• Anonym (What)
    Wed 25 May 2022 17:19
    39764 visningar
    81 svar
    -2 +1
    81
    39764

    Hjälp, vill inte amma mer…

    Men snälla, sätt dina egna egoistiska behov åt sidan i några månader och gör det bästa för ditt barn. Det är så man gör när man är förälder. Det handlar knappast om psykisk ohälsa som vissa vill få det till. "Glad mamma = glad bebis" är ett bara motto som själviska föräldrar försöker trösta sig med när de inte vill ta sitt ansvar.

    Amma i bärsele/-sjal och träna hemma med bebisen som vikt, man får anpassa sig lite. Det kommer en tid när du kan ha fri egentid, men inte när bebisen är nyfödd...

  • Anonym (What)
    Wed 25 May 2022 19:14
    #24
    Anonym (Morsan) skrev 2022-05-25 17:50:38 följande:

    Haha. Kom igen när du bar ett barn som vägrar amma, illvrålar konstant. Vägrar sele. Vägrar sjal. Skeiker sig tomatröd när du försöker. Du har gjort kejsarsnitt och kan knappt röra dig. Men visst. Flaska då är nog bara ego. 


    Eller de som får amningsdepression. Säkert egentligen  bara egoism.

    Blir så less av alla som dig som drar alla över en kam. 


    Anonym (Morsan) skrev 2022-05-25 18:02:53 följande:
    Därför att personen jag citerade inte skrev bara till TS utan generellt.
    Alltså va? Hur var mitt inlägg till flaskmatande mammor generellt? Jag skrev mycket specifikt till just TS resonemang, som inte har några förmildrande omständigheter. Hur läser du egentligen?

    Problemet är inte ens flaskmatning, utan att amningen fungerar och flaskmatning inte gör det - men TS vill lämna bebisen hungrig och skrikandes med någon annan för att få egentid från sin nyfödda bebis. Hur är det jämförbart med en snittad mamma eller en bebis som vägrar bröstet? Jösses. Har själv behövt ge kompletterande ersättning när bröstmjölken inte räckte till i perioder, dvs för att bebisen behövde få mat och inte för att jag valde att sätta barn till världen och inte ens orka uppfylla dess grundläggande behov efter någon månad.

    "Blir less på sådana som dig som drar alla över en kam." Pff.

  • Anonym (What)
    Wed 25 May 2022 21:26
    #38

    Bebisens behov tillfredsställs inte alls eftersom den inte tar flaska eller kan bli matad på annat sätt.


    Tow2Mater skrev 2022-05-25 19:44:53 följande:
    Bebsiens behov tillfredsställs ju fullt ut ändå. Så det argumentet håller inte.
  • Anonym (What)
    Wed 25 May 2022 21:37
    #39
    Anonym (Morsan) skrev 2022-05-25 20:40:31 följande:
    Hur menar du att följande bara är riktat till TS:

    ? Glad mamma = glad bebis" är ett bara motto som själviska föräldrar försöker trösta sig med när de inte vill ta sitt ansvar.?



    Är det det ber jag om ursäkt som missförstått, är fortfarande slutkörd efter att ha helt kört mig in i väggen med att pumpa och amma dygnet runt i nästan 8 mån, ändå komplettera med ersättning - och få sneda blickar av folk av det. Så ämnet är triggande.
    Det citatet används ofta för att motivera att mammor väljer sina egna behov före barnets, som tidigt i denna tråd. Det finns väl inga barn som tackar sina föräldrar för att de förverkligat sig själva under småbarnsåren, när barnet bara ville ha en närvarande förälder, t ex. Glad mamma = glad bebis är helt enkelt inte sant.

    Du vänder ju ut och in på dig själv för att göra det bästa för ditt barn, det är mer än nog, och inte alls att förväxla med vad TS gör/vill göra. De som pumpar får ju nackdelarna med amning och flaskmatning samtidigt, men ingen av fördelarna, av mig får man stående ovationer för att man orkar.
  • Anonym (What)
    Wed 25 May 2022 23:39
    #44
    Anonym (Morsan) skrev 2022-05-25 22:17:37 följande:
    Jag förstår. För mig är jag mest well, hade jag fått mindre sneda blickar och ord hadejag varit en gladare mamma som kanske kunnat ge än mer.

