Inlägg från: Anonym (Vidrigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vidrigt)

    Vad anser ni om koranbränningen och upploppen mot blåljuspersonalen?

    Jag tycker att det är skandal att polisen antingen inte fått resurser nog eller helt enkelt fått order om att vara så mesiga att detta fick fortgå. Varenda deltagare i upploppen borde få fängelse. 

    Äckligt att ni sitter och kritiserar någons rätt till yttrandefrihet och demonstration eftersom andra sjuka människor finner det provocerande och upprörande. Hela syftet med yttrandefrihet och demonstration är för att skydda de mer extrema åsikterna i ett samhälle. Det behövs inga lagar och skydd för de politiskt korrekta åsikterna. 

    Vi borde ha ännu mer koranbränningar för att visa att dessa extremister inte får vinna genom att bete sig som idioter. 

  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (skattebetalare) skrev 2022-04-15 22:27:27 följande:

    I Danmark är han dömd för hets mot folkgrupp och uppvigling.
    Ja vi har yttrande frihet och dom som gjorde bränder bilar och skadade poliser borde dömas för det men det är poliser som skadas och oskyldiga som drabbas men det är alla skattebetalare som betalar för dessa demonstrationer mm.
    Varför tillåta en koranbränning när man vet att det blir upplopp?
    tycker att alla inblandade borde dömas, verkligen fel att bränna bilar och skada poliser men lika fel att uppvigla, som sagt i Danmark är hen dömd.
    Varför tillåta något när man vet att det kommer att bli upplopp som det alltid blir när han bränner koraner.
    Allt är så fel och alla inblandade ska dömas precis som i Danmark. 


    Ja varför ska vi tillåta yttrandefrihet och demonstrationsfrihet i de fall där människor kan bli upprörda över de uttrycka åsikterna? Så fort människor svarar med våld på vissa åsikter borde vi förbjuda att dessa yttras. Lika bra att vi förbjuder uttryck för homosexualitet medans vi håller på för det kan verkligen göra folk upprörda. 
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (Maria) skrev 2022-04-15 22:47:10 följande:

    Han har sin fulla rätt att uttrycka kritik mot religionen Islam. Han kallar sig väl islamkritiker, det är helt ok tycker jag. 
    Jag tycker det är helt fel att förstöra böcker däremot. Det kan jag tycka borde inte tillåtas. 


    Varför skulle det vara olagligt att förstöra en bok enligt dig? Borde man få böter om man ritar i böcker då också eller gud förbjude om man råkar riva sönder en sida eftersom böcker är heliga med mänskliga rättigheter nu helt plötsligt? 
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (skattebetalare) skrev 2022-04-15 22:52:42 följande:
    Det är en enorm skillnad på att diskutera t ex islam och att bränna religiösa symboler enbart i i provokation, som sagt han är dömd i Danmark för hets mot folkgrupp och uppvigling, Jag tycker att muslimerna som kastade sten och skadade poliser ska dömas hårt, dom ska inte få bete sig så men när man vet att att något kommer att spåra ut innan och kosta skattebetalare stort och skada personer är det inte säkert att man kan ge tillstånd, Örebro tvekade och tidigare har man nekat honom koranbränning i Sverige.
    Ja vi har yttrefrihet till max i Sverige, i Tyskland får man inte bränna religiösa symboler hur som helst numer pga av kristallnatten då man brände judiska böcker. 
    Jag är för att man ska få kritisera alla religioner men att bara skymfa någon är inte att ta ställning bara att provocera och det är precis hans avsikt,
    men det gör inte att demonstranterna får bete sig som dom gjorde, dom ska ha fängelsestraff för vad dom gjorde, det är helt oacceptabelt det dom gjorde.
    Dom skulle kunna ha stått tysta och demonstrerat mot honom.
    Så deras agerande var helt oacceptabelt men för det är inte uppvigling ok.
    Tänk om någon åter stod och brände judiska böcker och symboler, får som sagt inte ske i Tyskland och andra länder.

    Alla ska få säga sin åsikt i Sverige men vi har också liksom Danmark lagar om hets mot folkgrupp och uppvigling. Ibland kanske man inte kan godkänna vissa saker precis som Örebro diskuterade just för att folk skulle komma till skada och att det skulle bli stora kostnader. Jag betalar gärna för åsiktsfrihet men inte uppvigling, hets mot folkgrupp och våldsamma demonstrationer mot det.
    Just  i detta fall kan man faktiskt se att det innan kommer att bli upplopp och det är sällan man säger nej men ibland kan man det pga säkerhet för poliser och allmänhet. Det har inget med yttrandefrihet att göra, vi i Sverige har det mer än dom flesta länder och så ska det vara.
    Fast du står på motdemonstranternas sida. På sidan som attackerar polis, ambulanser och brandbilar. På de som kastar sten och vandaliserar. För du ger dem rätt, du säger att på grund av deras beteende borde vi förbjuda vissa människor att yttra sig och hålla demonstrationer. Det är helt sinnesjukt hur människor kan tänka och tycka som dig. Det visar på hur människor blivit för vana vid demokrati till den grad att de tror att den inte behöver försvaras längre. Ni tar den för givet. En riktig skam.

