• Erika71

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    En röd tråd som jag har uppfattat det är att alla dessa ensamma och arga män är väldigt ensamma- de har varken vänner eller en familj att luta sig mot vilket gör att allt ansvar att ordna till deras liv ska ligga på kvinnan.

    Samhället och skolan kan säkert göra mycket mer för ensamma människor, fler kuratorer, fritidsledare mm och hjälpa männen att hitta vänner så att deras liv blir bra och meningsfyllda även om en kvinna inte finns. Det är mycket lättare för en man att hitta en kvinna om han redan har vänner eftersom han har tränat på sociala relationer, han blir inte lika desperat efter sällskap och hans hela livsstil är mer anpassat efter andra människors behov.

  • Erika71
    Anonym (Trollet) skrev 2022-08-03 08:16:53 följande:
    Fast allvarligt. 

    Hjälpa dem att hitta vänner? 

    Är de inte vuxna och kan fundera på varför de inga bränner kvar har? 
    Kan de inte själva söka sig till intresseföreningar, arbetskollegor osv. Skapa egna vänner. Kanske de inte borde ha några heller. 

    Jag vill då inte adoptera en arg människa pch kalla denne vän. 
    Det var därför jag skrev om skolan och fritidsledare, om man får hjälp med att hitta vänner redan vid 10-års ålder genom grupper eller aktiviteter (som inte innebär fotboll...) så tränar man på att socialisera sig. Man har inte hunnit bli den ensamme mannen.

    Jag tror inte att du förstår att många av dessa män är deprimerade och orkar/vågar inte ge sig ut bland främlingar, de är för ovana och osäkra. Terapi behöver de säkert men det känns inte heller som att de är intresserade av.
  • Erika71
    Embla twopointoh skrev 2022-08-03 12:07:04 följande:

    Min första tanke när jag ska lösa ett problem är alltid att försöka reda ut varför. I det här fallet skulle jag vilja utröna (helst statistik) vad de ensamma männen har gemensamt. Är det låg utbildning/inkomst, är det BMI, introvert/extrovert, attityd till kvinnor/sex/förhållanden, förväntningar på förhållandet/kvinnor, självkänsla, och vilka andra faktorer man nu undersöker.

    Först när man i alla fall delvis förstår varför män blir ensamma, är det konstruktivt att börja med problemlösningen.

    Vad säger ni? Varför blir vissa män ensamma? Vad har de gemensamt?


    Bra fråga! Jag vidhåller att de män som vi pratar om inte har vänner heller, mycket sällan en bra relation med sin familj eller en bra skolgång. Det finns så mycket som inte har fungerat eller inte fungerar men man väljer att endast fokusera på kvinnor och sex.

    Det är bara att se på de singelmän som finns regelbundet här på FL, de är knappast ute på krogen med sina killkompisar eller med vänner på helgerna. De har troligtvis jobb som innebär en-till-en eller vid datorn och är väldigt otränade att prata och umgås med människor överlag.
Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?