Inlägg från: Anonym (Amningsnapp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Amningsnapp)

    Hjälp, vill inte amma mer…

    Har du provat amningsnapp? Då får barnet ändå suga på ditt bröst, men med silikon emellan. Kanske vänjer sig barnet med den "plastiga" känslan och kan eventuellt ta emot flaska sen. Jag ammade från början med amningsnapp (fast på grund av andra problem) och då hade mitt barn inga problem att ta flaskan sen.
    Annars fortsätt erbjuda flaskan, kanske dagligen. 

  • Anonym (Amningsnapp)

    Skrämmande hur många som skriver att "det ska vara så". Känns som att många hetsar mammor till att amma när vissa uppenbarligen inte mår bra av det.
    Nej, det ska inte vara så. Man ska må bra också, man ska få röra på sig om det får en att må bra. En glad mamma ger också en glad bebis i slutändan.

    Har du frågat om tips på bvc? Ett tips är att gå med i Facebookgruppen "till dig som flaskmatar ditt barn". Där ger folk tips och råd, många som delammar eller har gått från helamning till enbart flaskmatning och har mycket egna erfarenheter om vad som har fungerat för dem. Dessutom har alla en vänlig inställning oavsett om du ammar eller ger flaska! 

  • Anonym (Amningsnapp)
    Anonym (What) skrev 2022-05-25 17:19:49 följande:

    Men snälla, sätt dina egna egoistiska behov åt sidan i några månader och gör det bästa för ditt barn. Det är så man gör när man är förälder. Det handlar knappast om psykisk ohälsa som vissa vill få det till. "Glad mamma = glad bebis" är ett bara motto som själviska föräldrar försöker trösta sig med när de inte vill ta sitt ansvar.

    Amma i bärsele/-sjal och träna hemma med bebisen som vikt, man får anpassa sig lite. Det kommer en tid när du kan ha fri egentid, men inte när bebisen är nyfödd...


    Vill man inte amma så varför ska man? Varför prackar folk på henne att amma när hennes stora fråga är HUR hon ska göra för att sluta amma. Man är INTE egoistisk för att man inte ammar. Ta ditt gamla synsätt och gå någon annanstans.
  • Anonym (Amningsnapp)
    nernu skrev 2022-05-25 13:43:32 följande:
    Du får gärna tycka att mamman ska prioritera sig själv. Men påstå inte att det är för barnets bästa att det ska ge upp sin största trygghet för att mamma ska kunna gå ärenden just de här två månaderna. 
    En mamma ska kunna åka till affären ensam, gå en promenad då och då utan att känna stress. Egentid kallas det, men du kanske är en sån hönsmamma som inte lämnar bort ditt barn ens till din man för att åka till affären ensam?
    Bebisens största trygghet är inte enbart bröstet/mamman. Det går att byta ut mot en napp, eller flaska för mat.

    Jag hoppas förövrigt att du kommer på ett knep TS, kan vara värt att prova amningsnapp och fasa in flaska därefter. Men har hört att vissa bebisar är för smarta för amningsnappen.
  • Anonym (Amningsnapp)
    Anonym (H) skrev 2022-05-25 19:19:11 följande:

    Jag tycker det är skillnad på att må dåligt av amning och att tycka det är tråkigt/tidskrävande. Att må dåligt över amning som krånglar och/eller att barnet aldrig blir nöjd - bättre med en mamma som mår bra  psykiskt genom att hellre ge ersättning. Men att inte amma pga att det ger anspråk på frihet eller att det tar mkt tid, tycker jag inte är skäl nog - att vara förälder innebär också att ge avkall o h inte sätta sig själv i främsta rum. 


    Ingenting har väl egentligen med varför hon slutar amma, hon vill inte amma och söker tips. Alla slutar amma sina barn förr eller senare, vissa tidigare än andra. 
  • Anonym (Amningsnapp)
    nernu skrev 2022-05-27 09:21:34 följande:
    Men du skämtar väl? Tycker du på fullt allvar att det är rimligt att avbryta en fungerande amning och låta barnet svälta tills det tar flaskan för att mamman vill ha lite mer egentid att springa ärenden och träna? Inte konstigt att världen ser ut som den gör. Sjukt. 
    Varför skulle barnet svälta tills det tar flaska? Man får prova, böka och lägga ner tid och energi för att få det att fungera. Det finns massor av metoder för att få barnet att ta flaska, TS har provat en del av dem. 

    Finns ingen anledning att fortsätta amma om man inte vill, men det tar inte en dag att sluta amma. Tror du att man svälter barnet för att man slutar amma så har du fel. Det är rimligt att avsluta en fungerande amning om man själv inte VILL amma. 

    Dessutom slutat alla barn amma förr eller senare, svälter dem barnen också?
Svar på tråden Hjälp, vill inte amma mer…