• Anonym (Reali­st)
    Fri 10 Jun 2022 07:07
    10453 visningar
    42 svar
    42
    10453

    Vad har jag för skyldigheter mot min chef?

    Men hur osmidig kan man vara?? Varför inte bara åka in och träffa chefen? Du lär få en skitdålig referens för framtida jobb, men det är ju ditt val och ditt problem. Du ska ju inte sluta, så varför ha avslutningsfika?

    Reket måste du givetvis hämta ut, det förstår du väl?

  • Anonym (Reali­st)
    Fri 10 Jun 2022 10:54
    #28
    svansmamman skrev 2022-06-10 08:05:24 följande:

    Min avsikt är givetvis inte att vara osmidig, men jag är tacksam för feedback om hur det uppfattas. Jag tycker själv att jag slagit knut på mig själv för att underlätta min hemgång. Det jag vill undvika är att återigen måsta arbeta gratis. Fem arbetsdagar de sista två veckorna har jag jobbat trots ledighet för att inte tala om alla övertidstimmar i syfte att få ett snyggt avslut. Jag har funnits tillgänglig för frågor länge, men trots det är det först när jag går hem som chefen kommer med något. Jag vill helt enkelt inte bli utnyttjad mer. 


    Det handlar givetvis inte om en ~avslutningsfika~, det jag syftar på är att det inte fanns en tillstymmelse till tanke om att ?oj hon jobbar sin sista dag på länge idag, kanske att jag skulle passa på att önska lycka till?. 

    Det kanske är jag som är dum, men jag förstår inte varför jag skulle ha en skyldighet att hämta ut reket. Därav frågan. Jag har inte fått information om att chefen avbrutit min semester, kan jag verkligen förväntas arbeta (mer än jag gjort) när jag är ledig? 


     


    Alltså din chef är ett pucko, men ibland behöver man bara bita ihop för att vara rädd om sina referenser. Sen ska du självklart inte jobba gratis, vad är det för trams. Sätt upp tiden som arbetstid och vänd dig chefens chef, HR eller facket om du inte får ut dina timmar. Rätt ska vara rätt. Men var rädd om dina chefsrelationer, en dålig referens från en tidigare arbetsplats gör lätt att du sorteras bort.
Svar på tråden Vad har jag för skyldigheter mot min chef?