• Dibella

    IVF efter sommaren 2022

    Carinrebecca skrev 2022-08-23 17:34:49 följande:

    Vi fick behålla det plusset, dock dog ett av fostrena i magen efter vårt första ultraljud. Men den andra höll sig kvar och sitter här bredvid mig på tåget till Umeå där vi gör ivf:en nu. 


    Haha usch, känner igen den känslan. Dagarna går så långsamt och man går och letar tecken och känner efter. Hoppas att tiden kan gå snabbare nu framöver, ruva på! 


    Ja det känns inte optimalt, och är stora skillnader mot för förra gången. Men kanske skönt ändå att det inte är första gången då. Är ni nöjd med er klinik?


    Åh, tråkigt att det blev en förlust av ena där, men fint att ni fick just den ni har vid er sida nu {#emotions_dlg.flower}  Ja det är ju en fördel att det inte är första gången när saker blir mer meckigt, men det kommer gå det med! Vi körde privat först i väntan på landstinget som hade kö på 9 mån - 1 år, var okej nöjd, men om vi inte lyckas på landstingsförsöken så kommer vi nog välja en annan klinik sen. Utomlands eventuellt,  beroende på, för att kunna utreda vidare vad felen är eftersom vi inte lyckats på så många försök.
  • Dibella
    Carinrebecca skrev 2022-08-24 08:21:29 följande:

    Dags för plock här. Hoppas att jag snart också får ruva. 


    Hoppas att ni mår bra!


    Håller tummarna för att allt går bra {#emotions_dlg.flower}
  • Dibella

    RD 4 idag, så dom bör vara 6 dagar gamla nu, börjat ta sig ut ur skalen och fästa, letar så mycket efter symtom nu altså. Vill gärna känna.. något.. Tycker dagarna efter detta är värst, när man inte känner något annorlunda. Har gått och blivit förkyld, vet inte om det är bra eller dåligt.

  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-08-24 21:28:05 följande:

    Kunde naturligtvis inte vänta på brevet från kliniken om hur många av de 4/5 befruktade (fick ju en 3-dagars åter i måndags) som odlades vidare (en av de delade sig långsamt så hade egentligen själv räknar bort den på förhand) så jag ringde kliniken i dag på dag 5, givetvis.

    Och herregud. 3 frikkin blastocyster till frysen!! FörvånadHjärtaGråter
    Jag kan nästan inte fatta det, vilket helt makalöst jäkla bra resultat! Blev så till mig att jag nästan började gråta lite där hehe?


    Åh vilken dunderomgång ni fick! {#emotions_dlg.flower} gud va kul!
  • Dibella

    Hur går det för er att ruva Mirabilis och Carinrebecca?


    Här är det helt dött, inga symtom alls. Nog mer symtomlöst utav alla mina ruvningar. Får hoppas att det kanske är ett symtom i sig kanske. Inte ens PMS, vilket jag brukar ha runt nu. Bröstömmheten börjar avta från Ovitrellen, känns lite jobbigt.


    Lite sugen att testa imon även om det ändå bara är RD7, då har det gått 11 dagar sedan ovitrellen, men lite nojig att det inte ska gått ur kroppen än. Kanske bestämmer mig när jag vaknar, beroende på hur orosnivåerna ser ut Drömmer


    När har ni tänkt testa?

  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-08-27 07:44:58 följande:
    Hade riktigt ont i boobsen efter ovitrellen, det lättade lite men nu mer ont igen med hårda bröst, lite större inbillar jag mig (säger min karl med hehe). Lite molvärk nedre delen av magen dagligen och ont i huvudet lite här och var. Mer lättirriterad for sure hehe (kanske lite självuppfyllands profetia med!).

    Men, jag tar ju cyklogest 2 ggr/dag så räknar snarare med symptomen beror på det. Är på?. RD5 med 3-dagars nu, det hade väl motsvarat ÄL+8 naturligt. Men jag kommer vänta med att testa ett tag till, förhoppningsvis håller jag mig till testdag! Skrattande

    Hur går det för dig? Hoppas du har fortsatt lite symtom och får ett plus på testdag!


    BIM om två dagar och minus på testa tidigt stickor så jag är uträknad ur denna rundan, får vi invänta vår sista IVF sväng någon gång i höst och hoppas på ett bra resultat då {#emotions_dlg.flower}

  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-08-29 11:41:04 följande:

    Symptom ja i form av lite molvärk i nedre delen av magen, humörsvängningar och ömma bröst till och från. Hyn i ansiktet är åt helsike med. Drömmer Men ja, jag tar ju cyklogest 2 ggr/dag så är ju troligtvis från det iallafall. Har inte testat ännu och tänkte fortsatt försöka hålla mig... Men svårt är det! Skrattande


    Åh vad tråkigt för dig/er, hoppas verkligen på en tredje gången gillt sen då. Hjärta


    Låter onekligen lovande ändå! Håller verkligen tummarna {#emotions_dlg.flower} Men proggisarna kan definitivt luras, har haft ordentliga hugg till och från i livmodern, får alltid det med extra progesteron. Men ska bli skönt att få lägga ner kladdet när mensen kickar igång. Så hoppas vi på 5e gången gillt för oss Skrattande
  • Dibella
    Mirabilis89 skrev 2022-09-02 10:56:15 följande:

    Negativt test i dag på RD11 med 3 dagars (testdag nu på måndag 5/9 på RD 14), så det gick nog inte den här gången. Ingen mens ännu men jag räknar det som att det inte gått vägen. 

