• Mon 18 Jul 2022 10:14
    5242 visningar
    36 svar
    -2
    36
    5242

    Restid med barn

    Hej, 
    Jag är skild och har 2 barn.  
    Bor i norra delen av Stockholms. 
    Barnens mamma flyttade utan förvarning till Södra delen av Stockholm. Barnen pendlar till norra delen pga att skolan ligger 3 min promenad från mitt hem. 
    Nu vill mitt ex att när jag överlämningen ska ske från mig till henne att jag ska köra till Södra delen av Stockholm för att fet ska bli rättvist. 
    Vad har jag för skyldigheter att göra det eller kan jag säga att det är hon som flyttat och då får hon lösa det 

  • Svar på tråden Restid med barn
  • Mon 18 Jul 2022 11:05
    #2
    Anonym (S) skrev 2022-07-18 10:55:09 följande:
    Det handlar alltså inte om vad som är bäst för barnen utan vad som är bäst för dig och samtidigt sämst för henne? Fundera på dina prioriteringar. Hur vill du känna om 10år? Vill du känna att du gjorde det bästa för barnen eller att hon minsann inte fick några fördelar på din bekostnad, skit samma att det inte var bra för barnen?
    Hej,
    Tack för din synpunk. :)
    Ska ta till mig det. 
    Som läget har varit tidigare så är mitt ex även anmäld för alkoholmissbruk av både skolan och familjerätten och det bygger på vad min äldsta son har berättat.
    Det är även jag som betalar 100% av barnens aktiviteter samt även kör dem dit till aktiviteterna även när det är deras mammas vecka med barnen.
    Än så länge så har jag gjort allt det utan att be mamman om någon hjälp eller satt ner foten att hon också måste ta sitt ansvar för barnen.
    Så om jag tycker att mamman ska få göra som hon vill och jag bara följa efter och göra som hon vill så är det självklart att jag kör barnen till henne.
    Nån stans måste det bli jämnvikt i vad vi gör för barnen.
    Jag ska ändå tänka på det du skrev :)
    Tack :) 
  • Mon 18 Jul 2022 11:38
    #6
    exandthecity skrev 2022-07-18 11:30:00 följande:

    Ja det ÄR jobbigt att ha barn ihop med nån som har allvarliga problem tex alkoholism. Om detta inte var känt när du gjorde henne gravid så har du gått på en mina helt enkelt. Shit happens. Många som har gått på långt större minor än så men som ändå kan hantera sina liv och ge barnen en fortsatt bra uppväxt.


    Nej det va inte känt när jag gifte mig och skaffade barn med henne utan det kom fram senare. Många som har beroende sjukdomen är ju experter på att dölja det.
    Det är andra saker som det varit problem med men det behöver jag inte gå in på här.
    Jag har fortsatt att dansa efter hennes regler men måste på något sätt sätta stop.
    Och det här med att flytta så att det är 40 minuter bilresa för barnen till skolan på morgonen samt att de kommer sent 1-2 gånger i veckan då det är mammans vecka. Sen att jag ska börja köra fram och tillbaka när hon ska ha barnen. Tänkte mer att det är hennes val att flytta så långt bort. Då måste hon vara beredd att göra de uppoffringar som krävs för barnen.
    Tack för din input. :)
  • Mon 18 Jul 2022 11:39
    #7
    Norrländskan123 skrev 2022-07-18 11:37:53 följande:

    Beror väl på hur lång Restiden är. Är det mer än 30 min borde hon som valt att flytta stå för det. Annars kan det delas lika.


    Tack,
    Det är c:a 40 min bilresa om det inte är trafik. 
    Att hon flyttat fick jag reda på från barnen då de hade börjat pendla.
  • Tue 19 Jul 2022 00:28
    #10
    Tow2Mater skrev 2022-07-18 17:59:03 följande:
    Bodde ni särbo och hon hade barnen boendes hos sig, eller hur kommer det sig du inte visste att hon flyttat?
    Och varfor tillät du att barnen flyttade?
    Barnen är skrivna hos mig och går i skola 3 min promenad från mig. Tidigare bodde mamman i samma kommun och barnen hade c:a 10 min promenad från mamman. 
    Barnen fick reda på flytten i stort sätt när hon flyttade.
  • Tue 19 Jul 2022 00:32
    #11
    +1
    Anonym (H) skrev 2022-07-18 23:56:03 följande:
    Barnen är väl antagligen skrivna hos honom? 

