• Anonym (Maria­)
    Thu 26 May 2022 08:23
    3133 visningar
    16 svar
    16
    3133

    Studera vidare? Specialpedagog

    Jag utbildade mig till specialpedagog efter 20 år som lärare och har aldrig ångrat mig. Jag gillar att ha lite mer ansvar, att organisera och kunna påverka men jag trivdes också som lärare.

    I min nya roll (sen 7 år tillbaka) så syns jag mycket mer av alla på skolan, mitt schema är tillgängligt för alla, jag mejlar t ex alla lärare på skolan i massmejl och jag kan inte dra mig undan mer än tillfälligt. Jag var färdig med lärarrollen men jag flydde inte klassrummet, jag ville bara vidare.

    Jag skulle säga att utbildningen aldrig kan vara bortkastad, du kan väl läsa den ändå och sen besluta vad du vill jobba som, en specialpedagog har jobb lite överallt, inte bara i skolans värld.

    Det förväntas dock av dig som specialpedagog att du ska komma på lösningar på alla möjliga problem, du ska ha goda relationer med alla på skolan, du står närmare ledningen är lärarna så "en i gänget"-känslan går inte att ha kvar och du måste vara tillgänglig på alla möjliga möten alla möjliga tider på dygnet. MEN du får en lugnare miljö utan skrik och skrän, du har fler luckor i ditt schema, du får lära känna en massa fler människor och veckorna ser inte likadana ut.

Svar på tråden Studera vidare? Specialpedagog