• Sun 17 Jul 2022 17:21
    7846 visningar
    66 svar
    66
    7846

    Hämta och lämna barn i skolan

    Tänkte höra om rådgivning!

    Har en son 5 fwm år som snart fyller 6. Då det är en period tätt inpå så måste han enligt lag börja i förskole klass. 

    Har en sambo som har en muskelsjukdom och jag är den ända som arbetar och ända wkonomikällan. Sambon får inget trots att hon har progressiv muskelsjukdom och kan inte gå.

    Nu till problemet.

    Lilllen börjar i augusti i skolan och någon måste lämna och hämta han. Sambon kan det inte då hon inte kan gå, och har inte själv fått någon hjälp alls. 

    Allting faller på mig och jag komner vara tvungen att gå från jobbet varje dag. 

    Då är frågan vad kan man göra, kräva av kommun?

    Med en lön i huset kommer vi ekonomiskt blu drabbade om jag går från jobbet

    Tacksam för svar

  • Svar på tråden Hämta och lämna barn i skolan
  • Sun 17 Jul 2022 19:10
    #4

    Vi har tampats med myndigheter i flera år nu samt Fk som nekar hela tide. Sip möten har hållts och läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut intygar att hon inte kan jobba. Vi har i april lämnat in för sjukersättning och handläggning är minst 6 månader. Släkt finns ej! Mina föräldrar är döda. Hennes bor ej här

  • Sun 17 Jul 2022 19:14
    #7

    Sambons historia är komplicerad, hon har inga muskler på ena sidan av kroppen, innebär att hon helt plötsligt säckar ihop så fort hon går några steg. Man vill ej ge henne någon form av transport. Myndigheter erbjuder bara hjälp inomhus. När det kommer till utelivet så finns inget, bådr hon och barnet är fast hemma och kan ej gå ut när jag inte är hemma. Jag får jobba, handla, städa mm allt har fallit på mig

  • Sun 17 Jul 2022 19:18
    #8

    Att låta barnet gå på fritids blir också fel. Då jag har schema 9-18 ena veckan och 12.00 till 20.00 andrq

    Skolan blu 08.00-13.00

  • Sun 17 Jul 2022 21:38
    #14

    Tii Alexi! 

    Vad snackar du för gojja, vad har soss med detta att göra. Barnet är inte inlåst borde du fatta utan finns ingen som kan ta ut han. Är det sambos fel att hon blivit sjuk och att vi har myndigheter som vägrar hjälpa! Skärp dig med dina kommentarer för sånt gör mig fly förbannad! Om du inte har vettiga kommentarer, kommentera inte heller. Det delas ut bidrag hej vilt i detta land men en sjuk skiter man i. Du kam ta din soss o ......

  • Sun 17 Jul 2022 21:52
    #16

    Sedan en sak till ska man ta ifrån en förälders rättighet att vara med sitt barn bara för att hon är sjuk. Dom har inga problem hemma då vi har hus och kan gå ut i trädgården, utan vi kan hålla oss till ämnet. 

    Men å andra sidan så tackar jag för alla svar och avslutar denna tråd. 

  • Sun 17 Jul 2022 23:39
    #18

    Jag kanske missuppfattade inlägget. Men som jag skrev tidugare så har vi haft sip möte med alla även soc, dom bryr sig ej  Har även åberopat barnkonvention. Men dom lägger allt på mig

  • Sun 17 Jul 2022 23:47
    #20

    Återigen vi lever av en lön. Hur ska jag gå ner i tid? Min lön matar oss 3.

  • Mon 18 Jul 2022 09:53
    #25

    Jag är inte hetsig men är trött på myndigheter och detta med att man nämner soc direkt.  Men o andra sidan had3 jag inte varit hetsig mot myndigheter så hade vi aldrig kommit ett steg fram när det gäller sambons sjukdom. Tog 2,5 år att fastställa en diagnos. Du har ingen aning vad vi får igenom när man gång på gång blir nekad något. Barnet har gått i förskola 15 h per vecka, dom tider jag kunnat hämta o lämna han och dom timmar han var berättigad till. Sedan att man i denna period ska leva billigare, det är inte så att jag tjänar multum, jag är en vanlig arbetare. Jag beklagar att säga men med det tankesätt som vissa har i denna konversation så förvånar det mig inte att samhället är som det är. Vadå haft tid?  Återigen så handlar det inte om barnet egentligen utan att hans mamma har berövats rättigheten att på något sätt kunna gå ut samt som alla föräldrar kunna lämna o hämta sitt barn i skolan! Alexi vem ska vi kontakta här när hennes rättigheter ej respekteras att en sjuk person har rätt att leva ett självständigt liv. Sist men inte minst för att ingen ska missförstå så lever barnet ett bra privatliv, är ute o leker mm. Så ni som tror att barnet är inlåst ni behöver ej dramatisera. Jag verkar ej få vettiga svar som jag skrev tidigare så lägger vi ner detta. Får köra hårdare på nästa sip möte. 

