Inlägg från: Anonym (Diana) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Diana)

    Så avundsjuk på vackra människor. :(

    Sedan jag fick barn insåg jag att livet handlar om annat än utseende. Det är egentligen helt sjukt att vi lägger ner så mycket tid och pengar, oro och dåligt mående på det när man kan må bra, ha trevligt och njuta av livet. Jag tror att du skulle behöva något annat som tar upp din tid så att du inte hinner tänka så mycket och som skiftar ditt fokus, då kommer du må så mycket bättre.

  • Anonym (Diana)
    Anonym (Avundsjuk) skrev 2022-05-18 17:38:07 följande:
    mm... men jag är ju både permanent sjuk, ful och lider av depression och ångest. 
    Jag skulle haft ett bättre liv om jag inte var sjuk, och om jag såg 'bra' ut. Som tidigare sagts- de som ser bra ut blir lyckligare. Lättare att få jobb, får bättre självförtroende, har lättare att få relationer. 

    ALLT blir bättre av god hälsa och 'estetik'.
    Jag tror de som ser 'normalt bra' ut inte fattar hur jäkla mycket sämre ens liv kan vara om man är riktigt jäkla ful. 
    Som sagt- snygga personer har det lättare från början. 
    Bättre psykisk och fysisk hälsa gör att man har ett bättre liv.

    att ha bra grundförutsättningar som dessa gör ju att man inte BEHÖVER fokusera på sitt utseende (eller andra tillkortakommanden.)
    Enkel matematik. Alla har inte samma lott i livet.

    Jag är så jävla trött på allt. F*cking hell. 
    Missade att du skrivit att du har en permanent sjukdom och förstår att det är jobbigt, men jag tror att det är din depression som är ditt största hinder för att må bra och trivas med dig själv. Du skulle behöva prata med någon och få hjälp med depressionen och ångesten. Det finns för övrigt många rent objektivt snygga människor som har låg självkänsla och dåligt självförtroende och som inte alls tycker att dom är snygga eller duger. Dom kanske också har ångest och mår dåligt fastän det inte märks på dom. Alla människor kämpar med något. Jag tror inte heller att livet blir perfekt bara för att man ser bra ut. Du fokuserar för mycket på det ytliga, livet handlar om så mycket mer än så. Ta hand om dig.
  • Anonym (Diana)
    Anonym (Avundsjuk) skrev 2022-05-19 10:59:29 följande:
    Nej
    jag tror inte heller att alla som ser bra ut och har frisk kropp alltid är lyckliga och aldrig har ångest. Jag har aldrig påstått det. Jag är väl medveten om att många mår riktigt dåligt trots framgång på olika plan.

    Men det här är min verklighet, och i min situation- så är en permanent sjuk kropp (med tillhörande fula utseende) något som sänker hela min självbild, och förmåga till lycka. Jag menar att hade mitt grundmående varit bättre hade jag förmodligen inte haft lika stor risk att drabbas av långvariga depressioner.

    Och jag är allt annat än ytlig. Jag vet att personlighet och djup är viktigt för att både må bra och uppfattas som 'attraktiv' också. Inte bara utseende.
    Min frustration just när jag skapade tråden fokuserade på utseende OCH hälsa. (fri från skador på kroppen.)

    Det är inte ytligt att må dåligt av att ens kropp STÄNDIGT är sjuk. Permanent skadad. Det påverkar hela mitt mående.

    Jag tycker inte heller att man ska bortse från att 'vackra' människor oftast är både mentalt och fysiskt hälsosammare.
    Det ingår liksom lite i varför vi människor anser att någon ser vacker ut- personen utstrålar hälsa. (helst både mental och fysiskt god hälsa.)

    Jag skrev om det 'ytliga', men jag vet att det ytliga hör ihop med hälsa. Så fungerar människor.
    De flesta väljer till exempel partner efter uppfattad hälsa.
    De flesta 'presterar bättre i livet' på alla plan om de är friska psykiskt och fysiskt.

    Så du kan genast sluta kasta epitet efter mig att jag skulle vara någon som 'fokuserar' på det ytliga.
    Jag vet vad livet handlar om. Och för mig fattas det förutsättningar att må bra och vara 'lycklig' på mer än ett plan, alltså fysiskt, mentalt, socialt.
    Jag skrev inte att du är ytlig kopplat till din sjukdom utan att du fokuserar för mycket på utseende. Du skriver ju hur ful du är och att vackra människor är lyckligare, och det verkar som om det är allt som är viktig för dig i livet eftersom det är det du ständigt återkommer till, hur ful du är. Jag försöker få dig att inse att det finns annat i livet som kan göra dig lycklig och må bra och att man inte automatiskt är lycklig bara för att man ser bra ut, men ger upp och lämnar tråden. Hej då.
  • Anonym (Diana)
    Anonym (Man) skrev 2022-05-29 14:02:47 följande:
    Jag kan svara på den. Att sluta ge Pelle den uppmärksamhet är omöjligt för många av Familjelivs användare, dom känner sig kritiserade och vill nypa tillbaka verbalt.

    Nu är jag inte lika extrem som Pelle, men jag kan tycka att det är bra med en motvikt till att hylla alla storlekar, dvs riktigt överviktiga personer som absolut skulle behöva ta tag i sin kropp, istället för att låta den förfalla än mer.

    Vi blir bara fetare och fetare. Vem ska våga lyfta upp samhällsproblemet utan att bli kritiserad? Diabetesfonden kör just nu en kampanj att dom vill få Sverige i rörelse, men längre än så kommer vi oftast inte. Det finns inte en enda politiker som skulle våga lyfta fram detta problem i ljuset.
    Håller med dig om att man inte bör hylla överviktiga som ?Ni är fina som ni är? då grav övervikt är direkt hälsofarligt, men lika fel är det att hylla en kropp som är gravt anorektisk och påpeka att det är en sund och hälsosam kropp, vilket Pelle gör. 
  • Anonym (Diana)
    Anonym (Man) skrev 2022-05-30 21:58:39 följande:

    Man kan diskutera olika vinklar och perspektiv, men håll er till det eller skit i att svara så är det löst. Tycker det är så jävla dåligt att flera användare använder stora delar till att racka ner på, personangrepp och mobbing av Pelle.

    Även om ni tycker att han har fel, så får ni fan lyfta upp det till en civiliserad nivå.

    Tycker flera borde bli bannade för det ni skriver, ni är klart värre än Pelle när det gäller personangrepp och påhopp. Skärpning!


    Pelle må vara omogen men han är vuxen och kan nog svara för sig själv. Dessutom är det Pelle som är nedlåtande om andras vikt i flertalet trådar här på familjeliv så om någon ger svar på tal så förtjänar han nog det
  • Anonym (Diana)
    Anonym (Pelle) skrev 2022-05-29 23:58:24 följande:
    Var har jag hyllat ett gravt anorektisk kropp?
    I många trådar
Svar på tråden Så avundsjuk på vackra människor. :(