Inlägg från: Anonym (hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hm)

    Dålig i magen? Ställ alla dina frågor om maghälsa till Krys läkare Weine Meguedad

    Min son är idag 18 år och har haft problem med magen i flera år, han har ett BMI på drygt 14 och har väldigt svårt att behålla någon vikt. 

    Han får i perioder diarre och smärtor långt ner i magen säger han. Någonstans runt naveln, dessa perioder rasar han i vikt. Perioderna kommer kanske 1-2 gånger/månad och varar i någon vecka. Hna måste sedan kämpa hårt för att gå up i vikt igen till nästa omgång med diarre. Han mår även illa och blir mycket trött, kan sova 14 timmar per dygn om han är ledig, samt har haft lite vitaminbrister som vi fått recept på vitaminer för. Hans sköldkörtel hade bra värden.

    Han har haft en parasit som han fått behandla med antibiotika, men problemen har inte försvunnit.

    Han har inte celiaki enligt blodprov och vi märker inte någon särskild allergi heller. Han är remitterad till koloskopi, men han har fått vänta återigen flera månader. Det känns som det är svårt för honom att få vården att ta det på allvar. Vad kan det vara?

  • Anonym (hm)
    Weine Meguedad Läkare Kry skrev 2022-08-11 19:42:46 följande:
    Hej 

    Att du är lös i magen men ändå får krysta låter lite märkligt. Detta går att utreda dock. Ibland får man utreda i genomlysning när man bajsar vilket innebär att man röntgar medans man får tömma ut kontrast. Ibland så kan ändtarmen flytta på sig när man försöka tömma, det försvårar tömningen. Magens gör bajset löst om det är svårt att tömma. 
    Mitt tipps till dig är att söka igen, ge inte upp. Be om en second opinion. Träffa tarmspecialist. 

    Vänliga hälsningar 
    Weine
    Jag vet de som fått så pga bakre framfall. Ville bara nämna det.
Svar på tråden Dålig i magen? Ställ alla dina frågor om maghälsa till Krys läkare Weine Meguedad