• Tecum

    Fråga till er män om sex och det visuella?

    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-23 21:56:54 följande:
    Vi kom lite bort från frågan känner jag. Jag är mest nyfiken på hur män ser på sig själv snarare än på kvinnor. Finns det nån gräns för dig i ålder och utseende när du som man troligen inte kan se på dig själv som attraktiv och sexuell längre. Så att någon vill ligga med dig alltså?

    Jag tror kvinnor är mer kritiska till sig själv och sitt åldrande än män men jag kan ha fel?
    Svaret är nej men utgångspunkten är fel. Sex handlar om lust och så länge man har lust och ork vill man ha sex. Kroppens utseende och åldrande har därför noll betydelse. Att man rent objektivt blir mindre attraktiv kompenseras av att jämnåriga partners också är mindre attraktiva.

    Det stämmer att kvinnor är mer kritiska både till sig själva och till andra. Men det är ett feltänk och används inte sällan som ursäkt när man tappat lusten.
  • Tecum
    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-24 12:52:22 följande:
    Så bra förklarat! Precis så upplever jag att det är. De paren som är i relationer förblir därför väldigt skyddade och från åldrandets validering också oförstående inför det, vilket ju skulle förändras fort de åter skulle bege sig och mötas av den yttre blicken.  Jag hör det från många som lever ensamma och söker ny partner som äldre.

    Man ser först hur gammal någon ser ut när det passerat en viss tid och hjärnan rebooat minnet av personen. Som singel ex måste man spela med helt andra kort än de man spelade med som ung samtidigt som det blir otroligt mycket färre tillfällen och antal som finner en sexuellt potentiell. Att ses som attraktiv för någon som äldre kräver ofta mycket djupare möten som att man möts i nån gemensam erfarenhet, tex att båda mist en partner som kan vara en vanlig ingångskälla till äldre relationer eller via dans eller intressen.  Men att man ska bli sedd som sexig av någon frekvent som när man var yngre är nog ett önsketänkande efter en viss ålder både för män och kvinnor. Men i tråden blir det väldigt tydligt hur olika folk upplever detta och vill ta det till sig beroende på om de är i relationer eller är på marknaden.


    Så du tror inte att vi äldre begriper att vi förändras och åldras över tid? Du tror att vi är oförstående? 

    Skulle vara intressant att tala med dig när du själv är 60-70, jag är tämligen säker på att du nyanserat dig betydligt och att du inte har några problem med att ha sex med den du verkligen älskar.

    Skillnaden är att vi accepterar att man förändras till det yttre och att man därför söker partners som lever på samma villkor. Åldrandet är demokratiskt då det drabbar både män och kvinnor, om än olika på individnivå. Att avstå sex för att man blivit "fulare" rent fysiskt sker i praktiken inte, de som säger det vill helt enkelt inte ha sex och skyller på utseende och kropp istället för att säga som det är, att lusten saknas.
  • Tecum
    Anonym (Fast det stämmer ju inte) skrev 2022-06-24 15:01:05 följande:
    Fast det stämmer ju inte, eller inte för alla i alla fall. Jag pratar ofta om detta med mina singelväninnor, i åldrarna mellan 50 och 62 ungefär. Den vanligaste åsikten är, att man visst kan känna lust när man ser någon hunk runt 40, men man VET att han aldrig skulle vilja ha en. Att man bara skulle göra sig löjlig, löjlig oändligt, om man skulle försöka sig på att flirta med honom.

    Och att börja om men en magsur gubbe i ens egen ålder, och vända upp och ner på allting för hans skull med allt vad det innebär (kanske relationsproblem med barnen och deras respektive samt barnbarnen, för att inte tala om HANS barn och exhustrur) - är inte värt det längre, när sexlusten inte är så stark längre. Utan vi nöjer oss med familj och vänner, böcker och filmer och andra intressen, och en och annan fantasi... 
    Jo det stämmer precis med det jag skrev! Du och dina väninnor är inte särskilt sugna på sex och kan lika gärna avstå. Era åsikter om jämnåriga män är nedlåtande och säger egentligen allt. Att det bara är yngre män som eventuellt skulle duga visar på en betydande ytlighet och är bara undanflykter, ni vill inte ens anstränga er för att locka någon sådan.
Svar på tråden Fråga till er män om sex och det visuella?