• Mån 25 apr 17:17
  5460 visningar
  32 svar
  +2
  Inlägg från Smecker Visa alla inlägg
  32
  5460

  Har min sambo tappat lusten?

  Hur ser det ut med arbetsfördelningen hemma? Har du funderat på att ta mer ansvar för hemmet och markservicen för att avlasta honom? Han kanske behöver mer egentid för att hitta tillbaka till sin lust.


  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Mån 25 apr 20:09
  #14
  Anonym (Leva) skrev 2022-04-25 18:30:55 följande:

  Tack för in-put, jag upplever det idag som rätt jämt fördelat. Sen om han inte orkar så tar jag gärna och gör det, och samma sak gäller när jag inte orkar. Om ingen av oss orkar får det vänta. Jag upplever det som att han har fritiden, men jag ska absolut kolla om det är relaterat till det. 

  Jag är bara så orolig att det är jag som blivit oattraktiv, eller att jag är FÖR initierade till sex osv. Kan killar känna att det är jobbigt att ens tjej som initierar till sex? (Missförstå mig rätt här, alla kan tycka det är jobbigt om man inte är sugen, men jag tänker mer att han vill vara den som initierar eller nått..) Förut var det mest han som kom och uttryckte sin vilja till att ha sex (jag hann sällan före så att säga).

  Situationen suger


  Vad bra, det är något av en lustdödare att ha huvudansvaret för hushållsarbetet, ibland är det svårt att släppa tankarna på disken och dammet i hörnen, inte så konstigt om man inte blir kåt då.

  Din fråga är väldigt svår att svara på, då killar är individer precis som kvinnor. Vissa kan säkert känna att det är jobbigt och på gränsen till tjatande om kvinnan ständigt tar initiativ till sex, medan andra uppskattar det och finner det attraktivt med en kvinna som visar sin sexualitet och sitt driv. Vad gäller din attraktivitet är det också individuellt, det är inte så lätt att bedöma det utifrån ett inlägg på ett familjeforum. Vad tänker du om att fråga honom istället? Det står att du pratat om det, men inte vad ni kom fram till. Kommunikation är väldigt viktigt i ett parförhållande, utan det så kan man lätt missa faktorer som stress, livsleda, psykisk ohälsa, oattraktion och andra saker som kan inverka på sexlusten. Anonyma respondenter på ett internetforum kan absolut komma med generella råd och tips, men just sådana situationer som din är nog inget som kommer att lösas utan mer intensiva samtal er emellan.

  Självklart suger situationen, jag förstår att du känner dig ensam om att arbeta för en förändring.
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
 • Tis 26 apr 18:42
  #29
  Anonym (Leva) skrev 2022-04-26 10:54:01 följande:
  Jag får fundera på att visa den, men jag tror han skulle bli skamsen och ledsen. Men väldigt nyttigt för mig också att läsa om andras erfarenheter. Jag själv tappade sexlusten under en lång tid, så jag förstår ju samtidigt delar av det. Skillnaden känner jag är att jag arbetat för att få tillbaka den (jag vet inte ärligt hur aktivt han arbetar med sig själv och sin lust).

  Har du funderat på om du är a-sexuell? I början är det ju alltid mycket sex för många. Det är ju okej för min del att det inte är varje eller varannan dag, men en gång i månaden är inte normalt för oss. Det är ett av många sätt som vi visar närhet och kärlek. Sen vill vi ju skaffa en drös ungar i framtiden, mest han för att vara ärlig.

  Varför jag tror det är för att vi pratat om det tidigare, samtidigt som det inte är hela relationen. När han väl vill så är det ju fantastiskt, han är sitt gamla sexiga och lustfyllda sig. Så jag har inte tappat hoppet och tror inte att det är helt kört. Men det kan nog bara den kommande tiden och handlingarna avgöra.

  Har du några andra tankar kring att diskutera ämnet? Eftersom du tappade lusten mer och mer, var det på sättet din partner framförde ämnet eller hur kände du?

  Tack för dina inlägg!!
  Det kan ju också vara ett problem, att du tappade lusten under en lång tid och han fick sätta sin på sparlåga. Och nu när du hittat din lust igen så förväntar du dig att han också skall göra det, lite på beställning sådär. Det kanske är hans tur att tappa lusten under en lång tid? Jag vet inte hur han hanterade att du tappade lusten, men du kan ju fundera på hur du hade velat bli bemött där och då, och kanske ge honom samma sak?
  Är du bara pantad, eller är du dum i huvudet på riktigt?
Svar på tråden Har min sambo tappat lusten?
Logga in
Bli medlem