    Nåväl, vi har ju tack och lov 3 fina blastocyster i frysen att prova med, så jag känner mig inte allt för nedslagen. Skrattande


    Tråkigt att höra, men skönt att ha 3 st väntandes i frysen {#emotions_dlg.flower} håller vi tummarna för nästa gång. 


    Vi fick besked om att den sista inte klarade sig till frys, så blir att köra IVF omgång 5 om några månader, känns tungt! Är nervös att ringa dem imon för är så rädd att de bara kommer säga "vi kan inte göra något annorlunda".

  • Dibella
    Diddi89 skrev 2022-09-04 23:15:18 följande:

    Hej


    Hoppas det är ok att jag också hoppar in här.🌼 Då jag och min man precis har påbörjat vår andra IVF. Vi är 33 resp. 34år och vi har en dotter född -17 som blev till på egen hand.

    Har sedan sommaren -18 kämpat med att få syskon. Fick ett missfall i september -18 i v 10. Och efter det hände inget. Gjorde en utredning våren 2020. Testade under ett års tid olika behandlingar i perioder, i form av letrozol, metformin etc. Testade även alternativa behandlingar i form av zonterapi och olika örter såsom luktpion och munkpeppar. Låter galet nu när man skriver det.

    Hösten -21 fick både jag och min nog och tog kontakt med Livio. Vi gjorde ett äggplock och återföring i december och vi fick tre balstocyster till frysen. Strax efter får vi plus och lyckan är total. Så mycket ångest och press som bara släppte och vi kunde njuta mer av tillvaron. Får sedan i februari covid, drabbas av post-covid därefter och hjärnan slutar att fungera blir sjukskriven och mår skit. I april när vi var i v.22 får vi dåliga besked på RUL och bara ett par dagar senare sätts avbrytandet igång då bebisen inte klarade sig.  Vilket kändes så tungt och orättvist. Som man hade längtat och planerat inför vad som skulle komma och livet bara förändrades så snabbt på mindre än en veckas tid. Läkarna kunde inte hitta felet utan det var bara en riktig otur, inte kopplat till covid alls vilket vi först trodde.

    Livio ville att vi skulle vänta med en ny behandling till efter sommaren, vilket man då tyckte var skitjobbigt men nu förstår att man behövde.

    Har nu tre balstocyster i frysen och har en planerad återföring på onsdag. Har tagit ovitrelle vid ÄL och tar nu Lutinus två gånger om dagen. Är skitnervös, astaggad och samtidigt så rädd. Känns lite som att mina känslor har en egen bergochdalbana som ingen kan förstå... 

    Hoppas verkligen på att genom denna gruppen få lite hopp och samtidigt chans att få ventilera med personer som är i liknande situation.

    Låter som ni haft det oerhört tufft, men lät vettigt att få vänta till efter sommaren med återföring, men ni har ju 3 fina blastisar som bara väntar på att få möta världen tillsammans med er. {#emotions_dlg.flower}


    Förståeligt att vara rädd efter det ni gått igenom, men nu kommer det gå bra!

  • Dibella
    Diddi89 skrev 2022-09-07 21:11:03 följande:

    Dibella, tack! Håller tummar och tår nu. Har precis satt en en livlig blastocyst idag. Läkaren sa att jag har en extremt bakåtvänd livmodertapp som ligger som ett z. Hon sa att hon inte sett något liknande. Är det något ni hört talas om? Var nära att missa återföring en idag då min dotter hade misstänkt UVI tur jag fick en tid till VC snabbt. Känns som det är meningen att man ska ha lite tur ibland.

    Hur går det för dig nu? Skulle ni vänta ett tag innan nytt försök? Och hur går det för er andra? Är det fler som ruvar?


    Verkar vara relativt vanlig med bakåtlutad tapp eller livmoder, som främst bara försvårar insättningarna och kan vara lite mer smärtsamt. Håller tummarna för er blasto {#emotions_dlg.flower}


    Vi har läkarbesök 27/9 inför vårt sista IVF försök, dock kommer jag få mens samma dag, så tror inte att vi kör igång, utan blir nog i slutet av oktober isåfall, lite segt men vill verkligen inte köra sista omgången utan ett möte med läkare.


    Skickade meddelade till dem och efterfrågade en tidigare tid, men blir nog svårt.

Svar på tråden IVF efter sommaren 2022