  • Wed 20 Jul 2022 08:56
    #42

    Finns 2 problem:

    1. Sjuk fru, utan hjälp varken ekonomisk hjälp eller hjälp att leva ett självständigt liv.  Vilket medför att allt faller på mig och jag måste jobba tom när jag blir sjuk. Jag betalar allt. Betalade barnets förskola (sommaren), frugans läkarbesök, medicin, räkningar, mat, el, mm. Därav inte lätt att gå ner i jobb. 

    2. Ta barn från o till skola

    Vi får känslan att myndigheter lämnat oss i sticket och bryr sig inte. Jag måste göra allt och dom säger att jag bär ansvar för sambon också. Mao jag gör allt 24/7

    Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

    På sipmöte sitter även socialen, och dom pratar mer om vad hon inte kan få än vad hon kan få. Blev värsta bråk nellan soc och läkarna en gång, där läkarna skällde ut soc. 

  • Wed 20 Jul 2022 12:06
    #44

    Jag ska inte tänka hur andra gör jag utgår från varje situation.
    Andra som tar hand om barn tar inte hand om sin sjuka fru kanske.

    Varflr betalar man skatt?

    Är man inget vörd i Sverige om man är sjuk!?
    Frugan jobbade o betalade skatt innan hon blev sjuk. Blev blåst av AF och förlorade sin SGI

    Vill ni ha sånt Sverige, jag vill ej ha det så.

    Vore bäst då att säga upp sig från jobbet o go o leva på soc.

  • Wed 20 Jul 2022 19:52
    #54

    Skolan är 1,5km bort. Vissa skriver  att jag ej svarar, vill inte agera nonchalant här, men vissa frågor fattar jag ej vsd dom hsr med mitt problem att göra. Frugan kan inte gå, 100 meter så ger kroppen vika för hon har inga muskler på ena sidan. Ta frågan med skoldistansen distansen är irrelevant här. För att jag ska hämta varje dag så kommer jag få åka 35km extra. 

    Jag är tacksam för alla svar, men jag förväntade mig att någon kanske kunde lagen, rättigherer mm. 

    Sedan vill jag racka alla som gett svar givetvis

  • Wed 20 Jul 2022 19:59
    #55

    Sedan så skrev jag att frugan har sk sip möte. Vad är samordnad individulee plan? 

    SIP ska samla individens alla behov och tillgodose stödinsatser från hälso- och sjukvården och socialtjänsten. En SIP kan upprättas för personer i alla åldersgrupper, oavsett om den enskilde har större eller mindre behov av samordning.

    Många har nämt kolla mwd dom eller dom

    För att förtydliga: alla myndigheter känner till alla våra problem även skolan, men ingen kommer med konkret svar.

    Men som svar på era frågor så Ja, jag har kollat med alla

    Därav hoppades jag få ett konkret svar som styrks med lag för myndigheter är bra på att köra över en.

    Efter all denna tid 6 år med denna sjukdom så kommer man få en till patient, dvs mig för allt detta sliter på mig med. Att behöva kämpa så här och tampas är under all kritik

  • Wed 20 Jul 2022 20:03
    #56

    Sedan undrar jag alla andra som fått permobiler ex har dom betalat dom med lån? För det känns som det delas ut en del permobiler till vissa men vissa får ej.

    Jag fick bekosta 3n rullator för 5000 kr ur egen ficka men den är ej optimal då hennes rygg ej pallar med, som jag sa bara halva sidan har muskler.

    Ska man behöva punga ut mer pengar sjäv? 

    Men återigen hur man ska lösa detta med att hämta barnet det är huvudfrågan

Svar på tråden Hämta och lämna barn i skolan