Inlägg från: Anonym (Fattig, medel, rik) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fattig, medel, rik)

    Spara barnbidraget?

    Vad skönt att man har så mycket pengar att man kan spara barnbidraget. Det är ett skäl till att alla inte ska ha barnbidrag. Barnbidraget har slagit fel. Barnbidraget kom till för att minska klyfterna mellan fattig och rik. Kan man spara barnbidraget, så tillhör man inte fattig. Tillägget har jag aldrig fattat. Varför ska man få fler barnbidrag bara för att man skaffa fler barn? Om det inte hade kostat för mycket, så hade det varit bra om barnbidraget varit inkomstprövat. Då hade bidraget fallit rätt.

  • Anonym (Fattig, medel, rik)
    SaraL77 skrev 2022-07-31 00:09:25 följande:

    Föräldrarna är alltså högskoleutbildade men väljer ändå att sätta in pengarna löpande på ett sparkonto varje månad? Högskoleutbildning korrelerar inte alltid med högre IQ... 

    Och ja, jag sparar barnbidraget på isk-konto i mitt eget namn, allt annat är riktigt jäkla hjärndött.


    Ditt sätt att skriva på tyder inte på ett speciellt högt IQ. Hjärndött och hjärnslöa. Jag hoppas att du inte har barn som får lära sig sånt språkbruk. 
  • Anonym (Fattig, medel, rik)
    Anonym (Signe) skrev 2022-07-31 09:28:54 följande:
    Vi kan ta enklare exempel till dig som har svårare och förstå.

    Jag har barndomsvänner, vi har gått samma skola och samma utbildningar, vi har haft liknade förutsättningar redan från start.

    Enda skillnaden är att jag köpte mitt boende, medans vänner valde hyresrätt, redan efter några år kunde jag göra om lånen via värdeökningar till bottenlån samt bostadsrätten hade mycket låg månad utgift, jag fick per automatik några tusen billigare boende per månad än mina vänner som arbeta med liknade arbeten som mig o vi hade liknande inkomster. skillnad jag fick över 2000 kr per månad just för att boendet mitt var billigare än deras.

    Det gjorde att jag även kunde byta upp mig till en större bostadsrätt, under 10 år mer än fördubblades värdet på denna bostadsrätt. träffa sedan min sambo som även gjort på liknade sätt, vi kunde köpa vårt nästa boende med stor kontantinsats, vi bor mycket billigt nu, men vi har ännu liknande inkomster som våra vänner från barndomen har , men dom har mycket högre lån och omkostnader än vad vi har, därför kan vi spara barnbidrag åt våra barn.

    Tar man exempel så har vänner 4,5--5 milj i lån på deras hus och vi bor i samma stad, medans vi bara har 1,1 milj på lika dyra hus.

    Det gör att vi har som sagt bara 5100 kr månaden i boendekostnad medans vår vänner betalar 10000 kr mer per månad än vad vi gör, tar du sedan att vi har liknande inkomster så förstår du att spara till barnen är inga problem för oss, vi har ändå mer pengar kvar per månad än våra vänner.

    Därför kan man inte ta bort bidraget för dom som sparar tills sina barn, ska vi straffas för att vi planerat våra liv och sett efter våra förutsättningar för framtiden?
    Vi kan ta detta lite enkelt för dig, eftersom du har svårt att förstå. Livet är orättvist och folk blir straffade varje dag bara för man har skött sin ekonomi. Varför ska personer inte få andra bidrag. Det är ju inte deras fel att de sparat pengar, när grannen inte har sparat pengar och får bidraget. Du har också missat varför barnbidraget kom. Barnbidraget har slagit fel. Bidraget var för att försöka minska klyftorna mellan rik och fattig. Det verkar vara tvärtemot, bidraget ökar klyfterna. Men vi tänker som du gör. Varför ska jag inte få socialbidrag bara för att jag har sparat pengar? Det är ju orättvist. Anna har inte sparat en krona i hela sitt liv och får socialbidrag. Varför får inte jag bostadstillägg bara för att jag har sparat ihop pengar? Lina får ju. Hon har inte sparat en spänn i hela sitt liv. Orättvist. Problemet med barnbidrag är att det är en sån självklar del att folk tycker det är orättvist. Om det från början varit inkomstbaserat hade denna diskussionen aldrig uppkommit. Lär dig att livet är orättvist. Annars skulle alla födas med lika mycket pengar, ha samma hälsa, ha samma förutsättningar från start och fram till 20 års ålder. Sen efter det kan vi prata om vilka som har lyckats och vilka som inte har gjort det.
  • Anonym (Fattig, medel, rik)
    Anonym (Signe) skrev 2022-07-31 23:46:11 följande:
    Men ibörjar var barnbidraget inkomst beprövat, visa sig att det inte fungera, man gjorde då om så det blev allmänt, om du nu behöver historia.
    Nä?jag behöver inte historia. Du behöver lite ödmjukhet. Du har en väldigt nervärderande ton i många av dina inlägg. Lite ödmjukhet och en kurs i beteende skulle nog göra susen. 
Svar på tråden Spara barnbidraget?