Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Jag vet inte om frågan är ärligt menad, det startas ju rätt många trådar av det här slaget som mest handlar om att en man vill berätta att det inte är synd om kvinnor. Men om det är så: 

    Börja med att reagera. Skratta inte bort kvinnoförnedrande kommentarer. Släta inte över svinigt beteende i din bekantskapskrets. Stå upp för vissa principer helt enkelt. Det kan tyckas simpelt men en stor faktor  detta är att män håller andra män bakom ryggen. Och att män enbart respekterar andra män. Ta den här tråden t ex. Du TS frågar om mäns våld mot kvinnor. Genast dyker det upp män som säger att detta inte finns. Du borde svara dem. Du borde stå upp för det du tycker är viktigt. 


    Men så gör väldigt sällan män. Det gör att kvinnor blir några slags slagpåsar i alla trådar där man avkrävs svar, ska försvara positioner, länka till forskning osv osv medan ett gäng snubbar bara kan sitta och spotta ur sig konspirationsteorier. Och det som verkade vara en uppriktigt menad TS verkar mer intresserad av att hålla sig vän med grabbarna i tråden. Vi får se om du ifrågasätter någon av grabbarna här. Om inte så kan du inte kräva att kvinnor ska ge sig in i det getingboet. 

  • Anonym (Stina)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:42:49 följande:
    Men skriv då det och var ärliga med hur det ser ut.

    "Det finns en grupp män som brukar våld mot kvinnor. Det ska dock poängteras att det rör en liten minoritet av männen i samhället."

    Uttalandet "mäns våld mot kvinnor" inkluderar alla män och utmålar män som förövare vilket är helt förkastligt. Som jag skrev är enda orsaken till att man kommer undan med den typen av retorik att man ur människorättssynpunkt inte kommit längre i de här frågorna.
    Som föräldrars våld mot barn? (Inte alla föräldrar!)  Som rattonykterhet? (inte alla dricker och kör!) Som gängkriminalitet? (Inte alla gäng är kriminella!) 

    Inse att det här handlar om dina KÄNSLOR avseende ett uttryck. Du får det att låta som att det är mer synd om dig för att du väljer att tolka ett uttryck som att det är kränkande, än den kvinnan som blir misshandlad. (Och vem blir hon misshandlad av? Av sin man antagligen, det vet vi ju är det mest troliga)
  • Anonym (Stina)
    Spigger86 skrev 2022-08-04 10:31:54 följande:

    Jag tror inte direkt på det här att män ska ha någon kollektiv skuld för våld mot kvinnor. Hade det varit som i vissa länder som i Mellanöstern där det ses allmänt ok för en man att slå en kvinna hade det varit ett kollektivt mansproblem. Men det är få män här i väst som tycker det är ok att misshandla en kvinna. Om en man eller kvinna vet om att en kvinna blir misshandlad så borde de göra allt för att hjälpa henne, och inte blunda för problemet. Sen förekommer det även att kvinnor misshandlar män, har även hört att våld är vanligt i lesbiska förhållanden. Men detta pratar man inte så mycket om.


    Fast du ÄR ju rätt ok med våld mot kvinnor. Du tycker itne det är så farligt. Du tycker att det viktiga här är att diskutera helt andra saker. Du tycker inte ens synd om kvinnor som blir misshandlade. Du vill istället tycka att det är synd om män. Det säger en del om dig. 
  • Anonym (Stina)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 10:51:09 följande:
    Du kan göra det men det är fortfarande fördomsfulla lögner.

    Det du inte berättar är att det är extremt liten grupp i samhället, 2-3 procent som står för nästan alla våldsbrott.
    Så du utmålar män som är en grupp där de allra flesta är oskyldiga som att de vore oskyldiga. Oerhört fult! Tycker att du borde skämmas faktiskt!
    Du har fått siffrorna fel. Du får googla lite till. 
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?