• Sun 17 Jul 2022 19:58
    7894 visningar
    66 svar
    66
    7894

    Hämta och lämna barn i skolan

    Men hur har ni gjort hittills? Har barnet inte varit på förskola alls utan hemma i 6 år med mamman som inte kan göra något?

    Lämna verkar inte vara ett problem för er.
    Hämtningen behöver lösas. Hade du varit ensamstående hade du fått byta arbetstider eller jobb, alternativt betala någon för hämtning. Vad jag förstår behövs inte barnpassning hela eftermiddagen utan bara någon som ser till att barnet kommer hem.
    Kanske en pensionär till granne som kan hjälpa till i utbyte av andra tjänster eller pengar? Någon tonåring som vill ta hem barnet till sin mamma? Köpa barnvaktstjänst? Fråga skolan om skolskjuts med hjälp av läkarintyg? 

  • Mon 18 Jul 2022 10:22
    #26
    +1

    Jag förstår att du är väldigt frustrerad.

    Har du pratat med skolan om möjlighet till skolskjuts hem?

    Har du frågat arbetsgivaren om möjlighet till andra arbetstider? Hur långt har du från jobb till fritids? Kan du jobba 8-17? I så fall kan du kanske hämta på fritids 17:30? Annars brukar de ha öppet till 18:30 om du jobbar till 18.

    Om ni nu lämnade in ansökan om sjukersättning i april kanske det bara rör sig om några månader till hon ev får det godkänt, och då kanske kan få mer hjälp utanför hemmet.

    Jag förstod inte om ni blivit nekade rullstol/elrullstol, men eftersom du skrev att läkare, fysioterapeut och arbetsterapeut intygar att hon inte kan jobba så är väl överens med er om att hon har en nedsättning och kan behöva förflyttningshjälpmedel? De behöver göra ansökan, vilket är helt skilt från vad försäkringskassan anser.
    Hur långt ifrån skolan bor ni? Det finns möjlighet att köpa en rullstol själv för runt 5000 kr. En elrullstol kostar väl från det dubbla ungefär. Kanske det kan vara värt det om hon på det viset kan ta sig ut mer?

  • Wed 20 Jul 2022 16:04
    #51
    +1
    Guldnovan skrev 2022-07-20 15:14:46 följande:
    Permobil funkar kanske i Skåne året om. Sen beror det på om barnet kan gå hela vägen. Samma med moped, funkar inte vintertid överallt. 
    Det blir svårt att hjälpa TS med idéer när det inte ges någon information om förutsättningarna. Är skolvägen 4km längs 90-väg? 200 meter i storstad? Har han hört med skolan om skolskjuts osv?

    Han bemöter inte alls de förslag som kommer, utan verkar mer fundera kring att hustrun borde ha rätt till mer hjälp. Det kan man absolut tycka, men i väntan på att hon får det måste ju problemet lösas. Det verkar dock inte som om han vill ha lösningsinriktade förslag i just den här tråden.
  • Wed 20 Jul 2022 21:34
    #61
    +1

    Vad säger fysioterapeut och kurator angående hjälpmedel som rollator, rullstol/permobil osv?

Svar på tråden Hämta och lämna barn i skolan