• Postman

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Jag är inte våldsam mot någon människa. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli.

    Jag tycker att man bör göra skolan mer anpassad för pojkarna, idag passar inte skolan pojkarna så bra. In med fler vuxna i skolan också.

    Anställ fler män, idag är skolan ett matriarkat vill jag påstå. Det är konstigt att inte jämställdheten har nåt fram när skolan ska rekrytera.

    Starta mer föräldrakurser av någon slag, det är sjukt många dåliga föräldrar idag, väldigt många dysfunktionella familjer som näst intill skiter i vad deras barn gör.

    Kan vi lägga denna grund så tror jag vi garanterat kommer att få långt fler bättre män och mindre våldsamma män. Detta var bara en grej, en långsiktig, det finns många fler saker man också kan göra.

  • Postman
    Anonym (lmköjipo u) skrev 2022-08-04 12:33:37 följande:
    Men du har full kontroll över hur du agerar när du hör andra män uttrycka sig nedsättande om en kvinna eller om du ser en man bete sig illa mot en kvinna. 

    Fast när och var gör män detta? Jag hör eller ser det så gott som aldrig. Ingen pratar eller beter så om kvinnor varken på min fritid eller i mitt arbete.
  • Postman
    Tow2Mater skrev 2022-08-04 13:07:35 följande:
    Kvinnor måste sluta se pedofiler i varje man i skolan! Innan det kommer inte fler män vilja arbeta där, och de behovs. Fler manliga forbilder, och som någon annan sa, skolan behover anpassas mer for pojkar. Visst ska mjuka män accepteras, men sluta forsok gora om pojkar till mjuka avbilder av flickor. De behover få utlopp for att vara pojkar, i kontrollerad miljo. T ex kampsporter har visat sig vara en form som fungerar for en del pojkar. Kvinnor maste också sluta se sådana sporter som negativt våldsamma, de foder inte våldsamma män, utan ger pojkar och ungdomar utrymme att växa under ordnade former, utan att tvingas in i mjukhetsmallen som bara ger frustration.

    Instämmer. Bra skrivet.
  • Postman
    Tukt skrev 2022-08-05 10:11:19 följande:
    Poängen är väl att det finns saker i manligheten som vi alla påverkas av, även män. Och de sakerna är det bara män som kan ta ansvar för.

    En del skriver om manlighet och mansbild. Jag vill påstå att jag varken har någon manlighet eller någon mansbild. När du skriver saker i manligheten, vad ingår i det? Är det manlighet generellt eller en manlighet för vissa du tänker på?
  • Postman
    Tukt skrev 2022-08-05 21:51:20 följande:
    Det gäller, i mina ögon kanske mer en avart, eller en misstolkning av hur man måste vara som man. Men även om långt från alla har problem med mansbilden, så har vi den alltid oss ganska nära. Därför är det viktigt att de som inte har de problemen, markerar genom att säga ifrån, resonera, eller rent av ta avstånd från det eller dom. Jag tänker då på saker som i just det här fallet, hur man bemöter både män och kvinnor. Om man direkt eller indirekt tycker våld är en sak män ska få stå ut med. Att säga hur man mår, känner.Eller om en kompis beter sig på ett nedlåtande sätt mot sin kvinnliga partner. Listan går att göra väldigt lång.

    Ok. Tack för att du utvecklade.
  • Postman
    Tukt skrev 2022-08-09 15:54:11 följande:
    Kan nog i sig tycka det är vettigt. Kommer man minska mäns våld mot män, kommer man förmodligen minska våldet mot kvinnor också. Det är ju i stort samma mekanismer bakom.
    Det betyder såklart inte man ska sluta att bry sig om våld mot kvinnor enkom.
    Håller med dig. Vi vill väl allra helst ha bort all form av våld i samhället. Alla ska vara lika inför lagen.
  • Postman
    Tukt skrev 2022-08-09 20:42:24 följande:
    Precis. Våld handlar ju oftast om makt, sprunget ur egen frustration och maktlöshet. Hos män kanaliseras det ofta i en syn på vad manlighet är. Kan man påverka synen på vad som är manligt, så kommer man minska allt våld män står för i samhället.

    Njae är inte riktigt med dig om att det handlar om en syn på vad manlighet är. Tror mest det har med mest makt att göra.
  • Postman
    Anonym (M) skrev 2022-08-10 16:10:08 följande:
    Varför skulle jag hålla med om det? Det är ett slags syndabockstänk som hör medeltiden till där man lägger ansvaret efter en gruppidentitet. Det hör inte hemma i ett modernt rättsamhälle. 
    Eller tycker du invandrare är ansvariga för andra invandrare som begår brott? Är kvinnor ansvariga för kvinnor som ljuger om vem som är far till ett barn? 
    Precis så bra sagt, jag är så oändligt trött på detta skuldbeläggande och mansförakt. Vi gör inget, vi är onda, elaka, tafatta, lata, odugliga, säger vi något är inte det bra, säger vi inget är det inte bra heller.

    Man är inte ute efter lösningar utan bara att skuldbelägga, det är inte konstigt om män slutar lyssna eller agera eller inte vill vara med på tåget. Vem vill vara det när man ändå inte har det minsta att tillföra.

    Jag finner det supermärkligt att man inte ser alla män som varje dag år ut och år in gör en massa bra saker eller insatser för hela vårt samhälle.
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-10 16:44:53 följande:

    M skriver 
    på att "män måste säga ifrån" i stället för att faktiskt ägna sig åt seriös forkning.

    tar dessa påståenden ut varandra? Varför kan inte män ta ansvar samtidigt som seriös forsk bedrivs?


    Fast massor med män tar ansvar varje dag, alla dagar på året, ser du inte det?
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-10 17:17:02 följande:
    Ja, det ser jag, har aldrig påstått något annat heller.
    Nej jag kan inte se ett gott ord om män i dina inlägg, jag ser bara ett mansförakt. Du vill att vi tar ställning, det har den stora majoriteten män gjort. Vi ser det varje dag, alla dagar på året i alla samhällsfunktioner.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?