• Mån 8 aug 15:38
  19411 visningar
  85 svar
  85
  19411

  IVF efter sommaren 2022

  Hej,


  Hoppar in här då vi ska börja med vår 4e IVF nu. Mensen kom idag så börjar med sprutorna idag. Hållt igång i 2,5 år nu och hoppas på 4e gången gillt.


  Hoppas ni får komma igång snart, dessa kö-tider och andra skäl till att vänta är inte kul.

 • Mån 8 aug 21:11
  #11
  Misssandra88 skrev 2022-08-08 20:23:30 följande:

  Hej Glad

  lycka till med denna omgång! Har ni fått veta vad/om det finns någon anledning till att det inte gått på naturlig väg? hur har dom tre tidigare försöken varit? håller tummarna för er! 


  Mensen är aldrig kul när den ovälkomnat dyker upp? men kanske detta är fjärden gången gillt!
   
  Denna eviga väntan?. Nu kollar man brevlådan varje dag i hopp om kallelse, vet inte ens om det är i brevlådan man får den? Flört


  Tack så mycket.
  Jag har låg AMH och sambon har sega simmare, men utöver det så verkar det inte finnas mycket som de kan hitta som är "fel". Har egna teorier kring överaktivt immunförsvar och så, för vi får jättefin befruktning vid IVF, dom överlever väldigt fint, trots att vi får ut väldigt få ägg så har vi fått till frysen vid 2 av IVF omgångarna, så de verkar vara starka rackare.. bara att stanna kvar i livmodern som verkar vara krångligt. Har inte blivit gravid vid någon av omgångarna tyvärr. Sen har själva IVF omgångarna i sig varit väldigt smidiga, främst varit psykologiskt jobbigt snarare än fysiskt.


  Denna omgången så kommer vi att få återfört 2 embryos, om det blir så många. Så vi håller tummarna för att någon eller båda av dem sätter sig!


  Hoppas verkligen att kallelsen dimper ner i brevlådan snart! Vi tog en paus från januari fram till nu för att det var för tufft på mig mentalt, men nu känns det som man har ork att köra igen, hoppas på att kunna behålla den känslan genom allt detta, vi får se :D

 • Tis 9 aug 20:06
  #17
  Misssandra88 skrev 2022-08-09 17:20:52 följande:
  Jag kan tänka mig att det blir tufft efter flera misslyckade försök, när man äntligen får hjälp förväntar man sig ju på nåt sätt att nu löser någon annan det vi inte klarade på egen hand. Jag kände på en gång när vi fick veta att, nu får vi hjälp, då kunde jag slappna av. Men att fortfarande vara på samma ställe tre försök senare är såklart tufft. Jag har läst att man återför två stycken i särskilda fall, vad spännande. Dom vet heller inte vad orsaken till att dom starka rackarna inte stannar kvar? Hur har din kille tagit det hela när du haft det så jobbigt?
  Ja, nu får du försöka hålla kvar taggen :D

  Ja, jag hade nog ganska höga förhoppningar om att IVF skulle "lösa problemet" , men nu några försök senare så försöker jag bara hålla huvudet kallt. 


  Nej sjukvården vet inte heller, de säger mest att "ibland behöver man bara mer återföringar än andra". Så hoppas att det stämmer Skrattande


  Min sambo har tagit det med relativt bra humör, tufft för honom med såklart, han har ett barn sedan innan (via IVF), så för honom är det kanske inte lika tufft, då han inte står helt barnlös om vi inte får några gemensamma barn. Dock har det vart tufft att jag mått dåligt såklart för honom.


  Kul med VUL på torsdag! Hoppas det finns massa fina små blåsor där inne, du får återkoppla! Vi har VUL på måndag och börjar med Fyremadelen på fredag. Inte den roligaste sprutan, så tips är att verkligen nypa ihop "fettet" på magen rätt hårt när du kör in nålen. Vi kör 375 Gonal F och 75 Menopur, verkar ha varit en bra kombo för oss. Men kan definitivt relatera till PMS känslan :)

 • Ons 10 aug 12:40
  #20
  Samiii skrev 2022-08-10 12:18:25 följande:
  Känns som jag och du har exakt samma problem. Låga äggreserver + sämre simmare. Gör ni ICSI? vi kör korta metoden och har två misslyckade försök bakom oss..
  Precis, vi har kört ICSI på alla omgångar och korta metoden med 3 misslyckanden bakom oss. Hur ser det ut för er med ägg och befruktning och så? Känns som man får så mycket färre chanser just med låg AMH, har fått ut 3 ägg, 4 ägg och 11 ägg, så de tycker ändå att vi får ut tillräckligt många för att det inte ska motivera till långa metoden. Eller vet inte riktigt hur de resonerar med just korta/långa. Hur ligger ni till just nu?
 • Ons 10 aug 12:59
  #22
  Samiii skrev 2022-08-10 12:49:03 följande:
  Vi får ut få till antal, typ som du första o andra. Vi kör tredje snart. Tror du? Jag vet inte vad det beror på faktiskt. Många äldre har ju lågt AMH och lyckas ändå ( jag är 29 så är ovanligt för mig). Känns som en dålig kombo av det + dålig kvalitet på spermier = katastrofchanser. Gasade de på med menopur sista omgången för dig? 11 var ju ändå bra

  Ja jag har ingen aning, som du säger så har många äldre lägre AMH och det fungerar fint för dem. Jag är 32 så jag tänkte inte det skulle bli så svårt,  men nu några år senare så blir man lite orolig.


