• gemig
  Fre 29 jul 16:54
  1678 visningar
  20 svar
  20
  1678

  Kost vid träning

  Kolhydrater vill du ha i dig innan du tränar just för att du ska orka.. det ger energi om du får i dig lite pasta..

  med tanke på ditt användarnamn så är du kvinna, så då ska du helt äta något innan träning.. Forskning har visat att kvinnor bränner fett bättre om dom äter innan.. medans det är tvärtom för män, som helst ska undvika att käka någon timme innan... antar att er kropp är bättre på att förbränna?

  sen är det protein du vill ha för att hjälpa till med återhämtning för musklerna.. 
  kyckling och sötpotatis brukar jag ha redo att bara slänga in i ugnen när jag kommer hem. Då brukar jag kunna äta o njuta av att min kropp får det som behövs medans jag fokuserar på att vila för o bygga upp musklerna. Fisk är fint det med! Men så mycket olika metaller i så det ska man helst bara äta typ 3 dagar i veckan.

  advokado om du vill ha en fin källa för fett.

  kan inte så mycket om LCHF, men det där är iaf riktlinjerna som jag kör med. För träning så fungerar det galant! 

  Sen vet jag inte om kvinnor bränner bättre av att inte äta efteråt. Men det viktiga är nog att käka ordentligt så kroppen hinner återhämta sig så du kan träna lite oftare och mera.

 • gemig
  Fre 29 jul 17:34
  #5

  Hjärtat... Det finns inga som helst kolhydrater i kyckling... 80% av det som finns i kyckling är protein.. resten är fett..

  så du behöver pasta eller potatis ibland om du ska orka..

  annars kan du köra på sötpotatis.. Dom har Helt annan uppsättning. Så mera potatis men mindre av allt det där ?onyttiga?

  potatis o sånt är ett verktyg för o ge dig lite mera energi. Behöver inte äta så mycket att din kropp tar skada.

 • gemig
  Fre 29 jul 17:51
  #9

  Ris vill du äta mer utav om du vill undvika ?socker? o sånt från potatis o pasta.. men några gånger i veckan är det bra o äta det i vilket fall. 

  Blanda, så märker du vad du får mer energi att träna på utav. 

 • gemig
  Lör 30 jul 11:26
  #16
  amazonia skrev 2022-07-30 11:20:30 följande:
  Ja det är nog klokt resonerat att läsa på och lyssna på andras erfarenheter men  inte överdriva och använda sunt förnuft det kommer man långt med. Och med träning så ger ju kampsport eller det man sysslar med en hel del i sig och sen kan man komplettera med styrketräning och yoga eller vad man tycker passar. 
  Jag tänker lite såhär.. 

  Det du beskriver om att du ska få i dig samma mängd kolhydrater via grönsaker etc, är väl sånt som man ska försöka få i sig under dagen i vilket fall.. Så det är bara äta normalt för o se till att man har perfekt hälsa, och sen se till o röra på sig lite mera bara. 
 • gemig
  Lör 30 jul 11:58
  #18
  amazonia skrev 2022-07-30 11:35:38 följande:
  Jo fast jag tror att på att minska vitt bröd och socker(inte sluta helt) men i övrigt äta normalt och inte vara rädd för fett.
  Jag tror inte på dieter och sånt där. Visst att man kan skippa typ socker och bröd om man vill bli av med det.. Men tror det gör mycket mer för kroppen och psyket om man fokuserar på att äta mer varierat och lite mer normalt!
Svar på tråden Kost vid träning
Logga in
Bli medlem