• Anonym (Kaffedraken)

    Mixade signaler

    Hej,

    Säkert en av tusen liknande trådar? Men behöver få lite input.

    Har en supertrevlig kollega på jobbet där det under de senaste månaderna har varit en lite halvflörtig stämning (som jag tolkat det?). Detta har byggts upp successivt då vi börjar bli mer och mer trygga med varandra, men inte lett till något då vi båda är ganska blyga och professionella, Vi hade för ett tag sedan en AW då jag tänkte att ?ikväll kanske det är läge att ta detta till nästa steg?. Den dagen började dock med att hon var tydligt avståndstagande och lite kallare än normalt, men ju längre kvällen led så var vi tillbaka där vi hade varit innan och kanske även på ett personligt plan tagit nästa steg (dvs pratat ganska mycket med varandra och om lite personligare saker är normalt). Jag hade under kvällen (ganska subtilt) ändå visat var jag står. Men detta är säkert svårtolkat.

    Någon som kan hjälpa mig att tolka detta. Min känsla är att det finns någon sorts attraktion men hon har blivit osäker på sina egna känslor samt var hon har mig.


    Det bör kanske tilläggas att det är ganska stor åldersskillnad och en liten arbetsplats (och jag den äldre mannen). Men vi är trots ålderskillnaden på ungefär samma plats i livet och vi är ganska lika som personer. Pga detta så har jag inte velat göra något utan är lite avvaktat hennes initiativ. Kanske även bör nämnas att jag inte är den bästa på att tolka eventuella signaler? Övertolkar säkert en del också. Och jag tror att hon på sin höjd ser mig som en sexig trevlig och rolig äldre kollega, men man hoppas såklart på mer.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2022-05-26 22:27
    Dvs behöver hjälp med att tolka det plötsliga lite avvaktande beteendet. Tror ni att hon känner att något skulle kunna vara på gång och att hon gett mig för mycket signaler men att hon inte riktigt är reda att ta nästa steg. Att hon trodde (helt rätt...) att jag skulle ta denna AW-kväll till att ta nästa steg men att hon inte är redo än, eller att hon nu tydligt ville visa att hon inte är intresserad (hon kanske har någon annan flört på g... Även fast jag inte tror det).

    Under vår uppbyggnadsfas (i flörtandet) så har det ändå (som jag tolkat det) varit så att de dagar då vi har tagit nästa myrsteg i vårat flörtande så har hon dagen efter haft mer parfym på sig (som doftar supergott...), varit lite finare klädd (hon är alltid snyggt klädd,, men nu lite extra genomtänkt), fixat håret lite extra etc eller bara varit lite extra trevlig.
  • Svar på tråden Mixade signaler
  • Anonym (Kaffedraken)

    Någon som har lite input? Eller har jag själv svarat på frågan? Hur har ni reagerat i liknande situationer (tänker att det inte är helt ovanligt)?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag håller helt med! Om det ska bli något så måste det även bli på hennes initiativ (även fast jag inte tror hon skulle göra något även om hon var/är intresserad - och därför kommer det aldrig bli något mellan oss). Gör mitt bästa för att gå vidare och släppa detta men det blir alltid situationer som gör det svårt? Tack för input!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Måste ev tillägga att det inte skiljer skämsmycket i ålder. Det är med några år till godo Inom spannet ålder/2+7 och jag skulle inte kunna ha barn som är i hennes ålder,

  • Anonym (Kaffedraken)
    Måste ev tillägga att det inte skiljer skämsmycket i ålder. Det är med några år till godo Inom spannet ålder/2+7 och jag skulle inte kunna ha barn som är i hennes ålder,

    ? vi är båda 30plus. Så det är ingen 22åring vi pratar om.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Gubbsjuk) skrev 2022-05-27 13:28:55 följande:
    Om du nu vill ta risken att bränna dig rejält på jobbet pga inbillning så bjud ut henne 
    Som sagt; håller med fullständigt. Behöver bara processa detta så att jag kan gå vidare....Bra att få höra detta!

    Som du säger så är det mycket inbillning. Har även känt att det såklart inte är något, men så i nästa sekund så har man fått någon indikation som innefattar kroppskontakt (mer och mer och lite längre på slutet), att hon på eget initiativ vill följa med på något ärende eller liknande (som jag klarar själv), långa blickar, mycket spegling etc.