    Ja människor blir upprörda över vad han gör, OCH?! Vad fan spelar det för roll? Människor kommer inte till skada på grund av vad han gör eller säger. Människor kommer till skada p.g.a. idioterna som vandaliserar och attackerar människor, det är DÄR problemet ligger och där lösningen ska hittas. 

    Ditt tankesätt leder exakt till det jag sa, att vi behöver börja förbjuda alla uttryck som provocerar människor som tar till våld. Det finns människor som blir våldsamma av uttryck av homosexualitet. Vad mer anser du bör förbjudas för att blidka våldsamma ignoranta människor? Vilka fler oskyldiga människor som inte skadat någon bör straffas för att blidka våldsamma ignoranta människor som inte tror på demokrati?
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (Maria) skrev 2022-04-15 23:08:21 följande:
    Ja i dessa sammanhang blir det en så tydlig enbart provokation. I många länder är det förbjudet att elda upp religiösa böcker. Men även sett till miljö kan man tänka och resursslöseri som man alltid babblar om annars i Sverige, så är det dessutom oetiskt att bränna upp böcker tycker jag. Finns många barn i världen vars högsta önskan är att ha böcker och kunna läsa. 

    Nej han borde hålla sig till att kritisera Islam. Blir också lite mer seriöst än att bränna Koranen. Kritisera Islam gör han alldeles rätt i och det borde fler göra. Det ska man absolut inte backa om. 
    Du vill alltså förbjuda alla handlingar som är medvetet provocerande? Oj vad djupt vatten du är ute på utan att inse det själv. 
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (Muslim) skrev 2022-04-15 23:13:18 följande:
    Nej, det är inte enbart en bok utan en helig bok där varje ord kommer direkt från Gud. Absolut inte en vanlig bok. 

    Sedan tycker jag att det är konstigt att skriva att du skiter fullständigt i om någon Bibel skulle brännas, som om din icke-reaktion skulle vara det normala. Det är inte alls ovanligt att reagera när någon förnedrar på detta sätt. Väldigt många kristna som älskar sin religion skulle också reagera.. svenskar är liksom inte de enda kristna i världen.

    Notera att jag är emot reaktionerna som skett med bränder och stenkastning mot polis osv, både fel att ställa till med allt detta men även något som inte kommer hjälpa. Bättre att bara ignorera honom. Så jag menade inte att försvara det på något sätt utan ifrågasatte ditt påstående om att det bara är en bok.
    Jo det är bara en bok. Att den boken har en speciell plats i ditt hjärta förändrar ingenting. Din religion är din privatsak och inget som ska tvingas på andra. Koranen är inte ett dugg helig för mig och andra icke muslimska personer. 

    Kristna människor brukar inte bli aggressiva och hotfulla i västvärlden när någon hånar, kritiserar eller provocerar deras religion nej. 
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (skattebetalare) skrev 2022-04-15 23:35:08 följande:
    Nu får du ge dig, hur kan du läsa så himla fel? 
    I många länder som just te x Tyskland får man inte bränna religiösa symboler och religiösa skrifter hur som helt, vem tycker att det var ok för nazister att bränna judiska böcker på kristallnatten? 

    Läs igen vad jag skriver om provokation och uppvigling, jag tar inte vandalernas sida, att du ens påstår det visar att du inte läst det jag skrivit.
    Ja jag har jobbat mycket utomland och ser lagar i andra länder, vi i Sverige har en yttrande frihet långt mer än andras länder och det ska vi vara stolta över men ibland när det inte handlar om det om utan provokation som kommer att skada folk kanske man ska tänka om precis som man gjort flera gånger om när han velat ha koranbränning, man har sagt nej tidigare just pga av säkerhet.
    Det är det jag poängterar inte att motdemonstranterna ska få härja runt, dom ska ha långa fängelsestraff för sitt agerande.
    Men i Danmark är han dömd och jag tycker att han även i Sverige kan bli det som han skulle bli i t ex Tyskland. Sen ska demonstranterna eller dom som vandaliserade dömas till hårda straff.
    Jag får en känsla att det är ok med koranbränning när det gäller yttrande frihet, hur många skulle tycka att det är ok att nazister bränner judiska skrifter?
    Jag är halvamerikan och kan säga att det även skulle bli upplopp i vissa stater om man brände biblar även om det inte händer i Sverige.
    Ska det var ok ? ja kanske att det ska vara ok men det är inte i många länder.
    Jag är inte religiös men respekterar dom som är det, men om det är ok eller inte, är det alltid berättigat när oskyldiga kommer i kläm och i fara och det kostar massor av pengar. 
    Om man vet innan att det är en provokation och inte bara ett ställningstagande mot en religion är det då yttrandefrihet? eller uppvigling?
    I Danmark anser man att han hetsar mot folkgrupp och uppviglar, har danskarna fel ?
    Det rättfärdigar inte på något sätt demonstranternas agerande och det var inte heller det jag menade när jag ifrågasatte hans agerande.
    Dom ska har jag sagt åtalas för våld och skadegörelse finns ingen tvekan om det men för det är det inte säker att alla ska få bränna religiösa symboler utan diskussion om det är uppvigling eller ej, Danmark har dömt honom.
    Jag kan även förstå länder som Tyskland där det är förbjudet att göra så i ren provokation, dom har upplevt hur det var när man brände judiska skrifter och böcker av judiska författare och väldigt få anser att nazisterna gjorde det pga yttrandefrihet. 
    Jag försvarar inte på något sätt dom våldsamma demonstranterna, det dom gjorde var vidrigt men försvarar heller inte brännande av religiösa skrifter i ren provokation, det borde alla förstå om man har haft en judisk släkting som upplevt det. 
    Jo du är på vandalernas sida, du ger dem rätt. Du ser till att deras brottslighet lönar sig. Om deras beteende leder till en systemändring och lagändring har de fått exakt vad de vill, tror du de bryr sig om ifall vissa av dem måste sitta några veckor i fängelset för att få igenom det? Du ger dem allt de vill ha. 