    Och ett ärligt menat tack. Har pumpat, försökt amma, kokat flaskor och släpat pumpar i väskor i bil för att stoppa på parkeringar, pumpa och sjunga för bebis samtidigt för att sen kunna ge en flaska mjölk på resa när vi är ute. I månad efter månad. Kroppen och huvudet är enormt slitna men jag ville verkligen försöka gr så mkt bröstmjölk jag kunnat även om det varvats med ersättning. Så jag är nog mest rätt skör allmänt.
    Du kan trösta dig med att de inte dömer dig eller hur du gör, utan snarare en illusion eller fördomar om det du gör. Låt dem tro vad de vill, du vet ju att ditt barn har fått det bästa den kunnat, och även om det är lättare sagt än gjort så är det ju det som räknas.
  • Anonym (What)
    Wed 25 May 2022 23:44
    #46
    Tow2Mater skrev 2022-05-25 23:24:53 följande:
    Med lite tid kommer det att fungera även i TS fall, krävs mer an ett par timmar innan hon ger upp.

    Precis som en del måste kämpa med amningen innan den kommer igång kan man tydligen behova gora samma med flaska.
    Hur kan du veta det?

    Jo, jag såg ditt tips om att låta bebisen vara hungrig en hel dag istället så den kanske lyckas äta från flaska av ren svält. Det låter ju toppen istället för att fortsätta med en fungerande amning i någon månad till. Också toppen att bebisens huvudanknytningsperson försvinner spårlöst under lång tid, det kommer den må bra av.
  • Anonym (What)
    Thu 26 May 2022 16:02
    #53
    Tow2Mater skrev 2022-05-26 01:35:22 följande:
    Det är ju det de gör med att lära dem amma innan mjölken kommer igång. Kan ju handla om flera dagars svält. Och då erbjuds ju inget annat.
    Här kommer ju barnet bli erbjuden flaska, som den kan äta om den vill, den kommer inte svälta.
    Det är helt taget ur luften, bebisens magsäck är ytterst liten de första dagarna och den blir mätt på råmjölk.

    Hur ska en nyfödd bebis förstå det, menar du? "Här finns en tallrik med oxfilé, du väljer själv om du vill äta eller svälta", det funkar inte riktigt så.
  • Anonym (What)
    Thu 26 May 2022 19:26
    #55
    Tow2Mater skrev 2022-05-26 16:22:58 följande:
    Det är ingen nyfödd, det är en 12 veckor gammalt barn. D v s 3 månader gammal (när de flesta där jag bor är på fsk sedan länge och föräldrarna jobbar). Det handlar om modersmjölk eller ersättning i flaska, inte oxfile eller ens välling.

    (Du försöker rättfärdiga ammning-till-varje-pris där just nyfödda får svälta under en veckas tid eller t o m mer, innan mjölken rinner till i många fall, viktkurvor som går neråt, men ändå fortsätter de svälten.)
    Och om bebisen inte förstår hur man äter från flaska, så är det dens eget fel för den är ändå 3 månader och borde förstå när du förklarar pedagogiskt, eller? Att bebisen bara vill ha bröstet handlar kanske om att den är bortskämd och kräsen? Den gallskriker som en markering mot att den vill ha färskproducerad människomjölk, och inte för att den är hungrig och undrar varför den inte får mat?

    Vad snackar du om? Mjölken rinner till kring dag 3, om den inte gör det kan man behöva ge ersättning, och fortsätta försöka amma/pumpa om man inte vill övergå till enbart ersättning. Var har jag skrivit att man ska förvägra en nyfödd mat för att mamman vill amma trots att hon kanske inte kan?
  • Anonym (What)
    Thu 26 May 2022 23:54
    #59
    Tow2Mater skrev 2022-05-26 19:53:03 följande:
    Färskproducerad minnsann? Kanske kräver den helvegansk och rättvisemärkt också?

    Du pratar om de första dagarna, men läser du FL finns det många trådar där det pågar bra mycket längre än så. Det är del av att rättfärdiga ammning-till-varje-pris.
    Jag var våldsamt sarkastisk i min imitation av ditt resonemang. 

    Jaså, då får du väl kriga i de trådarna istället? För jag har aldrig uttryck något om att svälta nyfödda barn så de inte tar skada av fabriksproducerad mjölk. *våldsam sarkasm*.

    I denna tråd pratar vi om TS. Amningen fungerar och bebisen kan inte äta något annat, ändå ska hon bråka med bebisen om detta så att hon kan få lite egentid från att ha varit mamma i några veckor? 
  • Anonym (What)
    Wed 8 Jun 2022 23:29
    #76
    Miramara skrev 2022-05-27 18:21:51 följande:
    Gäller det den andra föräldern också, är den också låst? I så fall skulle ju ingen kunna arbeta. Neeeej, den andra föräldern kan inte amma?och det behöver inte mamman heller. Och därmed inte heller vara låst. 
    Nää det viktigaste är att det är jämställt och rättvist trots att vi biologiskt sett är olika och har olika fysisk uppgift! Skit i vad barnet behöver, föräldrarna ska inte behöva vara låsta!!
Svar på tråden Hjälp, vill inte amma mer…