• Anonym (Lonly in darkne­ss)
    Sat 14 May 2022 15:52
    9315 visningar
    78 svar
    78
    9315

    Mitt liv fungerar inte

    Jag är för Ärlig, för genuin och för tydlig. 

    Blir älskad av alla till en början, men sen hatar man mig. 

    Försöker bara vara ärlig och så rättvis som jag kan, även om det betyder att straffa mig själv. 

    Men brukar sluta med att jag blir anklagad för att tro att jag "är bättre än alla andra".

    Jag är ingen som hävdar mig eller ska påtala alla andras brister så länge det inte har gått för långt till att bli orättvist, felaktigt, ha fått någon att må dåligt (vem som helst). 

    Jag platsar inte in i denna värld där falskhet belönas, där de som ljuger är de lyckligaste och mest framgångs rikaste. 

    Finner ingen plats för mig överhuvudtaget! 

    Och det roliga i det hela är att jag inte alls ser mig som bättre än någon annan, utan tvärtom, jag ger den all respekt och tro på personen, tills man blir huggen i ryggen (bildligt talat och även huggen, på riktigt). 

    Är man inte falsk så hatar människor en till slut. 

    Detta är mitt liv, så tänk efter innan du låter dina överväldigande känslor ta över när du skriver ett svar! 

    Återigen, jag är inte bättre än någon annan,möjligtvis det enda som jag är, är mer rättvis än någon annan. Återupprepade; även om det så är jag som behöver straffas. 

  • Svar på tråden Mitt liv fungerar inte
  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 16:31
    #5
    Anonym (S) skrev 2022-05-14 16:09:01 följande:

    Ursäkta men jag får inte riktigt fram vad du vill med tråden...


    Inget att be om ursäkt för ! Blev glad av din fråga ändå ! 


    Inser att min rakhet kan vara en nackdel då andra inte hänger med i "svängarna".


    Vad jag önskar få fram med min tråd är, vart på jorden ska jag bosätta mig på för att få vara med dom som inte utnyttjar, ljuger eller gör illa andra ? 


    Var på jorden finns det en folkgrupp där Genuitet existerar ? Känns snarare som att man behöver bli någon slags extremist, men då går man ju över gränser jag inte vill göra. Samtidig som jag kommer manipulera mig själv till att tro att det skulle vara det ända rätta.. och däri ligger ju falskheten gentemot mig själv och kan då heller inte förbli rättvis.


    Men någonstans så har jag märkt av att "Hat" är det enda äkta / riktiga passformen som bör vara lättare att tillgå för att få vara den ärliga människan.


    För ärligt talat, ALLA ogillar något, även om det är berättigat alt oberättigat. 99% av mänskligheten ljuger antagligen. Och 99.9999999 % av alla människor tar för sig av sin fördel medvetet trots orättvisa samt medveten om någon annans förlust.


    En rolig grej ; En gång behövde jag skicka ett sms, men min mobil var sönder. Jag frågade då en random person på stan om jag fick skicka ett sms. Personen var snäll nog att låta mig göra det. Därefter tog jag upp en 20:a ur vänster ficka och en 50-lapp ur högra fickan. 


    Jag sa " jag vet att ett sms kostar ca 0,2 öre. Men jag har inte det utan lite mer. Du får själv välja vad du tycker att sms:et var värt ! Kosta det 20 kr eller 50kr?" 


    Personen plockade 50 lappen på 1 sekund. 

  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 16:33
    #6
    -1
    Anonym (S2) skrev 2022-05-14 16:12:44 följande:
    Ja, de som tvunget ska berätta sanningen för andra, brukar klaga på detta. Är helt övertygad om att du säger din sk sanning oombedd, det brukar folk inte gilla. Och det är inte samma sak som att de ljuger.
    Vänligen läs min text igen. Du lät känslorna ta över, innan du reflekterade utan svarade direkt. Touche ! 
  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 16:38
    #9
    Anonym (Känsla) skrev 2022-05-14 16:22:23 följande:

    Du säger det själv i början- du är för ärlig. Och det är inte riktigt vett och etikett att vara. Till de som står en nära och verkligen vill att man är ärlig kan man vara ärlig och rak på sak, men med andra får man om inte ljuga så åtminstone hålla tillbaks sina åsikter. Då platsar man in bättre. Lite smidighet i konversationen med andra. Om ingen bett om ens uppriktiga åsikt i känsliga frågor ska man inte oombedd bara vräka ur sig dom.


    Helt rätt det du skriver! 


    jag brukar försöka hålla tillbaka. Men när någon blir ledsen eller ljuger och ljuger om att den har ljugit så blir det svårt att hålla tillbaka.


