• Jemp

    bli uppflyttad till bättre lag

    Har du frågat varför han inte får flytta upp? 

    Hur gammal är han? Finns underlag att ha en fortsättningsgrupp som inte är talanger också, så att säga? 
    Oavsett naturlig fallenhet är det ju inte kul att alltid börja om med nybörjarna, beroende på hur anpassningsbar idrotten/träningsformen är. 

  • Jemp
    miljömamma skrev 2022-06-16 11:52:38 följande:

    Tusen tack för alla svar, de var superbra. I hans idrott är det verkligen inte många som tränar och vi bor i en liten stad och det finns inga andra klubbar han kan gå i. Min son hade lätt platsat på en match/tävling i sin sport och gjort bra ifrån sig, men är absolut inte bäst i sin grupp som sträcker sig från nybörjare som kan nästan inget till verkligt duktiga inom sporten som lärt sig otroligt snabbt. Det finns inte underlag för en grupp med äldre på lägre nivå. I sin grupp har han inte så bra möjlighet att utvecklas då han får börja från ruta ett när nybörjarna börjar och hans idrott kräver utrustning i hans viktklass som bara ges till dem i fortsättningsgruppen, så det är verkligen svårare för honom att bli lika bra som fortsättningsgruppen då de tränar oftare och har bättre förutsättningar och består av barn so lär sig snabbt (lokal osv.). Jag är jag inte rätt att bedöma som mamma, jag tycker säkert att han är mycket bättre än han är. Dock har han tränat idrotten i 10 år och får han bara gå i fortsättningsgruppen tror jag han kommer fortsätta flera år till och vara en säker tillgång vid matcher/tävlingar. Han lär sig inte snabbt, men han har en konstant stigande utvecklingskurva och kommer nog inte vara föreningens bästa kort om 4-6 år, men vara nära det om de satsar. Det verkar som att de tittar mest på  brant utvecklingskurva och inte långsiktigt säkra kort,  vilket jag tycker är synd. Nu är jag mest rädd att han kommer sluta för att han känner sig dålig då alla andra i hans ålder antingen slutat eller blivit uppflyttade, men han är van att känna sig dålig och säger det själv, dvs att han inte är bra. En eloge till de klubbar/föreningar som tar hand om de med flackare utvecklingskurva men vilja och vågar satsa på dem. Vi har pratat lite med tränarna, men det är typ en styrelse som bestämmer vilka som får gå vidare, så tränarna har bara lite att säga till om.


    Då låter det ju som att du är väl medveten om varför han inte flyttar upp, iom att det finns bättre även i hans grupp och de är indelade efter talang. 

    Beroende på sport/upplägg: kan du göra nåt för att främja möjligheten för en till grupp? Ideellt engagemang, fråga de andra som också väntar osv. 
    Varför ges bara utrustning till ena gruppen? Kan du skriva en motion om att köpa in mer utrustning/ligga på att den ska delas/köpa in själv osv? 
Svar på tråden bli uppflyttad till bättre lag