• Anonym (Nja)
    Wed 15 Jun 2022 20:53
    34857 visningar
    97 svar
    97
    34857

    Bråk med chef

    Nja, hemsk är du inte riktigt men du verkar inte särskilt professionell som skäller ut chefen när hen sköter sitt jobb. Om jobbet inte passar dig längre så sök något annat.

  • Anonym (Nja)
    Wed 15 Jun 2022 21:07
    #7
    Anonym (Är jag hemsk?) skrev 2022-06-15 21:04:54 följande:
    Tack.
    Ja, jag vet att det inte var så proffsigt. Jag har en del att jobba med där. Det blir alltid lite skämmigt efteråt

    Så jobbigt dock med kollegor som bara går och stör sig och gnäller utan att våga säga ifrån. Inte rätt det heller tycker jag.
    Ja ingen vill jobba med en gnällspik men det gäller samma där, antingen håller de käft eller så får de söka nytt jobb. Annars kan man behöva prata med chefen om att såna personer sprider dålig stämning. Och självklart kan man prata med chefen om att det blivit försämringar, men det beror på hur man gör det.

    Om du har gnälliga kollegor så sluta ta de diskussionerna, byt ämne, gå därifrån, sluta svara eller svara fåordigt så de inte får bränsle till sitt gnäll.
  • Anonym (Nja)
    Wed 15 Jun 2022 21:43
    #12
    Anonym (Är jag hemsk?) skrev 2022-06-15 21:41:10 följande:
    Vill inte söka nytt just nu och börja om någon annanstans när jag lärt känna brukare och påbörjat saker med dem. Vilket slöseri med arbete jag och de i så fall lagt ner. (Det är precis sådana här saker jag stör mig på - att de som gör ett bra jobb får det sämre pga att andra missköter sig. Och så är det så lätt att säga att det är bara att sluta om det inte passar - det är ju arbetsplats och brukare som förlorar stort i längden på detta.)

    Men jag förstår hur du menar. Det är ofta de med driv som slutar och hittar nya möjligheter tyvärr.
    Gnällspikarna blir kvar
    Ts, ingen tackar dig för att du sliter hund. Möjligen brukarna då. Men du måste tänka smart här och sluta slösa på din tid och energi. Ja, du har lagt ner en massa möda men det börjar kosta mer än det ger som det verkar. Det är inte värt det. Och ja, det är arbetsplatsen och brukarna som förlorar - inte du däremot!
Svar på tråden Bråk med chef