    TS: tråkig situation. Det är ju hennes problem ja, och du kan naturligtvis vägra. Men tänk på vikten av ha en god relation till dina barns mamma. Det är mycket som det ska samarbetas och kommas överens om i många år framåt och i relation till det är det en ändå en ganska liten sak att köra genom stan.
    Tack för ditt input :)
    Absolut så är det många år framöver som man måste samarbeta det är jag medveten om. Det finns fler faktorer som ligger bakom också då hon varit gift innan mig och har barn med den mannen också. Det barnet är i stort sätt vuxen och har valt att bo hos mig och sin pappa istället för att bo hos sin mamma.
    Jag har god relation med det barnet och med barnets pappa. 
    Den tidigare mannen hade samma problem med mamman som jag har just nu. 
  • Thu 21 Jul 2022 01:20
    #14
    Anonym (H) skrev 2022-07-20 21:58:09 följande:
    Det du beskriver om mamman är ju inte bilden an någon speciellt ansvarstagande förälder. Är det inte bra då om ansvaret skjuts över på dig? Tänk om hon skjutsar barnen? Och har druckit?
    Tack för din input. 
    Jo jag håller med men det är inte så lätt som det verkar att göra det. 
    Har haft kontakt med soc en del där jag bor men det är som att prata med en vägg och även min äldsta son litar inte på soc och vill inte ha med dem att göra för att de inte bryr sig  
  • Thu 21 Jul 2022 13:44
    #22
    Anonym (Mimmi) skrev 2022-07-21 11:09:21 följande:
    Nej, det tror jag inte.
    Antar att du menar att det gjorts orosanmälningar för barnens skull? Man kan liksom inte anmäla kreti och pleti för ett missbruk som man eg vet existerar bara för att någon har sagt det.
    Sen fabulerar och överdriver ungar inte sällan.
    Menar att min son har pratat hos skol kuratorn om att hans mamma dricker och skolan i  sin tur gjort orosanmälan på detta.
  • Thu 21 Jul 2022 14:28
    #23
    Anonym (H) skrev 2022-07-21 10:02:51 följande:
    Var läser du det? Jag tolkar TS som att han tycker att mamman ska skjutsa barnen, inte TS. Hennes val att flytta = hennes sak att köra barnen.

    Om hon var i aktivt missbruk skulle han väl knappast skriva så?
    Så som jag menar är att jag i stort sätt sedan barnen har fötts tills nu dragit det stora lasset. 
    Sen kan jag tycka att om man har bosatt sig i en kommun och varit överens om att barnen  ska gå i en viss skola och allt finns i närheten. 
    Att om ena föräldern flyttar till en ny kommun. I det här fallet på andra sidan stan och restiden med bil är 40 min om det inte är trafik. 
    Att den föräldern inte kan kräva att den föräldern som bor kvar där enligt vad man kom överens om från början. Att den föräldern ska börja köra den sträckan. Att den föräldern som flyttat måste ts sitt ansvar att köra.
  • Sun 31 Jul 2022 07:08
    #28
    Anonym (H) skrev 2022-07-31 07:03:02 följande:
    Ok, ja då verkar jag ha tolkat din trådstart rätt. Du är inte ängslig för att barnen far illa utan du tycker att mamman ska steppa upp, ta sitt ansvar och köra barnen. 
    Godmorgon, 
    Precis,
    Ingen är ju felfri men man måste ju försöka ta ansvar för barnen. 
    Den ena föräldern kan ju inte anpassa sig efter den andra hela tiden. Spelar ju ingen roll om man fortfarande lever ihop eller om man är skilda.
    Som läget är nu och har varit så har jag fått anpassa mig efte är barnens mammas önskemål och man kan ju på något sätt säga att jag skyddat henne från att göra bort sig för mycket för barnen. Dvs att jag alltid kör till aktiviteter och är den föräldern som alltid är den som kommer till skolan om det är något, är den som betalar för allt även om jag och mamman har ungefär lika löner.
    Någonstans måste man ju säga stopp. 
  • Sun 31 Jul 2022 08:03
    #30
    Anonym (H) skrev 2022-07-31 07:18:45 följande:

    Ja, allt har väl en gräns. Men vad menar du med att hon gör bort sig inför barnen? 


    Kanske fel uttryck men att man skyddar den andra föräldern när den föräldern inte vill ställa upp på att ev ta barnen till deras aktiviteter på de veckor som de ska vara hos den föräldern. Att man själv då ser till att barnen kommer till aktiviterna istället och alltid finns i bakgrunden för att ställa upp när den andra föräldern inte orkar eller vill ta det ansvar som man har som förälder. 
    Det gör ju att den ena föräldern som i mitt fall barnens mamma alltid vet att jag finns där och kör eller tar barnen när hon inte orkar. Det blir som att man passar upp på henne också. 
  • Sun 31 Jul 2022 18:32
    #32
    Anonym (A.) skrev 2022-07-31 08:45:41 följande:

    Jag gick till mig från familjerätten att det minsann var mitt ansvar som boendeförälder att se till att umgänget med den andra föräldern blev av. Även om det skulle innebära att jag både skulle hämta och lämna i en stad tio mil bort.


    Förstår.
    Jag har varit hos familjerådgivningen och de säger samma sak. Sen har jag även varit hos psykologer och relations experter som jobbar med skilda föräldrar och barn. De säger att jag inte ska skydda mamman genom att köra och ställa upp när hon inte klarar av saker för då blir det som ett medberoende.
  • Mon 1 Aug 2022 10:00
    #35
    Anonym (Mia) skrev 2022-08-01 09:51:04 följande:

    Vad är det bästa för barnen? Du kan aldrig ändra en annan vuxen människa men du kan göra det bästa för sina barn. Ha det som utgångspunkt. Du verkar ha fastnat i att det du hjälper mamman. Skit i henne barnen är ditt prio.


    Tack för din input :)


    Jag förstår din tanke och det är så jag har gjort so far men det blir så att jag tackar nej till jobb och umgänge med vänner då det är hennes vecka med barnen för att jag ska vara beredd att kunna ta över vilket händer.
    Dvs jag blir som en betjänt till henne och barnen när jag behövs.

Svar på tråden Restid med barn