Inlägg från: Anonym (Fortsätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fortsätt)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Odd Even skrev 2022-08-04 02:28:14 följande:
    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Det sägs ibland att män inte engagerar sig i problemet med mäns våld mot kvinnor. Kanske är det så, och då borde det bli ändring på det. 
    Men vad kan vi göra, konkret?
    Förslag?


    Du kan fortsätta lyfta frågan, så att medvetenheten om problemet ökar. Så att varenda svensk får veta att en kvinna var tredje vecka slås ihjäl i sitt svenska hem enligt statistiken. Sen att alla också får veta att kvinnor inte får lika lön för lika utfört arbete ens i Sverige. Sen att du frågar ett barn som verkar rädd och ledsen om det behöver hjälp. Oftast finns då nämligen en pappa som slår både barn och mamma i det hemmet. Fråga försiktigt och gör en anmälan till socialtjänsten, så att de får utreda. Säg också ifrån när du hör att någon kallar flickor och kvinnor för hora. Det ordet är inte okej alls. Du kan således markera på olika sätt att kvinnors värde är lika stort som mäns värde. Det här hjälper även omedvetna kvinnor att se sitt värde och att "gå vid första slaget".
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:30:49 följande:
    Nej, män i allmänhet begår inte våld mot kvinnor. Det du talar om är en individ som slår en annan.
    På samma sätt som det är olämpligt att säga "invandrares våld mot svenskar" är det olämpligt att säga "mäns våld mot kvinnor" för det bygger en fördom om invandrare respektive män som förövare trots att de flesta i dessa grupper aldrig begår något våld.

    Så om man är snäll kallar man det fördomar. För egen del tycker jag att lögner passar bättre, då dessa påståendena generellt sett är falska.
    www.kvinnojouren-ada.nu/hur-vanligt-ar-mans-vald-mot-kvinnor/ Ett ökande antal studier, från bland annat WHO och Världsbanken, bekräftar att fysiskt, sexuellt och psykiskt våld mot kvinnor och flickor utgör en av de stora globala hälsofarorna för kvinnor med bland annat depression, posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) och ökad dödlighet som följd. En översikt av undersökningar från flera västländer visade att 25?30 procent av alla kvinnor någon gång har utsatts för våld från en partner och att 2?12 procent drabbas årligen....
    Och då alltså kvinnor i Västvärlden. Troligtvis är det så att 100 procent av kvinnorna i Afghanistan under Talibanstyret har blivit utsatta för mäns våld. Där säljer de nu sina döttrar till pedofiler, då barnäktenskapen ökar. Och sedan en sån man som Putin.. Det är ett stort misslyckande och anmärkningsvärt att att en så inkompetent och våldsbejakande man fått så mycket makt att han kan gå in i Ukraina och beordra att ett helt folk ska skjutas ner.

    Såå vad F-N menar du med att män i allmänt inte våldför sig på kvinnor? Gärna statistik och fakta med i ditt svar istället för BS.

  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 14:02:49 följande:
    Fungerar likadant i samhället i sin helhet. Vill man motivera människor ska de vara med och utforma mål och strategi.

    Det är därför som feministerna inte får med män på tåget. För feministerna har ett tidigare satt mål och strategi som de sedan säger till männen att gå med i.

    Märks även i denna tråd. Feministerna säger till männen att hänga på och säger till dem hur arbetet ska utföras. Männen svarar att de finner strategin fördomsfull. Feministerna blir då sura på männen och arbetet rinner ut i sanden.
    Odd Even skrev 2022-08-04 02:28:14 följande:
    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Det sägs ibland att män inte engagerar sig i problemet med mäns våld mot kvinnor. Kanske är det så, och då borde det bli ändring på det. 
    Men vad kan vi göra, konkret?
    Förslag?



    Mer BS! Börja med att läsa TS Ini. Vilka män syftar du på och vilka feminister? Och vilket arbete rinner ut i sanden, menar du?
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 14:46:01 följande:
    Det övergripande arbetet mot våld i nära relationer.

    Män gör fortfarande insatser men det sker i regel i  mötet mellan människor och inte på politisk övergripande nivå.
    Och så BS från dig igen.. Läs och lär:

    Politik (från grekiska: ?????) betyder ursprungligen 'statskonst', och avser som regel alla de åtgärder och handlingar som hör till det allmänna livet (kommuner, stater, mellanstater), och inrymmer allt från diskussioner om offentliga angelägenheter till statlig verksamhet och organisation.
  • Anonym (Fortsätt)
    Snacka om att överträffa sig själv i BS:
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 15:10:23 följande:
    ...och det är något som ytterst få män engagerar sig i på politisk nivå. Dåvarande statsminister gav kvinnliga feminister visst inflytande över jämställdhetspolitiken för att de skulle vara tysta.

    Sedan har det tickat på men det är ett projekt av kvinnor för kvinnor. Jämställdhetsmyndigheten är Sveriges mest ojämställda myndighet på så vis att nästan inga män jobbar där.
    jamstalldhetsmyndigheten.se/om-jamstalldhetsmyndigheten/organisation/

    Här kan du läsa om alla män som jobbar vid "Sveriges mest ojämställda myndighet". Hur du kan få det till "nästan inga" blir helt obegripligt.
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 16:10:54 följande:
    Tyvärr bra exempel på det jag talade om. Män som inte trivs bland vanliga män och därför instämmer i feministernas syn om män som problemet.

    Vill man få med män ska man ha med vanliga män.
    Kunde va intressant att få reda på hur du definierar "vanliga män" Solig
  • Anonym (Fortsätt)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 16:35:42 följande:
    En man som trivs med att vara man och är stolt över att vara man. 

    Precis som en vanlig kvinna trivs med att vara kvinna och är stolt att vara kvinna.

    De här männen som pratar illa om män och kvinnorna som pratar illa om kvinnor är ovanliga och väldigt dåliga förebilder.
    "De här männen som pratar illa om män" skriver du.. Vilka män tänker du på då? Tänker du på TS?  Och tycker du att det är rätt att en svensk man var tredje vecka slår ihjäl sin svenska kvinna i hennes svenska hem,  att det därför inte är något vi behöver tala om och att du tvärtom är stolt över det här?
  • Anonym (Fortsätt)
    gemig skrev 2022-08-04 17:07:15 följande:
    Kan du definiera "svensk" man..
    Man som bor i Sverige och är svensk medborgare. Varför undrar du?
  • Anonym (Fortsätt)
    gemig skrev 2022-08-04 17:17:46 följande:

    Säger väldigt lite. Då det finns många som går in under Svensk medborgare.. Vilka är det då som slår ihjäl alla kvinnor? 


    Ja, fundera lite över det du Solig
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?