    Som ex, bodde på ett kollektiv där en viss person ljög i princip för mig varje vecka. Saker som vi hade häftiga diskussioner om "har aldrig inträffat / existerat" enligt personen när andra får höra talas om det. Sånt här får mig att tappa anda, ärligt talat. Blur så förbluffad! 


    Jag ber alltid om förlåt om jag har sårat eller gjort fel / sagt fel. Vi alla är ju ändå människor och kan göra fel, liksom jag. Men att totalt förneka något sådant får det att växa hat inom mig.


    Däremot så säger jag inte i tid och otid alla mina åsikter om den andre personen. Återupprepar min ts, först när någon mår dåligt av lögnerna så tar jag upp sanningen.

  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 16:39
    #12
    Anonym (låtersomendramaqueen) skrev 2022-05-14 16:35:35 följande:

    Du är troligtvis otrevlig och har dålig självinsikt även om du själv tror att du bara är ärlig och rättvis och att andra bara är falsk och inte kan hantera dig.


    Intressant synpunkt! Vad grundar du detta på? 
  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 16:45
    #13
    -1
    Anonym (Well) skrev 2022-05-14 16:26:39 följande:

    Jag är både ärlig och rättvis och ingen hatar mig eller fryser ut mig för det. Att vara ärlig och rättvis kräver takt och ton och det är något som många sanningssägare saknar. Man behöver även kunna kompromissa och välja sina strider. Man kan inte göra en stor sak av precis allt och det upplever jag att många som kallar sig ärliga och raka gör och det är inte populärt. Folk vill ha lugn och ro och orkar inte med allt tjafs somliga verkar vara oförmögna att låta bli att starta. 

    Med lite fingertoppskänsla och social kompetens går det däremot alldeles utmärkt att vara både rak, ärlig och rättvis. 


    Håller med dig om att man behöver välja sina strider.


    Men ärligt talat, är du verkligen så ärlig och rättvis på riktigt ? Eller anser du dig endast vara det själv ? För med en äkta ärlighet och framförallt en äkta rättvishet så går det inte att hålla tillbaka när det har gått för långt. "Takt o ton" låter snarare som att anpassa dig till att våga säga din åsikt sålänge ingen annan stör sig allt för mycket på det. Vilket alltså ALDRIG kan vara hela sanningen! Men rätta mig gärna om jag har fel? 


    Som jag sa, blir alltid älskad till en början. En cirkus tid på cirka 2-4 månader. Sen har personen jag gillat mest av alla oftast ljugit både om det ena eller andra för att skydda sig själv. Men visst, det är okej, sålänge den är ärlig mot mig och inte skadat någon annan. Men har typ aldrig hänt.

  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 18:54
    #24
    Anonym (Anna) skrev 2022-05-14 16:37:08 följande:
    Du vill inte heller att folk ska vara helt ärliga och raka mot dig, även om du tror det. Vill du höra- face to face- att du luktar illa ur munnen, att du ser tjock ut, att du är alldeles för närgången, att du är obegåvad mm? 

    En sanning måste kunna landa mjukt för att den ska bli bra, man måste kunna ta emot sanningen utan att tappa ansiktet, jag gissar att det är det du inte gör utan att du är abrupt och obekväm vilket gör att man inte hinner hantera åsikten i lugn och ro.

    Varför tänker du inte att du behöver justera dig lite grann istället för att tänka ut var du ska flytta?

    Hade blivit glad om man vågade säga sanningen. Som ex så har jag många gånger stått med någon som berättar något där den hånar någon annan. Ex; Den är så jävla tråkig och dyster så hatar vara med personen, eller den luktar så jäkla illa ur munnen så det år inte att stå bredvid personen. Men jag vet ju om att jag är tråkig, då jag är alldeles för ärlig, så brukar säga "men jag är ju som den personen du beskriver, men du hänger ju med mig ?" Då heter det... "Ja men du är ju liksom si o så".


    Eller "Aha, men den personen luktar extremt illa ur munnen inte i närheten som någon annan". Fast jag har slutat röka cigg precis o äter ostbågar till frukost och luktar ärligt talat bajs ur munnen. Känner av det själv ! 


    Men samtidigt har du rätt, Vill ju inte höra att jag är FET, men ett ärligt, oj, du har blivit något tyngre ser jag ! Hade jag klarat av. För även om man prioriterar ärlighet så är det inget som säger att man inte kan bli sårad. Ej heller att man måste såra andra för att vara ärlig!!! Eller har jag påstått något annat i min ts? 


    Trots mina ostbågar osv så väger jag under 80 kg så döm mig inte för hårt ;)


    Jag har för övrigt mer än gärna en diskussion om alla mina brister, för såklart jag har sådana, då även jag är en människa. Aldrig sagt något annat. Jag götr också fel ibland, självklart. Men jag kan även be om ursäkt för det. Jag klan även diskutera saker sakligt för att få fram syftet eller motta det. Men ditt exempel är ju enbart likt en provokation, alt för att såra rakt av, rakt ut. Har ingenting med att göra att en 3:e person blir drabbad alt att jag skulle ha hoppat på dig i person. Utan i ditt ex så är det ju du som hoppar på mig och sedan vägrar stå för det alt kan inte förtydliga vad du egentligen menar.


