• Anonym (gg)

    Ni som är vuxna vad är era erfarenheter av Strattera?

    Jag fick ingen effekt (har ADD), men däremot biverkningar, det var dock så längesedan att jag inte minns exakt vilka, men tror magen blev knepig och att jag fick ångest, får det av nästan alla mediciner.

    Varför får du den?

  • Anonym (gg)
    Anonym (Strattera) skrev 2022-05-15 19:30:56 följande:

    Trist att det inte fungerade för dig. Har du hittat något annat som fungerar bättre? 


    Diagnoserna jag har på papper är bipolär typ 2, autism nivå 1 och generellt ångestsyndrom. Jag är osäker på om jag har ADHD/ADD en del tyder på det annat talar helt emot det. Jag har det i släkten så det finns definitivt en ärftlig komponent. 


    Jag har provat alla mediciner för adhd, men ingen fungerar i längden för mig. Jag gör som den andra som skrev i tråden, försöker ha rutiner osv, men har också anpassat till ett liv jag bättre klarar av, andra arbetstider än förut osv. 
  • Anonym (gg)

    Jag klarade heller inte av att arbeta under många år. Det kom jag igång med tack vare adh-medicin (elvanse) dock klarade jag inte av medicinen efter 3 år, blev sjukskriven ett par år igen. Nu hoppas jag det ska fungera ett tag, helt alltid förstås, men får tyvärr svackor då jag antingen orkar arbeta men inte städa hemma eller tvärtom...

  • Anonym (gg)

    Intressant du nämner lyrica, det är den enda medicinen jag lyckats ta en period utan hemska biverkningar. fast sen blev jag tvingad av läkare att sluta med den, pga den passade inte när man skulle gå i terapi. 

    SSRI och SNRI går inte för mig heller, har provat de flesta av dem.

    Har du kollat så du är helt fysiskt frisk?

  • Anonym (gg)
    Anonym (Strattera) skrev 2022-05-18 16:27:03 följande:
    Varför fick du inte ta den när du gick i terapi? Jag fick lyckligtvis fortsätta med mina mediciner när jag gick i terapi annars hade jag inte kunnat ta till mig någonting.

    De har tagit de vanliga proverna, sköldkörteln, vitaminer mm men inte hittat något fel. Eftersom jag både har autism och är bipolär vill de inte gå vidare med något annat. 
    Nej ok. Jag är iof oftast också trött och blir utbränd regelbundet, även om det verkar värre för dig. Men det finns ju andra orsaker till så extrem trötthet liksom. 

    Jag gick i traumaterapi, man får inte ta lyrica eller bensodiazepiner då.
  • Anonym (gg)
    Anonym (Strattera) skrev 2022-05-18 21:27:47 följande:
    Det är nog olika regler på olika ställen. Jag bearbetade trauma i psykoterapi.
    Ja i psykoterapi går det bra, men jag körde prolonged exposure, som jag upplevde var bra för mig, och där gillade de inte lyrica. Nu har jag den vid behov, men då kan jag verkligen inte ta den ofta, kanske en till två gånger i veckan.

    Eftersom min terapi ska börja igen så vill jag inte helt sätta in den, för då blir jag tvungen att sätta ut den igen, och det känns för jobbigt med en till utsättning.

    Om jag inte mår mycket bättre efter terapin så vill jag sätta in den igen, och aldrig ta bort den. 

    För mig är nackdelarna bara att jag blir lite dummare av den, får svårare att tänka logiskt typ, men den gör mig lite piggare, tvärtom mot vad många utan ADD verkar uppleva, de jag känner blir tröttare av den.
Svar på tråden Ni som är vuxna vad är era erfarenheter av Strattera?