• Anonym (Micke­)
    Thu 23 Jun 2022 21:37
    10605 visningar
    72 svar
    +4
    72
    10605

    Fråga till er män om sex och det visuella?

    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-23 21:32:21 följande:
    Fråga till er män om sex och det visuella?

    Tänker ni män bara att ni ska ligga, ligga, ligga hela livet så länge tills ni trillar av pinn? Får ibland det intrycket när man läser mäns trådar både här och på andra forum. Finns det nån gräns för er när män och människor blir för oattraktiva för att ha sex med? Alltså inte pga övervikt och liknande, utan pga att man blir för gammal och fysiskt motbjudande att ha sex med?

    Hade denna diskussion med några kvinnliga bekanta för en tid sen och flera ansåg att det redan hamnat där runt klimakteriet alltså runt 50.

    Att de inte kände intresse för sex och kärlek pga att de inte gillade hur deras kroppar längre såg ut och var rädda för att att de såg gamla och oattraktiva ut särskilt när kroppen var i rörelse och sexuella situationer.

    Själv anser jag nog att man blir rätt sexuellt oattraktiv runt 45-50 generellt med vissa undantag.Vissa har ju mer tur med att ha spänstig hud längre och hålla formen.


    Alltså sex har inget att göra med hur kroppen ser ut. Har fortfarande sex med min fru, jag är 60 år och hon är 57 år. Vi tränar och har normalvikt, men självklart ser man inte som när man var 25 år längre. Men kärleken till min fru gör henne attraktiv i mina ögon.
  • Anonym (Micke­)
    Thu 23 Jun 2022 22:29
    #8
    +2
    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-23 21:44:04 följande:
    Där är vi nog olika. För min del är utseendet jätteviktigt för att tända sexuellt och faktiskt speciellt det ungdomliga utseendet sorgligt nog.

    Nu är ni ju inte speciellt gamla utan på gränsen men hur tänker du kring kroppar som har sex när de är 70-80-90. Finns det nån gräns där när man känner TACK MEN NEJ eller vad tror du? Eller räcker kärlek hur långt som helst och gör det visuella oviktigt?
    Om man tänker som du, så är ju frågan vem som ska sex med någon som 75 år. Självklart kommer jag och min fru ha sex även om 10 år. Ja, kärleken till en människa gör henne vacker och attraktiv. 
  • Anonym (Micke­)
    Fri 24 Jun 2022 11:53
    #49
    +2
    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-23 22:59:34 följande:
    Mycket bra perspektiv du tar upp. Jag tror svaren blir så olika beroende på om man ställer frågorna till någon som är singel i medelåldern och måste validera sig själv och den nya omvärlden och vem de ska tända på, än om man åldras med samma person man träffade som ung. Jag har hört flera äldre män så himla urgulligt uttrycka sig att deras fru minsann är vackrare nu vid 70-80 än när de träffades som 20-åringar och bara blir snyggare. Men frågan är hur objektiva de är och hur mycket de verkligen tänder på kroppen, och inte bara talar utifrån kärleken och ett slags fysiskt beroende. Jag har faktiskt aldrig hört nån kvinna säga så om sin man. Tyvärr är äldre människors sexliv ganska mycket en hemlighet då få pratar om det, kanske för att de inte känner sig berättigade till sin sexualitet pga samhällets syn på åldrandet och att det på nåt sätt är äckligt,  så man har ju ingen aning om de ens har sex majoriteten av dem?

    Jag önskar att fler vågade prata om det och bemöta det fysiska åldrandret. Kanske hade det blivit avmystiferat då och kanske fått en naturlig roll i debatten.

    En anledning till att de inte pratar om det kan ju vara att de får höra, av dig t ex, att det de säger inte stämmer. 


    Kärlek föder attraktion, samt även självförtroende och inre säkerhet. Vi är båda medvetna om hur vi ser ut, att ert finns yngre snyggare kroppar, men vi är stolta över våra kroppar och jämför oss inte med andra. Att min fru vill ha mig är väldigt sexigt, mer sexigt än att sukta efter en 25-åring som tycker jag inte är tillräckligt ung. 

  • Anonym (Micke­)
    Fri 24 Jun 2022 11:58
    #51
    +1
    Tom Araya skrev 2022-06-24 05:31:51 följande:

    När jag var i 20-30 årsåldern så tänkte jag att man inte längre är sexuellt attraktiv runt 45-50 och uppåt. Nu är jag nästan 50 och ser jämnåriga kvinnor jag finner attraktiva och kommer nog att fortsätta göra det.
    Men jag tycker också att utseendet spelar allt mindre roll.