    Jag tappar aldrig ansiktet inför andra. Däremot kan mitt dåliga mående äta upp mig själv i princip. Men slutar jag prata med någon helt totalt, så handlar det inte om mig, utan om att du har bränt dina broar till mig. Sen om jag behöver gå på glas i 2 mil för det spelar ingen roll, utan jag gör det som krävs isåfall. 


     

  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 19:08
    #26
    -1
    Naivapappan skrev 2022-05-14 16:55:38 följande:

    Det finns väldigt många aspekter att ta hänsyn till för att kunna ge ett vettigt svar. Jag skulle säga att folk i allmänhet uppskattar folk som är raka och tydliga, men det får såklart vara någon form av måtta för de flesta ogillar att bli kritiserade.

    Det du skriver är lite motsägelsefullt. Om man först blir väl mottagen, om folk tycker om en eller till och med älskar en för att sen bara sluta. Då skulle jag säga att det tyder på att den initiala bild du visar upp inte är genuin, dvs bilden i början är inte samma som senare. Det är det som är motsägelsefullt, annars borde det vara samma hela tiden.

    Sen kan man ju såklart ha beteenden som stör andra, men ovanligt att det stör _alla_. Tror du behöver se över dig själv lite och om du har någon som står dig nära trots allt, prata med dem och be dem vara ärliga. Det är lite röd flagg att du upplever att i slutändan hatar dig (starkt uttryck) men du skriver absolut ingenting som påvisar att du har brister. Det enda du nämner är ärlighet vilket för mig inte är en brist. Men någon orsak finns det ju?


    Nja, förstår vart du vill komma, helt klart. Men nej. Jag blir jäkligt omtyckt av alla som sagt till en början, dels för att jag ser bra ut och dels för att jag inte har svårt att prata heller. Men efter en tid så ska folk försöka involvera mig i sina så kallade "busigheter" där man kränker / baktalar eller mobbar någon annan / andra. Och sådant ställer jag inte upp på. Och det är då jag blir ogillad. Rakt av. För att jag vågar stå upp för vad som är rätt och fel. Den andra blir offended och söker personlig vendetta för precis det en tidigare skrev, att den då tappat ansiktet.


    Jag är rak och ärlig rakt igenom, (inte som flera här verkar försöka beskylla mig för) att jag skulle gå och anklaga och vara oberättigat ärlig konstant rakt ut utan någon som helst takt eller reson.


    Utan jag bryr mig inte vad andra gör så länge dom inte drar in mig i det alt gör andra psykisk som fysisk skada. Skulle dom utsätta någon för fysisk skada så skulle jag t om kunna slå sönder min "bästa vän" om det är personen som gör någon annan illa på riktigt. Jag är inte den som står bredvid och ser på, utan jag skyddar ALLTID!


    Ett roligt minne var när en kille vart misshandlad på en privat fest hos en bekant utav 4 andra killar. Jag uppfattade efter 1-3 smällar att den hade problem. Vi kände inte ens varandra överhuvudtaget, utan snarare så var de andra killarna väldigt trevliga och roliga och snälla mot mig. Detta var turkiska killar och den som blev misshandlad var en svensk. När jag hörde rop på hjälp så gick jag rakt till rummet och drog ut honom och hjälpte honom. Sedan i min närvaro så var det ingen som rörde honom. Han stannade dock kvar på efter festen. Vågade inte gå (tror han blev hotad om han gick).


    Iallafall så efter 30 min så hade vi alla suttit i köket och pratat en del och svensken fick lite respekt bland turkarna. Det slutade med att jag som inte ens pratade med varken svensken (utan endast lät han få vara nära mig för att inte åka på stryk) kände sig tvungen att leka Allan ballan för att få deras respekt. Så det slutade med att han gav mig en rak höger utan att jag och han ens hade pratat med varandra förutom tillfället där jag drog ut han ur rummet och sa åt han att vara vid min sida så skulle han förhoppningsvis inte bli slagen mer. 


    Och nej, jag är ingen turk. Det hela slutade med att jag tyckte att käft smällen kändes så jäkla skön och bad han slå mig igen och de andra, så de flydde visst festen allihopa. Men svensken ska ha blivit slagen sen efteråt när de hade dragit igen utav samma killar vad jag hörde iallafall.

