• Anonym (Anony­mSmärt­a)
    Thu 28 Jul 2022 20:50
    16097 visningar
    4 svar
    4
    16097

    Samlagssmärtor

    Hej, jag har endometrios och undrar vad man kan göra åt samlagssmärtor? Killen har en normalstor så det är mig det är fel på. Jag tar Norspan under mensen med maxdos vanliga smärtstillande. Men då orkar jag inte ha sex eftersom jag fortfarande har ont och blöder extremt trots tranexamsyra. Efter mensen är det rätt lugnt, utom samlagssmärtorna.

    Tror ni man kan fråga läkare om något starkare som sitter i kortare för att exempelvis klara av att ha sex runt ägglossning? Vet att det är känsligt i dagens samhälle att fråga om starka mediciner men jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vill bli gravid naturligt och börjar bli till åldern då jag är mellan 30-35.

    Det hade varit bra om det gick att ha sex någon enstaka gång som vanligt folk utan att behöva trycka undan killen när han råkar göra illa mig. Han har börjat blivit rädd av att ha sex med mig då han märker att det gör ont på mig.

    Hur som helst provade jag oxikodon utan recept. Tog 20 mg och provade att ha sex och det fungerade dugligt. Skrev det här till läkaren i samband med receptförnyelse av Norspan och har nu fått en telefontid. Läste att oxikodon vad starkt, precis som Norspan. Är det rimligt att ta dessa mediciner vid mina tillstånd och är det befogat att behöva något starkare för sex i sällsynta fall?

    Är orolig att jag har gapat efter mycket och mist hela stycket med min fråga och det jag sa till läkaren. Att jag provat medicin utan recept typ. För Norspan förnyades inte så är orolig över den medicinen nu. Vet inte hur jag ska klara mig utan Norspan som jag endast använt vid mens i tio år utan att bli beroende. Eller är det praxis idag att ha telefontid för att förnya narkotika? Hade smärtspecialist förut men nu är det VC som har tagit över. 

    Vet verkligen inte vad jag ska göra med samlagssmärtorna. Det var åtminstone en idé att prova en annan persons medicin för mitt tillstånd. Men hur gör ni endokvinnor för att få till det trots att det hugger och sliter inuti?

    Vill bara ligga ner och njuta utan smärta och rädsla och kanske bli gravid. Det är åtminstone så jag tror att normala människor har det när det händer. 

    Tacksam för råd!

  • Svar på tråden Samlagssmärtor
  • Anonym (Glidm­edel)
    Fri 29 Jul 2022 00:32
    #1

    Har ni provat glidmedel? Hjälpte det något eller inget alls? (Nyfiken)

  • Anonym (Anony­mSmärt­a) Trådstartaren
    Fri 29 Jul 2022 08:17
    #2

    Det behövs inte. Förutom det så är det inte där det gör ont utan det är längst in, ibland på sidorna när den stöter i. Sen dagarna efter har jag svårt att gå för det drar i magen av smärta. Känns som blåmärken inuti magen som typ slits. Svårt att beskrivs det. Ont gör det. 

  • Sun 31 Jul 2022 08:23
    #3

    Ta upp besvären med samlagssmärtor när du talar med din läkare och be om en remiss till en gynekolog som är inriktad på detta om det finns i din region. Oxykodon och andra narkotikaklassade LM ska skrivas ut med stor försiktighet, endast under korta, begränsade perioder, t ex vid ett bryter ben eller större operation. Behövs det i andra fall är det bäst om en gynekolog eller smärtspecialist skriver ut det.

  • Anonym (S)
    Sun 31 Jul 2022 08:29
    #4

    Om du har sådan extrema problem med endometrios så måste de ju göra något åt det rent kirurgiskt istället för att du ska proppa i dig starka mediciner för att kunna ha sex, som knappt ens verkar hjälpa dessutom! Och en sak till, om du försöker bli gravid så är det verkligen en dålig idé att ta sådana mediciner eftersom det kan påverka fostret. Det måste finnas en annan lösning! Var jobbig, ligg på, begär utredningar om vad som kan göras, påpeka att ni vill skaffa barn osv. Nu finns det iofs IVF men hur kul är det att inte kunna ha ett normalt sexliv...

Svar på tråden Samlagssmärtor