• Anonym (Jag)
    Wed 22 Jun 2022 02:02
    3589 visningar
    11 svar
    11
    3589

    Jag börjar tro att han inte vill att jag ska lyckas

    I alla de år vi varit tillsammans har det varit han som strävat efter karriär. Jag har inte haft någon egen önskan om att satsa på något sånt, utan har varit mest intresserad av att spendera mycket tid med barnen. De är däremot så stora nu att de inte behöver mig tillgänglig på samma sätt.

    Senaste tiden har jag börjat få väldigt mycket uppmärksamhet för mitt jobb och spås en stor framtid inom det. Detta tycks provocera min man som jag upplever försöker trycka ner mina insatser. I början var han glad, men senaste tiden har han upprepade gånger ifrågasatt min kompetens. Han kallar mig för högfärdig om jag uttalar mig det minsta positivt om det jag åstadkommer och påstår saker i stil med att jag inte är redo för det här, alltid med orden att han "bara bryr sig om mig".

  • Svar på tråden Jag börjar tro att han inte vill att jag ska lyckas
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Wed 22 Jun 2022 07:56
    #2
    Anonym (Förändring) skrev 2022-06-22 07:04:33 följande:

    Det låter som att han har varit nöjd med hur det fungerat i alla år, och nu reagerar på förändringen. Det är väldigt bekvämt att fortsätta i samma spår, och jobbigt att behöva ändra på sig. Om det är medvetet han trycker ner dig, eller om han faktiskt tror han månar om dig, är svårt att säga som utomstående. Har du berättat hur du upplever hans kommentarer? Hur reagerar han på det?


     


    Jag har tagit upp det några gånger ja, men han blir bara arg och säger att det bara sitter i mitt huvud etc. Att jag borde förstå hur han menar osv.

  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Thu 23 Jun 2022 02:15
    #8

    Saken är den att han inte har några problem alls med att förtydliga sig och då låta precis lika förminskande igen. Han ser helt enkelt inga fel i det han säger. Han tycker att han har rätt och så är det med det.

Svar på tråden Jag börjar tro att han inte vill att jag ska lyckas