Inlägg från: Anonym (tjej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Fråga till er män om sex och det visuella?

    'Beauty Is in the Eye of the Beholder' has a literal meaning: that the perception of beauty is subjective - people can have differing opinions on what is beautiful. So what one person perceives as flawless and captivating might be ordinary or unappealing to another. 

    Or... "Beauty in things exists merely in the mind which contemplates them".

    Personligen anser jag bägge citaten stämmer j-t bra helt enkelt! Överfört är det visuella i det sexuella någonting subjektivt. En äldre man som accepterar sig själv med sina flaws, rynkor, skrynklig hud och som fixar skämta om gravitationens följder (hos sig själv och hos kvinnan) framstår mer attraktiv :) Hur ska då mannen nå sin acceptans kring åldrandet? På samma sätt som kvinnan med sin självkänsla och stolthet i behåll trots en ungdomsfixerad kultur jobbar med sin acceptans av tidens tand. Vinnande koncept för bägge ;) 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Micke) skrev 2022-06-23 22:29:54 följande:
    Om man tänker som du, så är ju frågan vem som ska sex med någon som 75 år. Självklart kommer jag och min fru ha sex även om 10 år. Ja, kärleken till en människa gör henne vacker och attraktiv. 
    Exakt så ligger det till! Bra uttryckt och sagt! Super Glad
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Man) skrev 2022-06-23 22:39:52 följande:
    Jag vet att fler faktorer än utseende spelar roll i en relation. Men jag tror att alla, oavsett ålder, tycker ungdom och skönhet är attraktivt. Personlighet och personkemi är superviktigt i ett förhållande, men om du kunde välja en fin kvinna att ha sex med framför din rynkiga 75åring så hade du gjort det.

    Det är den hårda sanningen. Att man inte pratar om detta handlar mer om sociala färdigheter, man är helt enkelt inte så ärlig.

    Jag tycker Tecum uttryckte det bra:

    Att man rent objektivt blir mindre attraktiv kompenseras av att jämnåriga partners också är mindre attraktiva.
    En unken människosyn som definitivt inte är relevant för alla! Och som av oförklarliga skäl formligen ska dunkas in i andra människors vetande.

    Det finns otroligt attraktiva och eftertraktade män som kvinnor som väljer jämngamla och äldre partners. Snacket om ungdom i alla lägen har högst valuta faller på eget grepp. Tyder på en inskränkt livshållning.

    Kliv ut från din grotta där du gått i ide. Gå inte på reklam, filmindustri osv som promotar osunda ideal. Ifrågasätt din indoktrinering och åldersfixering. Önskar dig verkligen en stor kärlek med jämngammal partner (kvinna/man beroende på din sexuella preferens) på ålderns höst som får dig ompröva din dogm.


    Säg inte att det du är mannen som allena lusar ner trådar och repetitivt går på om ålder med alla möjliga och omöjliga vinklingar??!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Man) skrev 2022-06-23 22:07:01 följande:

    Jag tycker generellt sett att män ofta åldras bättre än kvinnor. Många kvinnor rasar rejält efter 50, medan fler män försöker sig på att hålla det fysiska förfallet på avstånd.

    Nu är jag inte där än, men visst kommer man tycka att man åldrats tillslut och inte har i närheten av samma attraktionskraft kvar. Men jag tror ändå att man kommer vilja ha sex, så man kanske bortser från egna brister och försöker ändå.

    Det är ofrånkomligt att vi blir mindre attraktiva med åren.

    En viktig slutkläm. Nu pratar jag bara utifrån den fysiska och sexuella delen. Om vi pratar partnerskap och förhållanden så finns det många andra faktorer som spelar roll.


    Det finns par som håller igång sin sexualitet som är 80 plus ja till och med 90 plus. Av oklara skäl tar du endast in argument som passar ditt tunnelseende. De paren funkar bra i den fysiska och sexuella delen och i partnerskap och förhållanden. Sorry om du inte bekantat dig med totalen och helheten i ett partnerskap.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Man) skrev 2022-06-23 23:04:52 följande:
    Haha, ja ? åldringar som pratar sex. Det hade säkert varit ett roligare program än ex. Naked attraction 
    Men herregud sådana TV program kablas ut i etern. Ett minns jag utmärkte sig verkligen. Det äldre paret 85 års ålder med hälsan i behåll nakenbadade på klippor och provlåg sängars svikt på ett hotellrum i Sydeuropa; inför nattens övningar. Nej erotiken behöver inte läggas i malpåse med stigande ålder om man inte deprimerad. Studier finns oxå gjorda om äldres sexvanor som positivt överraskar. 40-talister som tillhör den sexuellt frigjorda generationen kastar inte gärna in handduken i första taget.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Man) skrev 2022-06-23 23:14:23 följande:
    Men det är ändå skillnad på män och kvinnor. Jag har haft tur och ser bra bra ut, det har jag alltid gjort, visst har jag även fått höra det titt som tätt. Men jag bygger inte min person på utseendet. Då blir inte fallet lika djup när man börjar åldras på allvar.

    Många kvinnor, speciellt vackra, sätter utseendet främst och det bli otroligt centralt och viktigt. Det gör att när dom sen åldras står dom inför en större förändring, läs kris, än resten av oss.
    Förlegade fördomar oxå här som får stå oemotsagda. Nej de mycket äldre väninnorna till mig som betraktats som skönheter i sin ungdom bibehåller sin självkänsla och sitt självförtroende oxå som äldre. Ingen av dem har varit i närheten av en kris... Dem står istället deras yngre döttrar för. Plus väninnornas dito äldre män.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2022-06-23 22:41:04 följande:
    En fråga:
    Är du man?

