• Anonym (Man)
    Thu 23 Jun 2022 22:07
    10566 visningar
    72 svar
    -1 +1
    72
    10566

    Fråga till er män om sex och det visuella?

    Jag tycker generellt sett att män ofta åldras bättre än kvinnor. Många kvinnor rasar rejält efter 50, medan fler män försöker sig på att hålla det fysiska förfallet på avstånd.

    Nu är jag inte där än, men visst kommer man tycka att man åldrats tillslut och inte har i närheten av samma attraktionskraft kvar. Men jag tror ändå att man kommer vilja ha sex, så man kanske bortser från egna brister och försöker ändå.

    Det är ofrånkomligt att vi blir mindre attraktiva med åren.

    En viktig slutkläm. Nu pratar jag bara utifrån den fysiska och sexuella delen. Om vi pratar partnerskap och förhållanden så finns det många andra faktorer som spelar roll.

  • Anonym (Man)
    Thu 23 Jun 2022 22:39
    #11
    Anonym (Micke) skrev 2022-06-23 22:29:54 följande:
    Om man tänker som du, så är ju frågan vem som ska sex med någon som 75 år. Självklart kommer jag och min fru ha sex även om 10 år. Ja, kärleken till en människa gör henne vacker och attraktiv. 
    Jag vet att fler faktorer än utseende spelar roll i en relation. Men jag tror att alla, oavsett ålder, tycker ungdom och skönhet är attraktivt. Personlighet och personkemi är superviktigt i ett förhållande, men om du kunde välja en fin kvinna att ha sex med framför din rynkiga 75åring så hade du gjort det.

    Det är den hårda sanningen. Att man inte pratar om detta handlar mer om sociala färdigheter, man är helt enkelt inte så ärlig.

    Jag tycker Tecum uttryckte det bra:

    Att man rent objektivt blir mindre attraktiv kompenseras av att jämnåriga partners också är mindre attraktiva.
  • Anonym (Man)
    Thu 23 Jun 2022 22:59
    #15

    Vi män är programmerade att vilja ha sex med kvinnor under deras fertila år. Efter klimakteriet tappar dom flesta kvinnor den sexuella attraktionskraften.

    Men vi män blir också gamla, grå.. får hår där vi inte ska ha det och tappar det där vi vill ha det. Fjongen blir inte lika fjongig mm.

    Personlighet och en annan typ av partnerskap blir såklart viktigare och även rimligare med åren.

  • Anonym (Man)
    Thu 23 Jun 2022 23:04
    #18
    +1
    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-23 22:59:34 följande:
    Mycket bra perspektiv du tar upp. Jag tror svaren blir så olika beroende på om man ställer frågorna till någon som är singel i medelåldern och måste validera sig själv och den nya omvärlden och vem de ska tända på, än om man åldras med samma person man träffade som ung. Jag har hört flera äldre män så himla urgulligt uttrycka sig att deras fru minsann är vackrare nu vid 70-80 än när de träffades som 20-åringar och bara blir snyggare. Men frågan är hur objektiva de är och hur mycket de verkligen tänder på kroppen, och inte bara talar utifrån kärleken och ett slags fysiskt beroende. Jag har faktiskt aldrig hört nån kvinna säga så om sin man. Tyvärr är äldre människors sexliv ganska mycket en hemlighet då få pratar om det, kanske för att de inte känner sig berättigade till sin sexualitet pga samhällets syn på åldrandet och att det på nåt sätt är äckligt,  så man har ju ingen aning om de ens har sex majoriteten av dem?

    Jag önskar att fler vågade prata om det och bemöta det fysiska åldrandret. Kanske hade det blivit avmystiferat då och kanske fått en naturlig roll i debatten.
    Haha, ja ? åldringar som pratar sex. Det hade säkert varit ett roligare program än ex. Naked attraction 
  • Anonym (Man)
    Thu 23 Jun 2022 23:09
    #20
    Fjäril kär skrev 2022-06-23 23:01:08 följande:

    Ur ett annat perspektiv.. Så länge en man har lusten i behåll så kommer han ju givetvis att fortsätta ha sex. Det handlar inte om ålder. Lust föder lust och ett aktivt sexliv består även i högre ålder just pga lusten fortfarande finns. Finns lust finns fortfarande attraktion och attraktion handlar ju om vem man är och inte enbart om utseende. 