  Vi körde bara Gonal 375 första omgången, sedan 375 G + 75 menopur andra och tredje. skillnaden blev egentligen bara att vi fick ägg till frysen omgång 2 och 3. Tror bara jag hade en jäkligt bra månad då jag fick så många ägg, dock var det bara 5 som var mogna och 4 som befruktades, så i slutändan blev det inte så många fler ändå. Men tror att mina ägg svarar bättre på lite menopur.. men kanske är en chansning också? Tror att det är viktigare att ha en sjuhelsikes månad för äggstockarna haha

 • Ons 10 aug 14:09
  #24
  Samiii skrev 2022-08-10 13:10:21 följande:
  ahah ska hålla tummarna för en bra ägglossning! Jag svarade också helt ok på menopur. Bättre än gonal-f iaf. Köpte ni tre tillfällen direkt? för gissar att ni kör privat nu?

  Det var så lång kö-tid till RMC i Göteborg; 9 mån - 1 år,  så vi köpte 2 privata försök först och körde under kötiden och sedan så väntade vi in landstinget och gjort 1 där. Så vi har detta försöket och om det inte går bra, ett sista. Sen får vi ta ställning till om vi återigen vill köra privat och bekosta det själva. Skulle det bli att vi kommer dit och behöver gå privat igen kommer vi nog göra det utomlands, det verkar vara lite högre successrate på vissa stora kliniker utomlands.


  Kör ni också Gonal och Menopur kombo eller vad kommer ni köra denna omgången? Och när sätter ni igång?

 • Tor 11 aug 16:05
  #26
  Mirabilis89 skrev 2022-08-11 11:37:13 följande:

  Första VUL i dag på sprutdag 6, 3 blåsor som var kring 13-14 mm, sen kanske 2-4 till som var under 10 mm som jag förstod det som? Har haft en dos med Gonal F på 250 och hade första Fyremadelsprutan i går. 


  Fick höjd dos till Gonal F 300 och ny kontroll på måndag med planerat äggplock på onsdag. Ja, det är ju inte jättemånga äggblåsor precis men förhoppningsvis kommer det några till som kommer ikapp. 

  Jag har ju ett lite lägre AMH på 1,0 så hade inte förväntat mig jättemånga iallafall. Tänker hålla fast vid tanken och hoppet att det betyder att de som kommer är av bra kvalité även om de är få. Skrattande


  De 2-4 mindre kommer nog växa ikapp, ibland växer de i raketfart sista dagarna! Men kul att det ändå kommer bli ett par stycken trots lite lägre AMH! Håller tummarna för 7st i fin storlek nästa VUL! {#emotions_dlg.flower} Finns de som endast fått ut ett litet ägg och blivit ett plus på det, så allt är möjligt.
 • Tor 11 aug 19:46
  #28
  Mirabilis89 skrev 2022-08-11 16:51:57 följande:
  Ja jag tänker det också. Känns som det är ganska ?många? som kanske får ut typ 15 ägg men som ändå ?bara? slutar med några få blastocyster. Får hoppas jag är en av de med ?kvalité framför kvantité? Skrattande
  Det finns verkligen inget som säger att mer eller mindre är bra eller dåligt i detta, känns verkligen som allt är slumpen, på gott och ont. Jag har fått ut 4 ägg och fått 2 till frysen och en återförd. Medan det finns folk som fått ut 20 och inte fått något till frys. Hoppas verkligen på riktiga guldägg du får ut här, med finfin kvalitet! {#emotions_dlg.flower} 
 • Fre 12 aug 15:09
  #30
  Mirabilis89 skrev 2022-08-12 04:10:21 följande:
  Ja jag har en bra magkänsla ändå måste jag säga, tror vi kommer få bra utfall! Skrattande
  Och bara en sån grej som faktiskt borde vara fördel med färre ägg, äggplocket kommer ju gå fortare hehe. 

  Är du och ruvar nu? Hur mår du?

  Definitivt, tror att har man färre ägg så har man nog mindre ont efteråt pga inte lika många stick! Jag hade definitivt ondare den gången jag hade fler blåsor, plus snabbare! Nej inget ruv för mig än, jämförde med sista IVFen Skrattande blir nog inte plock för mig fören den 22e om jag räknar rätt i huvudet! CD 15.

 • Sön 14 aug 18:49
  #34
  Carinrebecca skrev 2022-08-13 00:33:44 följande:

  Efter några om och men hoppar jag in här. Det är en annan sak att prata med dom som förstår vad man går igenom. Vi startade upp syskonförsök i våras, och hann med ett försök innan sommaren men det fick avbrytas på grund av dålig utveckling av äggblåsorna. Problemet  verkar ligga hos mig då jag har lågt AMH (0,35). Har en son född 19, som vi blev gravida med via IVF på fjärde försöket. Vi är 32 och 33 år  


  Vi kör det långa protokollet. Nu har jag sprayat hela juli och igår fick jag börja med Fostimon sprutor på dos 450. Vill men vågar inte hoppas. 


  Hoppas verkligen att äggblåsorna är lite mer peppa nu efter sommar och lite mer D-vitamin i kroppen. När har ni första VUL inbokat? 
Svar på tråden IVF efter sommaren 2022
Logga in
Bli medlem