Inlägg från: nytt eller gammalt |Visa alla inlägg
  • nytt eller gammalt

    Hämta och lämna barn i skolan

    Många barn går själva till och från skolan i förskoleklass om det är en ok väg. Det är ju så nära att det skulle funka för ert barn om inte barnet har särskilda behov av något slag. 

    Sedan kanske barnet får någon klasskompis som bor i närheten som hen kan gå tillsammans med, då blir det ännu enklare. 

    Mamman är hemma när barnet kommer hem och kan förhoppningsvis se till att det blir mellis och så. Att någon är hemma när man kommer hem är nog det viktigaste när man är i den åldern, tänker jag. 

    Däremot om det är en farlig skolväg så faller ju det här förslaget. Jag gick själv genom ett industriområde och 2 km längs en tungt trafikerad väg från första klass, men idag ses det väl inte som lämpligt. Då tog sig alla barn till och från skolan själva, fanns inte på kartan att föräldrar skulle skjutsa. Jag gick även själv till dagis vissa morgnar från att jag var 5-6 år då mina föräldrar jobbade. (Ja, i en av våra större städer.)

    Sen när det gäller rättigheter - om en förälder är frisk så har den det fulla ansvaret. Du behöver faktiskt se dig som ensamstående förälder och agera utifrån det. 

    Jag jobbar i ett företag som bland annat bedriver hemtjänst. Många ensamstående som arbetar från kl 7 på morgonen och får sköta barnens morgnar per telefon, största barnet får ta ansvar för mindre osv. Man har mer ansvar för sig själv och sin familj i vårt samhälle än vad många tror.

Svar på tråden Hämta och lämna barn i skolan