


    Hur vet du att de inte har svenskt medborgarskap? 
    Jag håller med om att det är jävligt genomskinligt det han "demonstrerade" emot men hur ska gränsen dras? I mitt huvud är det han gjorde på gränsen till hets mot folkgrupp för att man fattar vad han menar med koranbränning. Men kan det rent juridiskt anses som det? Ungefär som att heilande inte är olagligt men kan ses som en del av hets mot folkgrupp. Det är knepigt som fan 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Snarthänderdet skrev 2022-04-15 23:13:22 följande:
    Det kan inte, eller åtminstone BÖR INTE ses som hets mot folkgrupp att bränna en bok. Sekunden det görs så befinner vi oss på ett sluttande plan med censur och förtryck som slutstation. Hur paradoxalt det än är.

    Att bränna koranen (eller valfri religiös text) i protest, är förmodligen den extremaste formen av (icke-våldsam) protest i det här fallet. Men det är långt ifrån den enda formen som hade kränkt och upprört.

    Tror du våldsreaktionerna hade uteblivit ifall Pauldan istället för att bränna, hade hållit upp koranen samtidigt som han ljudligt kritiserar Islam och kallar profeten Mohammed för pedofil? Det tror inte jag. (Det sistnämnda är f.ö en objektiv sanning om man anakronistiskt tillämpar nuvarande lagstiftning).

    "man fattar vad han menar med koranbränning" är nog kanske det farligaste du skriver i din kommentar, för NEJ. DU har en uppfattning om vad han menar, JAG har en uppfattning om vad han menar (som f.ö liknar din). Våra uppfattningar är subjektiva, medans lagen är och MÅSTE vara objektiv.
    Det är ju det jag menar. Att i MITT huvud så förstår jag vad Paludan är ute efter men rent juridiskt är det något helt annat och det är därför det blir knepigt då vad man TYCKER inte spelar nån roll och att gränsen måste dras någonstans
Svar på tråden Vad anser ni om koranbränningen och upploppen mot blåljuspersonalen?