• Mon 18 Apr 2022 08:58
    2597 visningar
    16 svar
    16
    2597

    Lämmnad efter 11år

    Hej! Min sambo lämmnade mig för ca tre veckor sedan efter att ha tillbringat elva år tillsammans. Hon var 19 och jag var 20 när vi träffades, jag är nu 31. Uppbrottet kom väldigt oväntat, tydligen hade hennes mamma och vissa övriga familjemedlemmar pushat henne till detta beslut (dom har aldrig gillat mig). Hon var hemma hos hennes familj den helgen sen kom dom helt utan förvarning på söndagen och skulle hämta hennes saker, jag fick ingen förklaring alls. Nu är jag ghostad och har inget sätt att nå henne då hon valt att blocka mig överallt. Jag har fallit in i en djup depression efter detta och känner att jag mår lite sämre för varje dag som går, jag känner att det börjar bli farligt dåligt och jag har svårt för att ens klara vanliga saker som att gå och handla. Några tips för att ta mig vidare?

  • Svar på tråden Lämmnad efter 11år
  • Mon 18 Apr 2022 09:21
    #3

    Jag hade ingen aning om att det var på väg, bara några dagar innan detta hände så pratade vi framtidsplaner med att skaffa barn osv. Vi har haft svårigheter i tidigare delar av förhållandet med det har bara gjort oss starkare har hon sagt. Problemet är att hon är väldigt tight med hennes familj speciellt hennes mamma som aldrig gillat mig, men hon har sagt att hon inte bryr sig om detta. Hon är en väldigt konflikt rädd person och vågar oftast inte stå upp för sig själv, jag tror hon helt enkelt blev övertalad till detta och inte vågar prata med mig och därför ghostar. 


  • Mon 18 Apr 2022 09:31
    #5
    Magical skrev 2022-04-18 09:21:59 följande:

    Kan väl knappast vara så enkelt som att hon var hemma en helg och plötsligt skulle hon flytta. Det måste ligga saker bakom som du inte skrivit här. Varför tycker de inte om dig tex? 
    Handlar det tex om religiösa skillnader eller har du varit våldsam mot henne någon gång? Svårt att förstå din TS när du inte ger några detaljer. 

    Hur var er relation? Fanns det problem er emellan? osv. 

    Att du mår dåligt är däremot något du behöver hantera - sök hjälp via VC - be om en samtalskontakt. 


    Hennes mamma hade bestämt sig efter ett 10min möte för 11 år sedan att jag påminde för mycket om hennes ex och att jag därför var ett svin, jag har försökt att förbättra relationen med henne utan resultat. Vi har haft vanliga gräl som alla par har men dom senaste månaderna har allt varit perfekt vilket hon har hållt med om. Hennes morsa hade tydligen styrt en intervention på lördagen där endast hon pratade om hur hennes dotter borde lämna mig osv, min farsa var även kallad dit och han förstod ingenting. Han sa att mitt ex hade frysit sig totalt och inte visste vad hon skulle säga. 
  • Mon 18 Apr 2022 11:20
    #7
    Um Hamza skrev 2022-04-18 10:35:08 följande:

    Vänta ett par veckor och be henne sen gå på parterapi med dig. Säg att hon får ge dig det efter 11 år. Du behöver höra hennes argument, inte hennes mammas, och få veta vad som gick fel. 


    Japp problemet är att jag inte har något sätt att nå henne på eftersom hon har blockat mig överallt. Skulle jag få för mig att dyka upp hos hennes morsa (där hon bor just nu) så skulle hennes morsa troligen ringa polisen eller något galet. Jag är totalt nere och känner att min livsglädje är nere på botten.
  • Mon 18 Apr 2022 11:54
    #9
    Erkki skrev 2022-04-18 11:43:15 följande:

    Hon vill inte mer. Det räcker så. Hon är inte skyldig dig någon förklaring eller parterapi. 


    Du och inte hon är ansvarig för ditt mående. Ring din hälsocentra imorgon och be om en tid för att diskutera ditt mående. 


    höng inte upp dig på henne alls. Vill hon inte så vill hon inte. Att hon blockar dig mm kan hon ta bort om hon vill men hon vill inte. 


    Ok
Svar på tråden Lämmnad efter 11år