• Thu 23 Jun 2022 09:13
    5218 visningar
    39 svar
    39
    5218

    100% heterosexuella ?

    Jag har aldrig känt den minsta sexuella dragning till kvinnor eller någon kvinna, varken kändisar eller någon jag träffat. Jag skulle därför våga påstå att jag är 100% heterosexuell.

  • Thu 23 Jun 2022 09:15
    #4
    Anonym (Quentins) skrev 2022-06-23 09:12:34 följande:

    Det är ganska ute att vara hetero... Tror alla är pansexuella egentligen utan att veta om det allt är en social konstruktion För att kontrollera massorna 

    ju mindre homosexuellt ett land är per capita desto större kontroll ha ledarna över folket i det landet 

    I en globaliserad framtida värld kommer alla att kunna älska med vem dem vill när Dem vill var dem vill bara den digitala samtyckesblanketten skrivs under Med Fingeravtryck och bank id. 


    Hur menar du där? Varför skulle ledarna ha större kontroll över en befolkning med ena sexualiteten än den andra? Hur kontrollerar man massorna utifrån sexualiteten?
  • Thu 23 Jun 2022 11:41
    #6
    Anonym (Quentins) skrev 2022-06-23 11:31:59 följande:
    Det är dödsstraff i många länder (Tex Somalia) 

    Många länder är traditionella och hela samhället bygger på familjebildningen och kärnfamiljen. Vissa länder är också klassamhällen där detta är en förutsättning för överlevnad och att leva ut sin homosexualitet skulle även om det var accepterat vara en lyx att leva ut.

    Det är snarare regel än undantag att det är olagligt globalt 
    Fast att det är olagligt är inte samma sak som att ledarna kontrollerar befolkningen utifrån specifikt sexualiteten. I alla länder kontrollerar ledarna befolkningen med olika lagar, det är bara det att exakt vad som är olagligt och vilket straff man får om man bryter mot lagen skiljer.
  • Thu 23 Jun 2022 12:01
    #8
    Anonym (Quentins) skrev 2022-06-23 11:53:19 följande:

    I och med att hårda och långa straff väntar för den som lever ut sin homosexualitet tänker jag att det är en ganska hård statlig kontroll av ens sexualitet. 


    Du kan ju i många länder inte leva tillsammans med den du älskar för du måste vara gift och försörja en stor familj. I och med att barn är en förutsättning för överlevnad behöver du ha sex med den du gifter dig med. I klassamhällena i södra Afrika och östra Afrika skulle stammen aldrig acceptera att du lever med en annan. Det är även stora påföljder i hela Mellanöstern stora delar av Asien osv 
    Du kan straffas med döden eller långa fängelsestraff och tortyr. Det räcker med att en granne anmäler dig om du bor i ett samhälle (alltså inte i en by på landet för där är det komplett omöjligt) 
    Det var inte längesen några dömdes till döden i Iran pga detta (två män) 
    Sedan ser ju skalan annorlunda ut. I exempelvis Ryssland, Indien och vissa länder i Latinamerika är det ju inte populärt men leder kanske inte till större konsekvenser. I Nordkorea lever 23 miljoner människor, varenda en är hårt övervakad av myndigheterna och man får inte ens bestämma var man ska bo osv. 


    det är en ganska stor kontrast mot västvärldens kultur där man ivrigt klappar på och man samla sociala poäng ju mer trans / homo och ju fler könsbyten man gör 

    Inget mellanting ses nästan nånstans. 


    Fast, det finns ingen logik i att det skulle innebära större kontroll av befolkningen om det är homosexualitet som är olagligt, än det vore om heterosexualitet vore olagligt. Egentligen är det ju tvärtom, eftersom icke-heterosexualitet är en sådan liten andel, även i vårt fria samhälle, så man kontrollerar ju per definition större del av befolkningen om man kriminaliserar heterosexualitet. Kontrollen har alltså inte specifikt med sexualiteten att göra.
  • Thu 23 Jun 2022 12:35
    #12
    Anonym (Quentins) skrev 2022-06-23 12:12:12 följande:

    Det där en icke-fråga eftersom heterosexualitet med väldigt låg sannolikhet skulle bli olaglig. Den fyller ju en funktion för alla. Inte minst staten och de enskilda individerna. Se bara på Rumänien och Nazityskland osv. 