    Håller med, ju äldre man blir, desto mer inser man att attraktion inte bara består av utseendet. 
  • Anonym (Micke­)
    Fri 24 Jun 2022 12:14
    #53
    Anonym (Man) skrev 2022-06-24 11:31:29 följande:
    Det är ju inte det vi diskuterar, man slutar inte ha sex för att man blir äldre. Man kan ha ett helt suveränt förhållande även efter att den fysiska attraktionen till viss del avtagit. Jag pratar om att man tappar i attraktionskraft rent fysiskt när man blir äldre, men det gör både kvinnan och mannen.

    De flesta gubbar skulle troligtvis vilja ha sex med en yngre, även fast dom själva blir äldre. Sedan finns det flera andra faktorer som spelar in och det bästa när man blir äldre är givetvis om relationen bygger mindre och mindre på fysiskt attraktion och fylls med en historia tillsammans, personlighet, intressanta samtal och även sex såklart. Men kanske inte lika hett som när man är 25. Men jag har förstått att många kvinnor får sin sexuella peak mellan 40-50. Däremot så är det ju inte samma sak som att dom är som attraktivast under den perioden.

    Det som egentligen diskuteras i tråden är om vi män ser vårt eget förfall och om det avspeglar sig på vårt sexliv. Jag säger nej där, det som händer när vi blir mindre attraktiva är att andra saker blir viktigare i ett förhållande. Vi får inte heller samma förutsättningar till att ha sex med yngre kvinnor såklart.
    Ja, man tappar attraktionskraft när man blir äldre, men det är ju oftast inför andra. Men ett par i en bra relation med ett bra samliv behöver inte tappa attraktionskraft för varandra. Attraktion består av så mkt mer än ett utseende. 
  • Anonym (Micke­)
    Fri 24 Jun 2022 12:22
    #54
    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-24 12:06:06 följande:
    Jo, det kan jag förstå, men samhällets syn präntar ju in skam och osäkerhet på flertalet områden i livet och det vet man ju om på en omedvetet plan. Kvinnors åldrande särskilt är ju ett av dem, där ungdomen till varje pris ska bevaras för att ha ett sexuellt värde. 
    Jag tror inte alla klarar av att stå emot så självsäkert och ståndaktigt som du och din fru. Jag tror er syn och er säkerhet hade utmanats rejält om ni skulle gå ut på marknaden igen och inte kunde luta er på er trygga historia ihop där åldrandet inte märks på samma sätt. Men grundtanken är fin och visst tror jag kärlek föder självkänsla och välmående men tyvärr påverkar den föga vad som är visuellt tändande för allmänheten och ingår i fantasier hos många främst män, varav otrohet, porrkonsumption, sexköp och dyl är så vanligt. Inte köper folk sex av åldringar precis och skulle förmodligen sällan välja det om det fanns utbud. Det finns en gräns när en kropp passerar den där gränsen och den kommer för alla.

    De flesta, om inte alla, vi känner och umgås med lever i verkliga livet, vi inser att bilden media prånglar ut inte är sann. 


    Jag får intrycket att du är ganska ung, och tror att den bild av skönhet och sexualitet som media visar är den sanna. Och de som tror på den bilden är väl de som aldrig är nöjda, är otrogna och letar kickar. Vi som är trygga i oss själva vet att attraktion är så mycket ner än en snygg kropp. Den visheten kommer med åldern. 

  • Anonym (Micke­)
    Fri 24 Jun 2022 12:58
    #59
    +1
    Anonym (Bäst före....) skrev 2022-06-24 12:52:22 följande:
    Så bra förklarat! Precis så upplever jag att det är. De paren som är i relationer förblir därför väldigt skyddade och från åldrandets validering också oförstående inför det, vilket ju skulle förändras fort de åter skulle bege sig och mötas av den yttre blicken.  Jag hör det från många som lever ensamma och söker ny partner som äldre.

    Man ser först hur gammal någon ser ut när det passerat en viss tid och hjärnan rebooat minnet av personen. Som singel ex måste man spela med helt andra kort än de man spelade med som ung samtidigt som det blir otroligt mycket färre tillfällen och antal som finner en sexuellt potentiell. Att ses som attraktiv för någon som äldre kräver ofta mycket djupare möten som att man möts i nån gemensam erfarenhet, tex att båda mist en partner som kan vara en vanlig ingångskälla till äldre relationer eller via dans eller intressen.  Men att man ska bli sedd som sexig av någon frekvent som när man var yngre är nog ett önsketänkande efter en viss ålder både för män och kvinnor. Men i tråden blir det väldigt tydligt hur olika folk upplever detta och vill ta det till sig beroende på om de är i relationer eller är på marknaden.
    Varför tror du att någon som jag, som efter ett långt liv med samma kvinna, helt plötsligt skulle ändra uppfattning om vad jag tycker är attraktivt om jag blev singel? 
Svar på tråden Fråga till er män om sex och det visuella?