    Min erfarenhet av lust och attraktion handlar om att män och kvinnor som tappar sin sexuella lust gärna använder bristande attraktion för sin egen kropp eller hos sin partner som ursäkt för att slippa undan fortsatt sexliv. Då spelar ålder ingen roll. Det finns 40-åringar som tappar lusten och inte längre ser sig själv som attraktiva och dessutom ägnar sig åt nån form av predikade för sin omgivning att sex är överskattat och gärna belyser artiklar och undersökningar om kroppars attraktionskraft dippar i x ålder etc etc.. Totalt onödigt... 

    Min sambo är 67 och jag 44 och vi ligger med varandra ganska ofta. Han har alltid varit snygg och något av en kvinnornas man (dock alltid trogen i två äktenskap) och han hade inga problem att ragga upp mig. Han tvivlade aldrig på sin egen kropp och lust. Och det födde ju givetvis min attraktion till honom.. Ja han ser ut som sin ålder men utstrålning, självförtroende och att han är jordnära gör honom sjukt sexig. Jag ser hur kvinnor i hans egen ålder kråmar sig för honom när vi är ute och dansar tex.. Han har fortfarande "det" 

    Det finns inga perfekta kroppar. Alla har vi spår av vår ålder på kroppen oavsett hur ung vi än är.. 14-åringens släta hy har vid 24-års ålder blivit ärrad av tonårens acne vilket hon kan få leva med resten av livet. Tex... 

    17-åringens något kantiga ansikte har vid 27-års ålder blivit mer tydligt och utstickande och ger killen ett något säreget utseende... Vid 37 år och några kilon övervikt och ett skägg ser han något skrämmande ut... 

    Osv.. 


    Men jag tror inte att din sambo är lika intresserad av sina jämnåriga damer, när han har träffat en 23år yngre kvinna.
  • Anonym (Man)
    Thu 23 Jun 2022 23:14
    #21
    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-23 23:07:42 följande:
    Jo så må det vara. Men även om ni är programmerade så kan ju även ni bli motbjudande för det andra könet och ha ett bäst fre datum. Vad jag är mest nyfiken på är om mäns sexualitet påverkas av hur pass attraktiva ni känner er när ni ser er i spegeln?

    Omvärldens blickar tex är ju ett tecken på om man upplevs attraktiv Det kommer ju en dag då de kanske inte blir lika frekventa som när man var ung och då upplever ju många kvinnor texatt deras självförtroende sjunker och hur de ser på sig själv. Förut har de kanske gett upphov till visuell åtrå hos många olika män i olika åldersgrupper, men så blir de osynliga över en natt. Sådant borde ju också drabba män tänker jag, tex när de tappar hår, får mage, tappar spänst i huden, påsar under ögonen o dyl.
    Men det är ändå skillnad på män och kvinnor. Jag har haft tur och ser bra bra ut, det har jag alltid gjort, visst har jag även fått höra det titt som tätt. Men jag bygger inte min person på utseendet. Då blir inte fallet lika djup när man börjar åldras på allvar.

    Många kvinnor, speciellt vackra, sätter utseendet främst och det bli otroligt centralt och viktigt. Det gör att när dom sen åldras står dom inför en större förändring, läs kris, än resten av oss.
  • Anonym (Man)
    Thu 23 Jun 2022 23:53
    #27
    Anonym (tjej) skrev 2022-06-23 23:34:12 följande:
    Det finns par som håller igång sin sexualitet som är 80 plus ja till och med 90 plus. Av oklara skäl tar du endast in argument som passar ditt tunnelseende. De paren funkar bra i den fysiska och sexuella delen och i partnerskap och förhållanden. Sorry om du inte bekantat dig med totalen och helheten i ett partnerskap.

    Nu vet jag inte hur många nedsättande och avståndstagande ord du fick med i dina inlägg..

    unken människosyn, förlegad, indoktrinerad, att jag inte bekantat mig med totalen av ett förhållande, osunda ideal och till sist att jag ska komma ut ur min grotta?


    Ungdom är attraktivt, men jag hävdar att jag även ser till totalen i mina inlägg här. Vi pratade fysisk attraktion och jag har varit tydlig med att om vi ser till partnerskap så är det fler aspekter som tar över med stigande ålder.