    Befolkningstillväxt har alltid varit ivrigt påhejat om man bortser från Kina. 


    De flesta människor ser nog att kriminaliserandet av homosexualitet är en statlig kontroll över ditt sätt att leva. Att det är en minoritet som är homosexuell spelar väl mindre roll egentligen? Anser du att det är mer OK att förtrycka dem för det? 


    yep men två fel gör inte ett rätt. Har heller aldrig menat på att kontrollen av människor enbart är reducerad till deras sexualitet. Lika illa är väl det ändå. det kan ju handla om alltifrån till religion till ekonomi till var du får bo osv osv 

    Hade du själv skrivit valt att leva samkönat om du riskerade fängelse eller dödsstraff pga detta 


    Jag har inte sagt att det inte är en statlig kontroll av befolkningen att kriminalisera homosexualitet, jag säger bara att den kontrollen är en relativt liten del av den övriga kontrollen som staten har över sina medborgare. Anledningen till att homosexualitet är olagligt är ju inte egentligen att det ger en sådan ökad kontroll över befolkningen, utan för att det under stor del av mänsklighetens historia ansetts omoraliskt med samkönade relationer. Och staten har gärna tagit en moraliserande roll i sin lagstiftning och gör så även i demokratiska länder.
  • Thu 23 Jun 2022 12:42
    #13
    Anonym (Quentins) skrev 2022-06-23 12:17:47 följande:

    För det första är ju antalet invånare det mest intressanta


    Kina och island är ju kanske inte helt rättvist att jämföra 

    oavsett är det inte socialt accepterat i väldigt många länder 


    för att nämna ett axplock 
    iran jemen Nigeria saudi Somalia Sudan Afghanistan Pakistan osv räkna bara där hur många människor som lever i dessa länder Nigeria och Pakistan särskilt

    egypten också  
    Det du påstod var att "Det är snarare regel än undantag att det är olagligt globalt ". Och det är inte ens i närheten av sant.

    Även om man räknar antal invånare så lever fler människor i ett land där det inte är olagligt, än tvärtom.

    Socialt accepterat är en annan sak, men det var inte en del av ditt påstående.
  • Thu 23 Jun 2022 13:36
    #15
    +1
    Glinda från Oz skrev 2022-06-23 13:14:40 följande:

    Det stämmer inte att homosexualitet varit olagligt större delen av människan historia. Vi har bara inte fått lära oss HBTQ historia (bortsett från de gamla Grekerna) bland ursprungsinvånarna i USA var homosexualitet accepterat innan kolonisationen och i Kina var det accepterat i flera tusen år. 


    USA, Canada och hela Europa har många invånare också. 


    Det är sant, jag skulle ha specificerat med att det främst gäller länder med kristendom, judendom och islam.
  • Thu 23 Jun 2022 23:20
    #26
    Anonym (Quentins) skrev 2022-06-23 20:22:23 följande:

    Glinda, det är inte första gången du enbart vill starta tjafs känns det som. För det första var det Embla som sa det där med historiskt. Jag har aldrig uttalat mig om det. Inte heller har jag sagt att i de flesta länder. Det är du som hittar på massa skit här. Du hakar upp dig på små saker i sammanhanget. Om jag och tre andra kvinnor regelbundet blir misshandlade är det väl totalt irrelevant att du eller grannen inte blir det? 


    Detta är ett enormt problem för en enormt, brutalt stor mängd människor globalt. Ska vi enas om detta eller har du fortsatt behov av att reducera detta problem genom att jämföra med att det inte är ett problem i USA eller på Kokosöarna? 


    Det är väl snarare du som tjafsar eftersom du inte kan erkänna att flera av dina påståenden bevisats vara fel.