    Ja, det är vanligt att kvinnor är ungdoms- och utseendefixerade.
    Det ser man på alla kvinnor som ogillar när män tänder på yngre tjejer.
    Kvinnor har en annan acceptans när det gäller dom själva, och tända på yngre killar.
    Jag var kär i en 20 år yngre tjej. Många kvinnor här svarade att jag var patetisk.
    Män tror att dom blir yngre om dom träffar yngre tjejer. Jag vet hur gammal jag är.
    Men jag ser yngre ut än vad jag är.
    Inbillning. Det är vanligt att män överskattar sin attraktionskraft, anser kvinnor.
    Nej, jag är inte man. Ej heller ungdoms- eller utseendefixerad.
    Om jag vore det senare skulle jag välja en annan typ av män än dem jag väljer. 

    Hur ser du då som man på mannens attraktivitet; som sexuell varelse ställd mot hans åldrande?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Man) skrev 2022-06-24 00:08:53 följande:
    Mina tankar står inte oemotsagda, du är ju här.

    I dina inlägg här känns det mer som att du inte vill ta in det självklara att vi är mer fysiskt attraktiva när vi är yngre och att ungdomen och den fysiska attraktionen avtar med åren.
    Varför behöver jag "ta in" och göra din sanning till min?? Vad som är fysiskt attraktivt eller inte ligger som nämnts i betraktarens öga. Äldre väninnor dejtar och bedöms som attraktiva giftasämnen av jämngamla, yngre och av äldre män. 80 plus kvinnor i min omgivning låter sig uppvaktas av äldre gentlemän. Nej, jag köper inte uråldriga argument för parbildning så länge de inte överensstämmer till punkt och pricka med vad jag iakttar. Det måste väl ex vis finnas en anledning till att antalet klamydiasmittade pensionärer på landets servicehus tagit fart! Om alla såg sina jämngamla partners som oattraktiva ur erotisk synvinkel skulle smittspridningen av könssjukdomar inte förekomma bland äldre pensionärer. 

    Slutligen tänker jag att en negativ kroppsuppfattning har en koppling till depressionstillstånd. Men en realistisk syn på åldrandet som de fakto debatteras här, oxå i dina poster, opponerar jag mig inte mot över hela linjen. Utesluter heller inte min hållning jämkas på.

      
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Man) skrev 2022-06-24 11:31:29 följande:
    Det som egentligen diskuteras i tråden är om vi män ser vårt eget förfall och om det avspeglar sig på vårt sexliv. Jag säger nej där, det som händer när vi blir mindre attraktiva är att andra saker blir viktigare i ett förhållande. Vi får inte heller samma förutsättningar till att ha sex med yngre kvinnor såklart.
    Vad som framkommer blir en relativt dyster bild av mäns fysiska åldrande. Kroppens naturliga förändringar "förfallet" avspeglar sig i upplevelsen av hans attraktivitet som man. Den negativa självbilden i sin tur överförbar på mannens sexualitet som antas avta ordentligt. Andra saker ges en högre prioritet i parförhållanden vilket låter logiskt på ett sätt. Jag ifrågasätter inte mannens upplevelsen av sig själv. I anekdotiska fall appliceras inställningen rakt av på kvinnans syn på sig med kopplingar till hennes sexualitet.

    Men gäller pessimistiska hållningen för alla äldre män?
    Eller mest för ett par skribenter i tråden?

    Hur köpa resonemangen rakt av? När studie efter studie tyder på något helt annat? I dem framgår såväl män som kvinnor är alltmer sexuellt aktiva, allt högre upp i åldrarna. Särskilt i jämförelse med tidigare generationer. Kvinnor på 80 uppskattar samlivet mer och får orgasm lättare mm... Mannen älskar närheten som sexstunderna ge mer än tidigare. Paren blir blir helt enkelt mer kompatibla i sin sexualitet. Att ha sex eller ej korrelerar därtill inte alltid till framförda "kravet" yngre partner (kvinna).

    Vårdfokus lyfter hur äldre män och deras sexualitet generellt förhåller sig i artikeln: "Äldre har mer sex än förr"!

    www.vardfokus.se/nyheter/aldre-har-mer-sex-an-forr/   
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Fast det stämmer ju inte) skrev 2022-06-24 15:01:05 följande:
    Fast det stämmer ju inte, eller inte för alla i alla fall. Jag pratar ofta om detta med mina singelväninnor, i åldrarna mellan 50 och 62 ungefär. Den vanligaste åsikten är, att man visst kan känna lust när man ser någon hunk runt 40, men man VET att han aldrig skulle vilja ha en. Att man bara skulle göra sig löjlig, löjlig oändligt, om man skulle försöka sig på att flirta med honom.

    Och att börja om men en magsur gubbe i ens egen ålder, och vända upp och ner på allting för hans skull med allt vad det innebär (kanske relationsproblem med barnen och deras respektive samt barnbarnen, för att inte tala om HANS barn och exhustrur) - är inte värt det längre, när sexlusten inte är så stark längre. Utan vi nöjer oss med familj och vänner, böcker och filmer och andra intressen, och en och annan fantasi... 
    Omvänt tycker jag det inte stämmer att singelväninnor mellan 50-70 avstår snygga hunkar om de blir attraherade av dem... Väninnorna är trevliga och fräscha i sitt inre och yttre. Hunkarna säger inte "pass" och tar istället oftast initiativen. och... ja de kan vara betydligt yngre än 40...
Svar på tråden Fråga till er män om sex och det visuella?