    Jag har tumlat runt tidigare i livet och många gånger gått på fysisk attraktion, men nu har jag ett 7årigt förhållande och jag siktar på betydligt fler år än så. Oavsett vikande attraktionskraft när vi blir äldre. Jag ser självklart att det finns fler delar i ett förhållande än utseende, men det var just den vikande fysiska attraktionskraften vi diskuterade här.

  • Anonym (Man)
    Fri 24 Jun 2022 00:08
    #30
    Anonym (tjej) skrev 2022-06-23 23:56:00 följande:
    Förlegade fördomar oxå här som får stå oemotsagda. Nej de mycket äldre väninnorna till mig som betraktats som skönheter i sin ungdom bibehåller sin självkänsla och sitt självförtroende oxå som äldre. Ingen av dem har varit i närheten av en kris... Dem står istället deras yngre döttrar för. Plus väninnornas dito äldre män.
    Mina tankar står inte oemotsagda, du är ju här.

    I dina inlägg här känns det mer som att du inte vill ta in det självklara att vi är mer fysiskt attraktiva när vi är yngre och att ungdomen och den fysiska attraktionen avtar med åren.
  • Anonym (Man)
    Fri 24 Jun 2022 00:15
    #33
    Anonym (Mindre sexig med åldern) skrev 2022-06-24 00:03:45 följande:
    Om jag vill ha sex med dig, men inte du med mig, så ändrar inte det att jag vill ha sex med dig, skillnaden är att vi inte kommer ha det eftersom du inte vill. 

    Där tror jag skillnaden kanske ligger, att din sexualitet dör med min på det sättet (om vi vänder på det och säger du vill ha sex med mig, jag vill inte ha sex med dig, då slutar du vilja ha sex med mig eftersom jag inte finner dig attraktiv så slutar jag vara attraktiv). Min attraktion till dig dör inte för att du saknar attraktion till mig, där tror jag det finns en könsskillnad. Inte helt överensstämmande med kön, finns säkert män som funkar som kvinnor med det och vice versa, men skulle gissa på att det vanligtvis är så.

    Du behöver kunna tända på dig själv, finna dig själv attraktiv och att den du vill ha sex med också vill ha sex med dig. Jag kan väldigt enkelt fantisera om kvinnor som aldrig skulle vilja ta i mig ens med tång. Så min sexualitet dör inte för att jag finner mig själv osexig. 
    Du håller dig iaf till ämnet. Jag kan bara hålla med, om jag nu skulle vara singel så finns det massor jag skulle vilja ha sex med, men som säkert inte skulle vilja ha det med mig. Och det kommer bli fler när jag själv blir äldre såklart.

    Den sexuella attraktionskraften man har är mer ett medel för att kunna ha sex med dom man vill ha sex med. När man tappar sin attraktionskraft har man färre att välja på.
  • Anonym (Man)
    Fri 24 Jun 2022 11:31
    #48
    Anonym (Jag...) skrev 2022-06-24 09:49:35 följande:

    Jag är kvinna, 50+ och mer sexuell än någonsin. Har inga som helst problem med min kropp, inte min man heller. Samma ålder och supersexig.


    Det är ju inte det vi diskuterar, man slutar inte ha sex för att man blir äldre. Man kan ha ett helt suveränt förhållande även efter att den fysiska attraktionen till viss del avtagit. Jag pratar om att man tappar i attraktionskraft rent fysiskt när man blir äldre, men det gör både kvinnan och mannen.

    De flesta gubbar skulle troligtvis vilja ha sex med en yngre, även fast dom själva blir äldre. Sedan finns det flera andra faktorer som spelar in och det bästa när man blir äldre är givetvis om relationen bygger mindre och mindre på fysiskt attraktion och fylls med en historia tillsammans, personlighet, intressanta samtal och även sex såklart. Men kanske inte lika hett som när man är 25. Men jag har förstått att många kvinnor får sin sexuella peak mellan 40-50. Däremot så är det ju inte samma sak som att dom är som attraktivast under den perioden.

    Det som egentligen diskuteras i tråden är om vi män ser vårt eget förfall och om det avspeglar sig på vårt sexliv. Jag säger nej där, det som händer när vi blir mindre attraktiva är att andra saker blir viktigare i ett förhållande. Vi får inte heller samma förutsättningar till att ha sex med yngre kvinnor såklart.
Svar på tråden Fråga till er män om sex och det visuella?