• Anonym (P)
    Sat 6 Aug 2022 07:24
    5516 visningar
    18 svar
    18
    5516

    2km till skolbussen

    Är vägen till bussen sån att du vågar låta barnen cykla där? De jag känner som bor på landet kan inte låta barnen cykla. Folk kör för fort och ovarsamt och det är för mycket skogs- och/eller jordbruksmaskiner. 


    De jag känner på landet kör bil till jobbet och släpper av barnen på busshållplatsen eller skolan (beroende på vad som ligger åt rätt håll) på vägen dit. Likadant på hemvägen efter fritids. (Då har de jobb som tillåter att de anpassar arbetstiderna efter skolbussen.)

  • Anonym (P)
    Sat 6 Aug 2022 07:29
    #15
    Lilalampa skrev 2022-08-06 06:28:11 följande:
    Definitivt andra tider! Var i landet bor du om du kunde cykla på vintern?
    Kanske blir spark om inte vägarna grusas allt för mycket.

    Tycker också att skolbussen är bra. Pratade med det äldre barnet igår som sa att "jag vill åka buss för mina vänner kommer att bara där". Jag minns själv att det var kul. Som en extra rast, sitta och prata före och efter skolan.

    Tror inte det bli bil till bussen men kanske bil ända till skolan då om man ändå är ute och kör. 
    Vad fint att höra om trevliga skolbussar!! Mina kompisar som åkt skolbuss har främst vittnat om en stökig vuxenfri miljö där mobbarna kunde härja fritt. 
  • Anonym (P)
    Sat 6 Aug 2022 16:43
    #17
    Anonym (Detärintelångt) skrev 2022-08-06 11:57:50 följande:

    Jag gick 5 km i stan som åttaåring. Det är bara nyttigt med motion.


    Fast det är stor skillnad på att gå på en trottoar i ljuset av gatubelysning jämfört med kanske en 70-väg där timmerbilar, skördetröskor och bilister som inte räknar med att ett barn ska befinna sig i vägkanten drar förbi alldeles intill. I kompakt mörker. Eller en smal skogsväg där man måste ut i diket i tid för att inte bli påkörd. Och på vintern snövallar som tvingar dig att gå i vägbanan och det finns exakt ingenstans att ta vägen när man möter ett fordon. Cykla och gå i landsbygd är inte lika välordnat som i stan. 


    Farlig skolväg ska ge skolskjuts, men det är ju inte alltid man som förälder håller med kommunen om definitionerna. 

Svar på tråden 2km till skolbussen