  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 19:22
    #27
    -1
    Anonym (Well) skrev 2022-05-14 17:10:23 följande:
    Jag är ärlig och rättvis när det behövs. Jag kräver inte millimeterrättvisa och 100% sanningar om precis allt. Man vinner inget på att tjafsa om petitesser. Jag har inga problem att säga mina åsikter men jag är smart nog att framföra dom på ett sätt som får folk att lyssna och förstå vad jag menar istället för att rapa upp allt utan eftertanke. Fråga dig själv vad som är viktigast för dig, att få ur dig din frustration och ilska eller att faktiskt göra skillnad?. Sen kan jag säga på en gång att jag absolut inte skulle uppskatta om någon annan får för sig att "stå upp" för mig om jag inte bett om det. Jag är fullt kapabel att hantera mina egna konflikter utan andras inblandning. 

    Av någon anledning uppstår det drama i somligas liv gång på gång. Min upplevelse är att människor som "blir huggna i ryggen" och blir matade med lögner på rullande band är av en rätt speciell sort. Brist på acceptans, kompromisslöshet, och okontrollerade känsloreaktioner brukar vara de egenskaper dessa personer delar. Det är mycket bättre att inte hetsa upp sig och tänka igenom olika situationer innan man agerar, livet fungerar så mycket bättre då. Jag har själv varit tvungen att dumpa ett par vänner under livets gång som helt enkelt bara varit för mycket, tolkat allt negativt och inte klarat av att se saker och ting från fler synvinklar. 

    Jag känner igen din person. Hade ne vän som var precis som dig. Han verkade alltid så himla ärlig och schysst osv, tills han sen kunde få chansen att klättra högre upp inom arbetet. Då dög det helt plötsligt att förneka, vara tyst samt rida på vågen av falskhet. När jag blev lite bresviken så blev jag hans fiende. Fast allt jag gjorde var att ifrågasätta varför han tillät sig köpas på ett sådant falskt sätt.


    O nej, du är inte totalt rättvis. Och du kräver endast att andra är ärliga gentemot dig men inte lika mycket att du själv ska vara ärlig. Att vara Extremt rättvis innebär att du allt för oftast förlorar på det själv. För ingen är din största kritiker än du själv i sådana fall! 


    Ingen annan värdesätter andra före sig själv (eftersom att det inte går att vara till 100 % rättvis så betyder det att du hellre dömer ut dig själv till förmån för andras lycka).Vilket jag kan säga av din text, att du INTE är en sådan person.


    Ger någon dig hittelön för att att du har lämnat tillbaka plånboken till den med alla pengar osv kvar i, så tackar du och tar emot. Det du inte tänkt på att pengar inte är rättvist någonstans, så du tackar nej PG A DET, för att du hatar att pengar styr över vem som ska få turen att leva och vem som ska ha oturen och svälta ihjäl.


    Så långt har du antagligen aldrig ens tänkt. Är till 99.999999 % säker på det ! 

  • Anonym (Lonly in darkne­ss) Trådstartaren
    Sat 14 May 2022 19:41
    #29
    Anonym (S) skrev 2022-05-14 18:19:25 följande:
    Ok då förstår jag.
    Tror inte du kan hitta en folkgrupp där alla är på ett visst sätt utan i alla samhällen kommer det att finnas människor som fungerar och tänker olika.
    Jag tror att alla människor har både positiva och negativa beteenden och jag tror att man behöver nog acceptera och hitta sin toleransnivå för att kunna vara och fungera i en social kontext och även till viss del anpassa sitt beteende.
    För dig kan rakhet vara en beundransvärt och positivt medan för någon annan en egenskap som uppfattas som otrevligt och får dem att vända på klacken.
    Man är olika och vad man klarar av är olika.
    Det är inte svart och vitt.  Men du har rätt att avgöra vad som är ok för dig, precis som andra har rätt till detta.

    Är problemet för dig att andra ogillar ditt beteende eller är problemet att du ogillar andra människors beteenden?

    Gillar ditt svar! Det var genuint ärligt! 


    Antar att du har rätt i det du säger. Kanske jag gör det omedvetet, då jag medvetet inte vill ha sådan personer nära mig? Egentligen aldrig något jag har reflekterat över och varit direkt ute efter. Antar att jag har byggt upp min personlighet på ett sådant sätt. 


    Men det en del försöker göra i tråden att smutskasta mig som en gapande tupp rakt ut hela tiden stämmer inte. Utan man måste ha gjrt mig arg innan jag ens säger något. Alt vunnit så mycket förtroende ifrån mig att jag blir helt paff när jag ser att personen inte är sig själv i syftet för att vinna något på lögnen alt falskheten.


    Ska fundera på det du skrev. även om jag kan se det stämma in rätt bra.


    I övrigt är jag en sådan som känner av stämningen så fort jag kliver in i ett rum. Men på något sätt så verkar de mest falska personerna slinka in under min radar så länge jag uppfattar dom som ej fysiskt hotande.

Svar på tråden Mitt liv fungerar inte