Inlägg från: Anonym (Cecilia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Cecilia)

    Hjälp, vill inte amma mer…

    Som vanligt så är det massa idéer om att TS inte alls borde tänka som hon gör och genast skärpa till sig och amma.

    Alltså, fram med sked och kopp och testa om det går!

    Och räkna ner till 4 månadersdagen då det är okej att testa gröt!

    TS är ju skittrött på amning och det är så ibland. Inget att skämmas för. Det är ju jävla otur att få en liten ammningssugen unge om man inte gillar det.

  • Anonym (Cecilia)
    Anonym (offra) skrev 2022-05-27 15:52:41 följande:
    Det var inte det jag sa. Du tolkar som du vill. Ska man vara förälder (oavsett om man är mamma eller pappa) så får man offra sig och inse att barnet går före. Träna och gå på krogen är sådana saker man får göra INNAN man skaffar barn, eller när barnen är större. Det handlar om några få månader. Det är få barn som ammas varannan timme fram till tre års ålder.
    Fast TS har inte tagit upp att hon vill ut på krogen. Hon vill ha möjlighet att vara ifrån sitt barn i mer än ett par timmar, eller att inte behöva vara den enda människan som kan mata.

    Barnet är 12 veckor, så det är inte så att hon inte varit där! Hon vill kunna flaskmata och faktiskt få lite tid till sig själv.

    Det är ett jävla oskick detta uppmuntrande till att helt utplåna sig själv som mamma. Tråden är full av åsikten att TS helt borde ge sig hän åt något som hon faktiskt upplever som tämligen jobbigt.

    Jag tänker att man absolut behöver göra vissa saker för sina barn, men att det också behöver vara så att man försöker att hitta sätt som faktiskt fungerar för en själv och barnet.

    Min granne hade samma problem som TS och det var väldigt påfrestande med ett barn som älskade att amma och absolut inte ville ha flaska. 
    Det gick naturligtvis över till slut, men det finns ingen mening i att hålla på och utplåna sig själv mer än vad som behövs.

    Förhoppningsvis hittar TS sätt att mata och trösta som inte involverar amning. 
Svar på tråden Hjälp, vill inte amma mer…