    Ber om ursäkt för ältande! Skäms
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Gubbsjuk) skrev 2022-05-27 17:40:55 följande:
    Läs på om confirmation bias
    Läste på lite snabbt. Kände väl till detta även fast jag inte visste att det fanns ett namn för detta.

    Även fast jag kanske just i detta fall försöker plocka fram det positiva, sä är risken större att jag tidigare enbart har fokuserat på det negativa vilket gjort att jag inte har agerat och att jag har verkat helt ointresserad, Detta är egentligen en större chans/risk än att jag har överdrivit det positiva. Detta har gjort att hon har lessnat och inte trott att jag har varit intresserad. Att jag överdriver det negativa är så jag normalt tänker, Men väldigt sällan (och kanske i detta fall) så kan det faktiskt vara så att jag överdriver det positiva.

    Men jag vet såklart inte. Skulle vara kul att kunna läsa tankar?.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2022-05-27 17:58:16 följande:

    Jag har stött på tjejer på jobbet. Blev bara flirt med en, hon var 12 år äldre.
    Senast så var jag kär i en 20 år yngre tjej. Jag väntade dock tills vi inte längre jobbade ihop.
    Jag tycker att det är tjejen som ska ta såna initiativ på jobbet.
    Tidigare så har dom flesta också tyckt så.
    Men nyligen var det en tråd där en man blev uppmuntrad. Det sågs inte som nåt fel att mannen tar såna initiativ med en kollega.


    Har inte läst hela tråden du skickade. Men min skillnad är väl åldern tänker jag. Hade vi varit jämngamla (kanske plus/minus 3år, nu är det tio år till) så kanske det hade varit en skillnad. Tror inte jag hade agerat annorlunda ändå (dvs jag hade ändå avvaktat och inväntat något från henne som aldrig kommer att hända),

  • Anonym (Kaffedraken)
    Daphodil skrev 2022-05-27 18:25:15 följande:

    Som en kvinna som har varit superattraherad av en 15 år äldre kollega är jag kanske inte den mest objektiva att fråga. Men det kan ju bara bära eller brista. 

    Om du frågade ut det och hon sa nej, vore det värre än att inte fråga alls?

    Eller så fortsätter du det oskyldiga flörtandet. Också ett sätt att göra arbetsdagen roligare. 


    Det börjar såklart bli outhärdligt att tänka på henne hela tiden. Jag är beredd på att få nobben om jag skulle fråga. Problemet är såklart hur hon skulle reagera och att det då skulle kunna infektera hela arbetsplatsen.

    Samtidigt ganska trevligt att fundera på flörtandet både innan under och efter arbetsdagen, eller hur man ska ta nästa steg, var det där en flört, vill hon något mer. Ja ni fattar? Man kanske får ta det för vad det är och kanske bygga på sitt egna självförtroende oavsett om detta är intresse eller inte. Att ha någon yngre som tycker (eller som man tror tycker) att man är attraktiv är ju inte det sämsta heller? :). Detta tar dock upp massa energi och hämmar mig att gå vidare och leta efter något annat eller något parallellt ,

    Tänker ändå att detta inte är helt ovanligt att man går och kärar ner sig i någon yngre eller äldre på en arbetsplats. Verkar dock vara vanligt att den äldre är upptagen och har ett liv som kanske den yngre vill ha. Nu är det ju inte riktigt så, utan jag är nog mer lik hennes jämnåriga och då finns det ju bättre och yngre versioner av mig som kanske är mer lämpliga.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2022-05-27 18:50:15 följande:
    Ja, jag tog hänsyn till henne, det var därför som jag väntade tills vi inte längre jobbade ihop.
    Dom flesta här tyckte ändå att jag gjorde fel som försökte.
    Hon skulle tycka att jag var obehaglig och ta avstånd från mig.
    Om du frågade henne när ni inte längre jobbade ihop kan ju inte vara fel eller obehagligt (tycker att det känns som en bra fingertoppskänsla). Folk kan väl tycka vad de vill så länge ni båda två är intresserade och ni båda är vuxna. Får man då ett nej så får man väl ursäkta sig med att man tolkat in situationen fel och gå vidare (och man slipper obehaget att träffas igen). Det obehagliga är väl om man inte kan ta ett nej och blir en stalker. Att du väntade tills ni inte jobbade ihop kan ju som sagt inte ha varit fel eller obehaglig. Sedan kan väl folk tycka vad de vill om åldersskillnad, men som sagt är båda med på tåget så är det väl inga problem.
Svar på tråden Mixade signaler