• Anonym (R)
    Wed 22 Jun 2022 07:34
    40177 visningar
    252 svar
    252
    40177

    Är hon för ung?

    Det är sjukt stor skillnad mognadsmässigt på 19 och 30. Hade du sagt 30 och 41 hade det inte varit nån större grej, eller 40 och 51.

    Men här har du en person som kanske fortfarande går i gymnasiet eller precis tagit studenten, kanske inte flyttat hemifrån, aldrig röstat, kanske inte haft någon längre relation, saknar livserfarenhet, saknar fullt utvecklat konsekvenstänk, helt enkelt är som de flesta 19-åringar i allmänhet. Inte ens får gå på bolaget, som nån skrev. 

    Du har hunnit jobba rätt många år, se livet, skaffa barn och ha relationer. Du har nog en hyfsad bild av vem du är, vad du vill, kan fatta mogna beslut om livet och förstå konsekvenser.

    Ta det varligt med den här 19-åringen, skulle jag säga. Hjärnan mognar klart vid 25. 

  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 13:04
    #75
    +3
    Anonym (Prioritera) skrev 2022-06-23 08:52:03 följande:
    Du gillar kiss, bajs och svordomar om man läser dina uppstötningar här på FL. Jag kan förstå att du har problem med relationer och är bitter. Men det bästa vore nog att förändra beteendet. Det finns mycket även för dig därute. 

    När det gäller TS så måste han såklart välja. I längden är det såklart inte hållbart men varför inte njuta av livet. Kåta 19-åringar växer inte på träd när du närmar dig medelåldern  // Solig
    Borde han inte börja med att välja, kanske? 

    Alltså först välja vem av dem han ska ha. 

    De hade väl barn, eller hur var det? Med tanke på barn etc kommer det annars att skapa livslång osämja mellan föräldrarna. Jag vet inte varför man inte förstår en så simpel sak. Många är så primitiva och har svårt att tänka i flera led, verkar det som. 
  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 13:20
    #78
    +2
    Anonym (Prioritera) skrev 2022-06-23 13:16:01 följande:
    Läs om mitt inlägg så behöver du inte upprepa.
    Jag tycker nog att du formulerade dig så att det fanns utrymme för tolkning. 

    "I längden..." men varför inte njuta av livet" låter som en typisk "äta kakan och ha den kvar", dvs först njuta av 19-åring och sen bestämma sig.

    Men om jag misstolkade dig och du menade samma sak som jag, är det en annan femma. 
  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 13:29
    #79
    +3
    Anonym (Annonym) skrev 2022-06-21 23:50:13 följande:
    Är hon för ung?

    Hej,
    Jag är en småbarnspappa med en 2åring.
    Jag lever i ett destruktivt förhållande med min nuvarande särbo innan sambo. 
    Jag funderar starkt på bryta vår relation men samtidigt ha en fungerande kommunikation med varandra. Men det är svårt och jag vågar inte ta steget fullt ut.

    Mitt problem är nu att jag har en ny anställd kollega på jobbet som är 19år. 
    Och jag har blivit små förälskad i henne, likaså hon till mig. Vi skriver med varandra rätt ofta men det känns samtidigt inte bra då jag fortfarande är i en relation. 
    Är det fel att jag ens skriver med henne när hon är så ung? 


    Till TS: en annan aspekt av det här är att om du är otrogen och det kommer fram kommer du och ditt då ex ha en omöjlig situation, där ni inte kommer att kunna kommunicera och ha en fungerande föräldrarelation. Om er relation redan nu är svår kan den då rentav bli hatisk, vilket sannolikt går ut över ert barn. 

    Det kommer tidpunkter i ett barns liv då ni kommer att behöva samarbeta och träffas. Se till att det ens kommer att vara möjligt. Att lämna genom otrohet skapar livslång osämja.
  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 14:17
    #84
    +2
    Anonym (Prioritera) skrev 2022-06-23 13:49:45 följande:
    Äntligen en sund åsikt. Det är sommar och sol, lyssna inte till dysterkvistar. Lev livet.
    Dysterkvistar, aka folk som har konsekvenstänk. Jag tycker annars det är en ganska bra egenskap att ha, fler borde prova. Kortsiktighet kan vara kul ibland men man bränner väldigt många broar, vilket på sikt gör en olycklig.
  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 14:34
    #87
    +2
    Anonym (Prioritera) skrev 2022-06-23 14:21:19 följande:
    Folk med konsekvenstänk i för hög utsträckning provar inget. Dom har bara tråkigt.
    Skulle snarare säga att de fattar smarta, långsiktiga beslut, vilket gör att de i längden lever mer tillfredsställande liv. 

