Inlägg från: Anonym (reagera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (reagera)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    1) Reagera när ni hör kvinnorförakt från vänner, arbetskamrater etc. Allt från dåliga skämt till andra kommentarer.
    2) Var förebilder till barnen.
    3) Lyssna när barnen vill prata. Gå inte in i problemlösningsmode utan lyssna. När KP gjorde en undersökning 2018 och barnen svarar att de hellre inte pratar med någon alls än med pappa när de är ledsna borde vara en hint om att något är knas i relationen barn/pappa (www.kpwebben.se/det-har-ar-kapearnas-liv/)
    4) Visa att det är ok att visa känslor, att prata om känslor, att man inte är en "fjolla" för att man inte biter ihop. 

    Men rent generellt, det börjar med barnen, både flickor och pojkar. Säg inte till din dotter att den jobbiga pojken i klassen/förskolan minsann är kär i henne för att han retar henne och drar henne i håret. Lär din son att man är snäll mot andra, att det inte är ok att slå någon bara för att man blir sur. Att gillar man någon så säger man det, inte håller på och retas etc för att få uppmärksamhet. 

  • Anonym (reagera)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 09:52:11 följande:
    Eeh! Det är fullständigt irrelevant i sammanhanget.
    Hur är det irrelevant i en tråd som handlar om mäns våld mot kvinnor?
  • Anonym (reagera)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:02:20 följande:
    Det jag skrev är att "mäns våld mot kvinnor" är en fördomsfull politisk konstruktion och har lite med sanningen att göra.
    På vilket sätt då? Utövar inte en del män våld mot kvinnor? Mördas inte kvinnor av män de har eller har haft en relation med? Misshandlas inte kvinnor av män de har eller har haft en relation med? 

    På vilket sätt är "mäns våld mot kvinnor" en fördomsfull politisk konstruktion? På vilket sätt har den inte med sanningen att göra?

    Mäns våld mot män handlar ofta om misshandel och våld av okända (om det inte är det kriminella gängvåldet) där två män blir osams eller en vill ha något den andra inte vill ge. Mäns våld mot kvinnor handlar om maktmissbruk, att kvinnan inte gör eller beter sig på det vis mannen önskar. Båda typerna av våld finns och ska benämnas som det de är "mäns våld mot män" och "mäns våld mot kvinnor". 
  • Anonym (reagera)
    Spigger86 skrev 2022-08-04 10:31:54 följande:

    Jag tror inte direkt på det här att män ska ha någon kollektiv skuld för våld mot kvinnor. Hade det varit som i vissa länder som i Mellanöstern där det ses allmänt ok för en man att slå en kvinna hade det varit ett kollektivt mansproblem. Men det är få män här i väst som tycker det är ok att misshandla en kvinna. Om en man eller kvinna vet om att en kvinna blir misshandlad så borde de göra allt för att hjälpa henne, och inte blunda för problemet. Sen förekommer det även att kvinnor misshandlar män, har även hört att våld är vanligt i lesbiska förhållanden. Men detta pratar man inte så mycket om.


    Många, både män och kvinnor, reagerar på följande sätt när en kvinna till slut berättar om en misshandelsrelation: "Va, han, nääääää det kan du inte mena?! Han som är så trevlig, snäll och social, inte skulle han kunna göra något sådant!". Alternativt är reaktionen "Oj, men vad gjorde DU för att han skulle reagera så? För inte kan det vara utan orsak som HAN skulle kunna göra det!".

    För att inte tala om all psykisk misshandel (som tyvärr är vanlig även åt andra hållet). Fördelen med fysiskt våld är ju att det syns ju iaf. 
  • Anonym (reagera)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:42:49 följande:
    Men skriv då det och var ärliga med hur det ser ut.

    "Det finns en grupp män som brukar våld mot kvinnor. Det ska dock poängteras att det rör en liten minoritet av männen i samhället."

    Uttalandet "mäns våld mot kvinnor" inkluderar alla män och utmålar män som förövare vilket är helt förkastligt. Som jag skrev är enda orsaken till att man kommer undan med den typen av retorik att man ur människorättssynpunkt inte kommit längre i de här frågorna.
    Eftersom jag som kvinna inte kan se på dig som man och veta om det är du eller någon annan som kan vara den som försöker våldta mig så kommer jag vara tvungen att vara vaksam mot ALLA män. 

    Eftersom jag som kvinna inte vet om det är du som man eller någon annan jag kommer att ingå i en relation med som kommer att misshandla mig fysiskt eller psykiskt så måste jag försöka ha ett varningssystem mot ALLA män. 

    Tror du att det syns på en man vem som är den misshandlande idioten? Tror du att den misshandlande idioten visar det på en gång? Eller kan det vara som så att det kommer smygande över tid, ofta med en början i en subtil kontrollerande kontext som på ytan är gullig i form av svartsjuka ("det är ju bara gulligt när han vill veta vart du är, när han kommer och hämtar dig, när han bryr sig om vad du har på dig") som sen blir till ett slag när du är "lagom" nedbruten. Ett slag som ursäktas med att "men hade du inte gjort si så hade jag inte tappat humöret, det ska aldrig hända igen, jag älskar dig ju såååååå mycket". 

    Sen när man väl klarar av att ta sig ur situationen (om man gör det) så blir du misstrodd av folk du trodde var dina vänner för inte kunde han göra något sådant. Hur kan du lämna en så fin man som gör allt för dig? 

    Ja, det är en mindre grupp män (av alla sorters ursprung) som beter sig så här, men eftersom man inte kan veta och det år så svårt att bli trodd så blir det tyvärr ett generellt problem för alla män. 

