• Tow2Mater

    Nu är jag där, jag ORKAR inte mer.

    När ska han vara pappaledig?

    Ni får ju båda gå ner i tid i jobbet så ni orkar. Vad var planen när ni skaffade så många barn? Tonåringarna får hjälpa till. Så måste man ju gora i storfamiljer.

  • Tow2Mater
    Dexter dot com skrev 2022-06-24 05:21:29 följande:
    Är 3 och 5åringen inte på förskola på dagarna? Är barnen exemplariska på helger och kvällar när din man har dom eftersom han påstår att deras bråk beror på dig? Har man skaffat 5 barn som din man bör man ju vara beredd på att ta hand om dom efter jobbet även om man jobbar heltid eller så får man gå ner i arbetstid så man orkar med sina barn.
    Fast TS pratar ju om "jag har fem barn", så alla fem kanske inte är hans.
  • Tow2Mater
    Anonym (L) skrev 2022-06-24 16:36:46 följande:
    Fast om man blir tillsammans/gifter sig med någon med barn gör man väl ändå också ett livsval..
    Jo men man har ju inte ansvar att ta hand om alla som sina egna, det ansvaret har bara foräldrarna. Sen hur de kommer overens sinsemellan är ju upp till dem.
  • Tow2Mater
    Anonym (Lila) skrev 2022-06-25 01:29:58 följande:
    Tack för svar!   Ja, jag har ju de barn jag har fått,  hur det är relevant att ifrågasätta det förstår jag inte..
    Det handlar ju om att försöka första hur du/ni tänkte och vilken plan ni hade. Har inte tonårsbarnen samma pappa kanske de har annat temperament och de var lättare att hantera? eller om de bråkade lika mycket, undrar man ju också hur ni tänkte med tre till....

    Kan ni vara fl-lediga halvtid var i sommar? Eller pappan ta över tidigare än i oktober? Det låter länge att vänta dit om du inte orkar mer nu redan i juni.


  • Tow2Mater
    mamaleona skrev 2022-06-25 08:56:59 följande:
    Håller inte riktigt med här. Det är inte barnens sak att sköta syskon, mata dem o natta dem. Det är föräldrarnas sak som valt skaffa många. Barnen har rätt att vara barn/tonåring mm. Det betyder inte att man inte kan hjälpa till med städning o småsaker.
    När föräldrarna inte orkar mer, har ju kanske tonåringar valet att antingen hjälpa till med hushåll och yngre syskon och allt som behövs i storfamiljen, eller genom hjälp av soc fytta in i fosterfamilj och utnyttja sin rätt att vara enbart tonåringar på heltid.
Svar på tråden Nu är jag där, jag ORKAR inte mer.