    I TS fall skulle det kunna innebära att han gör slut på sin nuvarande relation, knullar 19-åring och bibehåller en god relation till sitt barns mor. Det i sin tur ökar chansen för att TS slipper en massa bråk, drama och hat i sitt och sitt barns liv. Istället kan TS leva livet precis som han vill.

    Gör han inte slut först kommer han sannolikt få dras med tråkiga konsekvenser resten av sitt liv.

    Ser du skillnaden? Vilket leder till mest långsiktig lycka, tror du? 

    Lyft blicken från apstadiet.

    Vi är människor med förmåga att optimera vår lycka genom smarta beslut. Dessvärre verkar vissa aldrig vilja lära sig tänka längre än näsan räcker. Sen får de tillbringa livet med skägget i brevlådan.
  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 15:03
    #89
    +3
    Anonym (Prioritera) skrev 2022-06-23 14:51:41 följande:
    Inlägg med kommentarer av typen "apstadiet" och "skägget i brevlådan" är betecknande för dig och visar vilken typ du är. Önskar dig ändå lycka till.
    Har du problem med idiomatiska uttryck av sorten "bakom flötet", "befinna sig i fritt fall", "binda ris åt egen rygg" och "fastna med skägget i brevlådan"? 

    Det tyder väl på språkliga kunskaper, om inte annat. 

    Bemöt gärna sakfrågan, om du har något att säga där istället. Vilken av ovanstående vägar tror du leder till största möjliga lycka?
  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 16:41
    #92
    +2
    Anonym (Prioritera) skrev 2022-06-23 15:35:13 följande:
    Dina försök att dribbla bort dina tidigare tillkortakommanden misslyckas tyvärr kapitalt. Du undviker dock att återupprepa "apstadiet" i ovanstående inlägg.

    Det hedrar ju dig lite iallafall  // Solig.
    Mitt syfte är att återföra diskussionen till sakfrågan. Varför undviker du det? Berätta gärna vad du tror att den bästa metoden till långsiktig lycka i det här fallet är. 
  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 20:02
    #96
    +2
    Anonym (Prioritera) skrev 2022-06-23 18:59:17 följande:
    Jag skulle tro att du ljuger. Hade du haft en ärlig avsikt med att föra någon som helst vettig diskussion hade du inte skitat ner tråden med nedsättande ord om ?apstadiet? och liknande dumheter.

    Förstår du inte att detta beteende sänker din trovärdighet till noll?
    Se föregående inlägg, jag är endast intresserad av att diskutera sakfrågan. Jag är inte intresserad av att fortsätta någon övrig diskussion, eftersom jag märker att fokus istället hamnar där.

    Så kan vi lämna det och fortsätta diskussionen, tack? 

    Hittills har jag inte sett några motargument från dig. Återgå till saken.
  • Anonym (R)
    Thu 23 Jun 2022 20:14
    #97
    +2

    ...eller det kanske är så att du faktiskt inte kan utveckla dina argument mer än så här och det är därför du inte vill svara?

    Är du en sån som tycker "lev livet" räcker som argument när en hel familjs framtida väl och ve står på spel? 

    På den nivån är det lönlöst att argumentera. Jag är inte intresserad av att "vinna" mot dig, jag vill att folk i allmänhet och TS i synnerhet just nu tänker längre än näsan räcker. Vi är inte grottmänniskor som kan ursäkta oss med att vi inte förstår konsekvenser. Vi har väl utvecklade hjärnor att använda för att fatta bra beslut. 

    Vad tror du kommer att hända med TS familj i framtiden om han följer t.ex. ditt råd? Vad ska han säga till sitt barn i framtiden när föräldrarna är fiender?

  • Anonym (R)
    Sat 25 Jun 2022 15:12
    +1
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2022-06-25 10:34:06 följande:
    Ja, det är fel.
    En 22-årig tjej skrev till mig. Hon tog alltså första steget.
    Jag gjorde fel som svarade henne. Hon var singel, jag också.

    Det är stor skillnad mot när kvinnor pratar med killar. Hon kan vara i ett förhållande, eller han är det, och det är inte lika fel då.

    Det här är alltså inte vad jag tycker.
    Det är kvinnor som säger detta.
    Har du inga synpunkter på att TS är i en relation och har barn? Det är väl ändå det som är huvudsaken här.
Svar på tråden Är hon för ung?