    Och när självutnämnt "snälla" män säger att man borde våldtas, att man är en fitta, en hora eller andra fina uttryck för att man snällt säger "tack men nej tack" till en invit, så tappar man tyvärr tron på att det finns snälla män. 
  • Anonym (reagera)
    Anonym (Kvinna) skrev 2022-08-04 14:01:55 följande:

    Det hade varit intressant att veta varför män slår. Beror det på någon störning eller hormoner. Kan det gå att medicinerna bort? 

    Tyvärr är nog det enda man kan göra för att förebygga kvinnomisshandel att lära kvinnor vilka tecken och röda flaggor de ska vara uppmärksam på för att undvika farliga män redan innan eller väldigt tidigt i förhållandet. 
    Vi behöver lära unga flickor hur en hälsosam relation ska se ut. Vi behöver lära unga flickor att se sitt eget värde. 


    Rent generellt så handlar det om makt. Precis som när det kommer till att våldtäkt inte handlar om sex utan om makten att kunna ta det man vill ha. Män som misshandlar går igång på att ha makten över en annan persons liv, att se rädslan. 

    Kan man medicinera bort det? Nä. Kan man lära om genom att misshandlande män får gå i terapi? Ja, för vissa funkar det då de får verktyg för att hantera det som leder till att de slår (om det inte handlar om en makttripp), när slagen mer handlar om en frustration eller liknande som man inte kan hantera. 

    Tyvärr är det så att många män som slår inte visar det ens på ett år, just för att man ska tappa vaksamheten på de där små signalerna, för att man ska hamna på kroken helt enkelt. Så det är inte bara fokus på att lära flickorna utan även fokus på att lära pojkarna hur en hälsosam relation ska se ut. 
  • Anonym (reagera)
    Tow2Mater skrev 2022-08-05 17:09:30 följande:
    Lagen diskrimninerar.
    Pappor ska inte behovas utredas for att de får barn och vill vara fullvärdiga pappor från dag ett precis som mammor. T ex skulle ett automatisk DNA test ta hand om den biten. Lagen behover ändras till att bli jämställd.
    Inga pappor behöver utredas när de får barn för att få vara pappor. Och är det en tvist mellan föräldrarna om vårdnaden så är det otroligt svårt för en mamma att behålla enskild vårdnad om ett barn. Pappan ska vara extremt olämplig för att så ska ske. Inte ens om han mördar sitt barns mamma är det säkert att han förlorar vårdnaden om sitt barn. 
  • Anonym (reagera)
    Tow2Mater skrev 2022-08-08 13:02:37 följande:
    Läs om mina inlägg, det handlar om att ogifta pappor ska vara utsatta for mammors godycke, om de inte godkänner måste pappor slåss for sin rätt vilket kostar både tid och pengar.
    Det handlar fortfarande inte om att papporna behöver utredas om de är goda nog att vara föräldrar till sina barn. Det kan minsta lilla jäkla ärta vara. Standarden för vad som är en bra, ansvarsfull pappa är tragiskt låg. Tyvärr drabbas de bra, ansvarsfulla papporna av att det finns så många rötägg där ute.

    Sen lever vi kvar i det gamla att en gift man per automatik är pappa till det barn som föds inom äktenskapet. Att mannen är "god" som "ger" det lilla barnet sitt namn och ett arv. Nu är det ju tack och lov så att man inte kan avsäga sig ansvaret iaf ekonomiskt för ett barn man varit med och skapat även om det finns de som tycker att man borde kunna det. 
  • Anonym (reagera)
    Tow2Mater skrev 2022-08-08 13:25:17 följande:
    Det har jag inte påstått, vet inte vem som sagt det.

    Håller du med om att obligatoriskt DNA test borde vara det nya då, om du inte gillar det gamla om att gifta per automatik blir vårdnadshavare?
    Minns du inte vad du själv har skrivit?

    Låt mig påminna dig då:

    291: Lagen diskrimninerar.
    Pappor ska inte behovas utredas for att de får barn och vill vara fullvärdiga pappor från dag ett precis som mammor. T ex skulle ett automatisk DNA test ta hand om den biten. Lagen behover ändras till att bli jämställd.


    302: Varfor anser du att pappor inte ska likställas med mammor infor lagen utan ska behovas utredas? ALLA ogifta män som blir foräldrar behandlas som andra klassens foräldrar, utsatta for mammors GODTYCKE. Pappor borde ges samma rättigheter och forutsättningar att ta sitt ansvar for sina barn som mammor har idag. Oavsett hur många fall det handlar om per år där mammor forsvårar for ansvarsfulla pappor, bidrar den här ojämlikheten infor lagen till frånvarande pappor, och är en del av problemet som lätt skulle kunna fixas.



    Vad gäller DNA-test, absolut borde det vara obligatoriskt men det är mest för barnens skull då de har rätt till sitt ursprung. Plus att det borde kunna göras innan födsel så att inte barnet står utan vårdnadshavare om mamman går bort under förlossningen. 

  • Anonym (reagera)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-08 14:06:50 följande:
    Anonym (reagera) skrev 2022-08-08 11:24:12 följande:
    Inga pappor behöver utredas när de får barn för att få vara pappor. Och är det en tvist mellan föräldrarna om vårdnaden så är det otroligt svårt för en mamma att behålla enskild vårdnad om ett barn. Pappan ska vara extremt olämplig för att så ska ske. Inte ens om han mördar sitt barns mamma är det säkert att han förlorar vårdnaden om sitt barn. 

    Jag tycker ett barn först och främst ska ha rätt att inte behöva ha en pappa som mördat mamma Död
    Mördat, misshandlat, förföljt, tvingat medförälder och barn att gömma sig... Allt borde diskvalificera en donator att kalla sig förälder. 
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?