• Anonym (Well)
    Sat 14 May 2022 16:26
    9314 visningar
    78 svar
    +1
    78
    9314

    Mitt liv fungerar inte

    Jag är både ärlig och rättvis och ingen hatar mig eller fryser ut mig för det. Att vara ärlig och rättvis kräver takt och ton och det är något som många sanningssägare saknar. Man behöver även kunna kompromissa och välja sina strider. Man kan inte göra en stor sak av precis allt och det upplever jag att många som kallar sig ärliga och raka gör och det är inte populärt. Folk vill ha lugn och ro och orkar inte med allt tjafs somliga verkar vara oförmögna att låta bli att starta. 

    Med lite fingertoppskänsla och social kompetens går det däremot alldeles utmärkt att vara både rak, ärlig och rättvis. 

  • Anonym (Well)
    Sat 14 May 2022 17:10
    #18
    Anonym (Lonly in darkness) skrev 2022-05-14 16:45:17 följande:

    Håller med dig om att man behöver välja sina strider.


    Men ärligt talat, är du verkligen så ärlig och rättvis på riktigt ? Eller anser du dig endast vara det själv ? För med en äkta ärlighet och framförallt en äkta rättvishet så går det inte att hålla tillbaka när det har gått för långt. "Takt o ton" låter snarare som att anpassa dig till att våga säga din åsikt sålänge ingen annan stör sig allt för mycket på det. Vilket alltså ALDRIG kan vara hela sanningen! Men rätta mig gärna om jag har fel? 


    Som jag sa, blir alltid älskad till en början. En cirkus tid på cirka 2-4 månader. Sen har personen jag gillat mest av alla oftast ljugit både om det ena eller andra för att skydda sig själv. Men visst, det är okej, sålänge den är ärlig mot mig och inte skadat någon annan. Men har typ aldrig hänt.


    Jag är ärlig och rättvis när det behövs. Jag kräver inte millimeterrättvisa och 100% sanningar om precis allt. Man vinner inget på att tjafsa om petitesser. Jag har inga problem att säga mina åsikter men jag är smart nog att framföra dom på ett sätt som får folk att lyssna och förstå vad jag menar istället för att rapa upp allt utan eftertanke. Fråga dig själv vad som är viktigast för dig, att få ur dig din frustration och ilska eller att faktiskt göra skillnad?. Sen kan jag säga på en gång att jag absolut inte skulle uppskatta om någon annan får för sig att "stå upp" för mig om jag inte bett om det. Jag är fullt kapabel att hantera mina egna konflikter utan andras inblandning. 

    Av någon anledning uppstår det drama i somligas liv gång på gång. Min upplevelse är att människor som "blir huggna i ryggen" och blir matade med lögner på rullande band är av en rätt speciell sort. Brist på acceptans, kompromisslöshet, och okontrollerade känsloreaktioner brukar vara de egenskaper dessa personer delar. Det är mycket bättre att inte hetsa upp sig och tänka igenom olika situationer innan man agerar, livet fungerar så mycket bättre då. Jag har själv varit tvungen att dumpa ett par vänner under livets gång som helt enkelt bara varit för mycket, tolkat allt negativt och inte klarat av att se saker och ting från fler synvinklar. 
  • Anonym (Well)
    Sat 14 May 2022 19:40
    #28
    +1
    Anonym (Lonly in darkness) skrev 2022-05-14 19:22:25 följande:

    Jag känner igen din person. Hade ne vän som var precis som dig. Han verkade alltid så himla ärlig och schysst osv, tills han sen kunde få chansen att klättra högre upp inom arbetet. Då dög det helt plötsligt att förneka, vara tyst samt rida på vågen av falskhet. När jag blev lite bresviken så blev jag hans fiende. Fast allt jag gjorde var att ifrågasätta varför han tillät sig köpas på ett sådant falskt sätt.


    O nej, du är inte totalt rättvis. Och du kräver endast att andra är ärliga gentemot dig men inte lika mycket att du själv ska vara ärlig. Att vara Extremt rättvis innebär att du allt för oftast förlorar på det själv. För ingen är din största kritiker än du själv i sådana fall! 


    Ingen annan värdesätter andra före sig själv (eftersom att det inte går att vara till 100 % rättvis så betyder det att du hellre dömer ut dig själv till förmån för andras lycka).Vilket jag kan säga av din text, att du INTE är en sådan person.


    Ger någon dig hittelön för att att du har lämnat tillbaka plånboken till den med alla pengar osv kvar i, så tackar du och tar emot. Det du inte tänkt på att pengar inte är rättvist någonstans, så du tackar nej PG A DET, för att du hatar att pengar styr över vem som ska få turen att leva och vem som ska ha oturen och svälta ihjäl.


    Så långt har du antagligen aldrig ens tänkt. Är till 99.999999 % säker på det ! 


    Jag börjar förstå varför det blir som det blir.

    Ha en trevlig kväll. 
Svar på tråden Mitt liv fungerar inte