• Wed 3 Aug 2022 18:25
    2200 visningar
    8 svar
    8
    2200

    Covid för andra gången, skillnader?

    Kan nog inte ge en helt rättvis bild av det hela, iom att jag har postcovid sedan första omgången. Slutet av 2020. Inte vaccinerad då pga för ung. Upplevde det som något mittemellan en förkylning och en influensa, rinnande näsa kom först dom sista dagarna. Ungefär 1,5 vecka vill jag minnas jag var sjuk då. Sen kände jag mig som jag brukar efter en vanlig förkylning, extra andfådd (har astma). Märkte däremot efter några veckor att jag blev sämre på en rad punkter, astman sämre än vanligt. Andfåddheten ville inte ge med sig. Började bli tröttare och tröttare. Upplevde kognitiva besvär helt plötsligt. Kopplade inte alls ihop det med covid först, men nu i efterhand är det glasklart. Viruset hade gått på hjärnan och nervsystemet i mitt fall också, så det kulminerade i neuropati och polyneuropati liknande symtom tillslut. Så jävla obehagligt. Repat mig en hel del sedan dess, men är ju långt ifrån återställd. 


    Sjuk i covid igen i mitten/slutet av Maj 2022. Vaccinerad. Värre denna gången. Ombytligare symtom överlag. Mer ont i lungor, och snudd på lufthunger i omgångar. Mer långdragen, men första veckan var markant värst. Efter det mest segutdraget bara. Kände mig därefter rätt okej faktiskt, som om kroppen fått sig en boost nästan. Tänkte att mitt immunförsvar kanske vaknat till liv, och ordnar upp ordentligt i kroppen nu? Men tyvärr har tröttheten kommit som ett brev på posten. Hade stora bekymmer med oregelbunden puls i några veckor med, den var antingen skitlåg eller rusade. Annars inte märkt av att andra symtom ifrån min postcovid förvärrats - utan det är tröttheten som blivit värre igen då. 


    Sambon märkte knappt av första gången. Men blev lika sjuk som jag i omgång två. Även han vaccinerad. 

  • Thu 4 Aug 2022 20:12
    #4
    AndreaBD skrev 2022-08-03 22:44:46 följande:

    Vilket elände att det där viruset verkar vara så oberäknelig! Ni verkar ju båda ha råkat ut för saker som man inte hade förväntat sig.....  // Obestämd


     


    Det är ett jäkla skitvirus. Majoriteten reder sig ju, lyckligt nog. Men det kan resultera i en del elände för folk. Postcovid är inte det enda som kan bli. Alltid svårt att säga hur det blir för den enskilde individen, dom flesta jag känner som haft det har inte haft samma otur som mig. Enda riskgruppen jag tillhör är astma. Inte allvarlig sådan heller. Vart annars vältränad och även ung. Så känns lite snopet. 

    Men har inte dina lungor tagit stryk under första omgången, blir det förhoppningsvis inte särskilt illa nu. 

  • Fri 5 Aug 2022 13:48
    #8

    Om din man upplever kognitiva besvär, säg åt honom att han måste ta det extra lugnt en tid. Inte engagera sig i en massa stimulerande aktiviteter för hjärnan. 


    Förvärras det skulle jag faktiskt ringa 1177 och rådfråga. Eller ringa till hälsocentralen ni tillhör och höra med sköterskan som svarar i receptionen. Vissa symtom ska man vara snabb med att ta på allvar, och hellre rådfråga en gång för mycket än för lite. 


    Skönt du verkar få ett milt förlopp även denna gången Glad

Svar på tråden Covid för andra gången, skillnader?