• Anonym (Histr­ionika­)
  Tor 19 maj 14:56
  1280 visningar
  1 svar
  1
  1280

  Histrionisk som skällsord och missuppfattningar :(

  Har märkt att histrionisk precis som borderline och narcissist blivit ett epitet, ett skällsord att stämpla kvinnor som beter sig illa med. Så en allmän FYI:

  Histrioni är inte samma sak som vare sig borderline eller narcissism. Det finns några få likheter, men det är en annan störning. Man kan ha flera störningar eller en störning med drag av andra. Men det är en separat störning.  

  Histrioni är till stor del en uppmärksamhetsstörning. Att man kompulsivt söker och vill ha uppmärksamhet. Positiv sådan. Man vill vara söt, sexig, vacker, snygg, rolig, smart och stå i centrum och alla ögon på mig. Man kan klä sig, klä av sig, bete sig och anstränga sig extremt mycket för att få detta. Men det har inget med elakhet att göra. Man vill inte såra npgon, man vill att alla skall älska en. Kommer skriva mera vid intresse

 • Svar på tråden Histrionisk som skällsord och missuppfattningar :(
 • Anonym (kansk­e jag)
  Mån 23 maj 17:56
  #1

  Känns som att jag har denna störning blandat med borderline och narcissism.

  Jag vill alltid vara nummer ETT och synas och höras. Är jag inte alltid snyggast och får mest uppmärksamhet så blir jag helt knäckt.

  Jag vill ta av mig alla kläder när jag blir full så att männen dreglar. Jag behöver ständig bekräftelse dels av andra män men främst av min partner. Ingen får komma före mig, inte ens barnen.

  Jag ser allt svart eller vitt; finns inga mellanting. Jag avskyr separationer ifrån dem jag älskar och jag klarar inte tristess i ett förhållande. Det måste hända något. Jag går direkt vidare till nästa kille om jag är sårad och inte känner mig sedd. 

Svar på tråden Histrionisk som skällsord och missuppfattningar :(
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.