    Provokationen skadar ingen, det är brottslingarna som vandaliserar och misshandlar folk som skadar folk, så vad snackar DU om?

    Du tycker att han ska dömmas för att han har provocerat människor? Hör du inte själv hur sjukt du resonerar?

    Jag läser inte fel, jag följer din logik och resonemang längd vägen den leder. Du gillar bara inte vart din egna stig leder. 

    Om du är "halvamerikan" vet du hur oändligt mycket kristendom hånas och kritiseras utan att den kristna befolkningen där börjar bete sig som djur. Detta sker dessutom på prime time TV och hos de störta komikerna. 

    Ja, om han blivit dömd för att bränna koranen i Danmark har danskarna fel. Precis. 
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (Muslim) skrev 2022-04-15 23:45:32 följande:
    Varför skulle jag bli upprörd? Det kom inte direkt som en överraskning att det enbart är muslimer som anser Koranen vara helig men respekt tycker jag är viktigt och där ingår det att inte bränna det som anses vara heligt av andra enbart för att provocera, oavsett vilken religion det nu handlar om. 

    Varför inte bara kritisera det man anser vara fel med religionen? 
    För som du ser är hans metod ett utmärkt sätt att visa en viss problematik hos den muslimska befolkningen samtidigt som han väcker samtal. 
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (Maria) skrev 2022-04-15 23:34:36 följande:
    Nej. Det har jag aldrig skrivit el velat påstå. Snälla ge dig. Förstår faktiskt inte vad du fiskar efter. Kan tycka just elda upp böcker i detta sammanhang borde vara förbjudet,Ja. Vad du sedan dillar om vet jag ej. 
    Det var du som rättfärdigade att man bör förbjuda förstörelse av böcker med att det är provocerande. Om du nu ångrar vad du sa är du välkommen att ta tillbaka det. 
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (Muslim) skrev 2022-04-15 23:37:59 följande:
    Hur tvingas religionen på dig och andra genom att muslimer anser att Koranen är helig? Det är inte så att du också måste se den som helig, utan förstå att för många andra är den det.

    Om en närstående till dig dör och dennes grav börjar vandaliseras eller användas som toalett av någon annan så antar jag då att du tänker samma sak? "Personen hade en speciell plats i mitt hjärta, inte i andras".. respekten där är inget du funderar över alls utan tycker det är helt normalt? 

    Återigen är inte västvärlden hela Kristendomen. Nu syftar jag inte på aggressivitet då det är fel oavsett men det finns otroligt många kristna som reagerar starkt när deras religion hånas, med all rätt. Det finns en skillnad mellan att provocera/håna och att kritisera religionen. T.ex kristna syrianer reagerar betydligt mycket mer än vad svenska kristna gör, helt enkelt för att Kristendomen är en stor del av deras identitet också. 
    Eftersom du anser att jag och alla andra också bör hantera koranen som om den vore helig. Det är att tvinga på oss er religon. Jag behöver inte hantera koranen som om den vore helig bara för att ni tycker. Precis som jag inte behöver gå och täcka håret för att vissa av er tycker det är heligt. Att någon annan tycker något är viktigt och är djupt personligt för dem betyder inte att jag eller samhället inte får håna, förlöjliga, kritisera det. 

    Fast nu pratar vi inte om att ha en stark privat reaktion. Detta hade inte blivit nyheter om det var det det handlade om. Personen i fråga hade förmodligen aldrig ens tänkt tanken på att bränna koranen om det var allt det handlade om. Denna tråd handlar om muslimer som vandaliserar och misshandlar i koranens namn. Det är vad du borde vara upprörd över. Men det är tydligt vart ditt fokus ligger. 

    Att håna, kritisera och förlöjliga religion är en jävla grundsten för en lyckad demokrati. Klarar du inte av sådant hör du inte hemma i en. 
Svar på tråden Vad anser ni om koranbränningen och upploppen mot blåljuspersonalen?