Inlägg från: Anonym (Ylva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ylva)

    Konsekvenser när abort nu blir förbjudet? USA

    Tyvärr tror jag att barn som dödas, överges, eller råkar ut för olyckor kommentarer öka, samt så även fattigdom.

    Jag tänker att det kommer vara en hel del skandaler framöver, precis som hur det blev med de rumänska barnhemsbarnen på 80-talet.

    Visst kommer illegala aborter öka, men det kommer troligen också leda till fler oönskade barn 

  • Anonym (Ylva)

    Spontant tänker jag att vissa delstater kommer bli mer attraktiva att bo i som kvinna och att det definitivt kan bli så att USA blir ännu mer splittrat politiskt.

    Naturligtvis kommer det finnas människor som trivs med att det inte är okej med abort där de bor. Som tycker att det är ett bra styre. Som ser det som något viktigt att det föds fler barn.... 

    Och så kommer det finnas människor som inser att det kan få oerhörda konsekvenser att starta upp i en stat där man inte har möjlighet till reproduktiv hälsa, där ens barn får dålig sexualundervisning och där man riskerar att få långt fler barn än man tror man klarar av..... Och där man riskerar att dö i komplikationer vid eventuell graviditet.

    Så abortmotståndare kommer troligtvis ha "sina stater" och som vanligt kommer de som inte har möjlighet att flytta på sig vackert få acceptera att det är barn, eller hemmasnickrad lösning som gäller. 

     

Svar på tråden Konsekvenser när abort nu blir förbjudet? USA