    "Det är dödsstraff i många länder (Tex Somalia)"

    "Det är snarare regel än undantag att det är olagligt globalt "

    "För det första är ju antalet invånare det mest intressanta"

    Att homosexuella lever under ett förtryck i delar av världen och att det såklart är ett problem har ingen argumenterat emot. Det du fått mothugg för, är dina överdrifter och rena osanningar och bakvända resonemang.
  • Fri 24 Jun 2022 09:43
    #29
    +1
    chemist skrev 2022-06-24 05:06:34 följande:
    Det låter så förnekande att det är intressant. 

    Jag ska förklara vad jag menar : 
    1 Ricky är för mig attraktiv - för att han är så himla intelligent och därför har han humor och en livssyn som är intressant. 
    2. Johnny Deep - samma sak. 
    3. Ollie Murs är för mig intressant för att han har en energi som är fantastisk - en humor som hintar om hög intelligens. 

    Sedan vet jag inte om det handlar om se eller bara en förälskelse - du har nog fastnat i tron att sexualitet handlar om vem man ligger med.
    Kan inte påstå att det är särskilt smickrande för dig. 
    Tja, jag har faktiskt hånglat med tjejer bara för att testa, vilket inte gav mig något alls.
    Hur menar du att sex inte är en stor del av sexualitet? Inte allt, men det är en rätt viktig bit och finns inte den finns det heller ingen sexualitet.
    Jag kan tycka att kvinnor är vackra, smarta och intressanta utan att ha någon typ av förälskelsekänsla inför dem. Det gäller faktiskt män också, att bara för att jag tycker en man är snygg och smart är det inte automatiskt samma sak som att jag känner någon typ av förälskelse i honom. Skillnaden är att det alltid, utan undantag, är män som jag kan känna den där extra förälskelsekänslan eller sexuella dragningen till, aldrig kvinnor.

    Om du känner behovet av att avfärda mig som varande i förnekelse för att du inte kan ta till dig att din lilla teori kanske inte stämmer och att det faktiskt finns människor som är 100% hetero, så är det inte speciellt smickrande för dig heller. Om du bara ska nedlåtande avfärda dem som motsäger din teori, varför ställa en fråga överhuvudtaget?
  • Fri 24 Jun 2022 09:52
    #30
    Anonym (Quentins) skrev 2022-06-24 09:41:06 följande:

    Nej har inte sagt någonting som inte stämmer. Sluta starta tjafs. 


    det är dödsstraff på det i Somalia - vad är osant i det? Ja det är befolkningsantalet som är intressant om man ska titta på hur många människor som de facto drabbas av ett problem (som sagt man kan inte jämföra Kina med island rakt av därav finns mätvärdet per capita du vet...)
     och i det här fallet är fruktansvärt många människor, hundratals miljoner.

    - ja men det finns ju statlig kontroll gällande annat än sexualitet. säger en av er 

    jaha och? 


    - det finns många folkrika länder där det inte är olagligt att vara homosexuell.

    Jaha och vad spelar det för roll I sammanhanget? 


     


    Vissa flitiga användare känns som om de enbart vill hugga emot för sakens skull och i det här fallet skapa tjafs istället för att se problemet för vad det är och reducera problemet genom att ta bort fokus från det. 


    Tror ni har för lite att göra eller så vill ni bara inte fatta/ immuna mot att ta in kunskap. Trist och okänsligt oavsett. 


    Du skrev att det var dödsstraff i många länder och gav Somalia som exempel. Sex stycken av ungefär 175 är inte många. Det var det som var osant, inte att Somalia har dödsstraff.

    Befolkningsantalet drog du till med när det visade sig att din uppfattning var fel. Och, det är fortfarande fler människor som lever i länder där det inte är olagligt än som lever i länder där det är olagligt. Precis som Glinda skrev ovan så är såklart en förtryckt människa en för mycket, men du försöker argumentera med osanningar och bakvända resonemang, och det är det du får mothugg för.

    Det är dessutom en bit från trådens ämne, så jag tänker inte diskutera detta mer med dig här, men du får gärna starta en annan tråd om du vill fortsätta.

    Personangrepp bara försvagar dina argument ytterligare.
Svar på tråden 100% heterosexuella ?