• Anonym (Ini)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (,) skrev 2022-08-12 10:33:17 följande:

    Jag noterade att pojkar och flickor slutade leka ungefär i första klass. Ungefär samtidigt som killar började uttrycka sig negativt kring saker som är "tjejiga", "tjejträt", "tjejbaciller". 

    Det är ett stenhårt grupptryck på små pojkar. Den som visar minsta svaghet mobbas. Det leder till likriktning i intressen och sätt att vara, mycket måste döljas. Att förknippas med något som är tjejigt, att ha "tjejiga" intressen som t ex sång eller dans, anses svagt. 

    Det är otroligt synd att pojkar i skolan så stenhårt socialiseras in i det här. Många växer väl ändå upp till okej individer, men det är ett lidande att växa upp som pojke, med fysiskt våld också nära tillhands. Och tjejer som blir trakasserade. 

    Vet inte hur mycket det hjälper att man som förälder ger en annan värdegrund, när de ändå måste anpassa sig till djungelns lag i skolan. 

    Hur fan stoppar man detta? 


    Helt lär vara oundvikligt men man lär kunna minska det genom:
    * Nolltolerans mot sexism bland personal och föräldrar. Oftast är det vuxna som står för den mest genomgående sexismen vilket bland annat syns i denna tråd.
    * Mindre uppdelning av pojkar och flickor baserat på kön. 

    Barnen lär sig snart att man inte kan förlita sig på en vän av motsatt kön för de finns inte där när det är dags för föreningsliv eller ombyte i gympan.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (,) skrev 2022-08-12 10:37:38 följande:

    I den här bilden ligger ju också att pojkar absolut inte ska anstränga sig i skolan, för det är inte coolt att vara en pluggis som kille. Nåt som män sen förlorar på i längden. Killar ska störa och vara stökiga.

    Det är fasen så att man börjar tänka på separata pojk- och flickskolor igen. 

    Kanske behöver pojkarnas skola vara betydligt mer auktoritär med stenhårda beteenderegler. 


    Ett av problemen med stenhård disciplin är att en stor andel av de som är i riskzonen för våldsbrott kommer kommer att relegeras.

    Så då får vi skolor med skötsamma elever och särskolor med riskindivider enbart. Säkert en viktig anledning till att man istället valt inkluderingstanken istället.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-12 11:42:46 följande:
    Ja, vi stoppar det genom att inte skola in barnen i traditionella könsroller. På det sättet har vi större möjlighet att utvecklas inom det område vi har bäst fallenhet för och som vi är mest intresserade av. Därmed krossas också könsmaktsordningen och våldsutsattheten kommer att minska för både män och kvinnor. 
    Du pratar som att du inte har någon verklighetsförankring. Krossa könsmaktsordningen!? Är du på riktigt?

    Gå ut och se hur världen fungerar istället för att applicera din barndom som en normalitet för världen, samt ta det din förblindade religion sagt till dig med en nypa salt.
  • Anonym (Ini)
    Postman skrev 2022-08-12 11:43:45 följande:

    Nu blev det tokigt här. Jag tror absolut på en auktoritär skola med mer strikta beteenderegler.
    Hade varit intressant att se konsekvenserna av en sådan utveckling men har svårt att se det med tanke på hur samhället rör sig i övrigt. 
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Lok) skrev 2022-08-12 14:46:04 följande:
    Visa på vilket land i världen där kvinnor besitter mer reell makt än män- dvs högre finansiell position, högre andel positioner i ledande befattningar och beslutsorgan. 

    jösses, kvinnors aborträtt begränsas världen över (men man ställer inget som helst krav på mannens ansvar eller att samhället går in och stöttar upp). Så självklart finns en könsmaktsordning eftersom intresset kring abort inte handlar om barns rättigheter (då hade dessa politiker löst för att agera stödgalors åt dessa barn och barnfrågor hade generellt haft högre prio) utan intresset ligger i att reglera kvinna makt över sin egen kropp- eftersom kvinnor nu har ökad makt så finns en rädsla i detta.
    Nej, det finns ingen könsmaktsordning. Det där är bara någon löjlig konspirationsteori som någon feminist diktat ihop efter att ha sett på världen ur sina feministiska glasögon.

    Män är överrepresenterade i samhällsbotten, hemlösa, narkomaner, ekonomiskt och socialt utslagna. 
    Män är överrepresenterade även bland makthavare och de med ekonomiska muskler men detta är inget som gynnar män i stort. Det är individer som har makt, inte kön. 

    Beträffande aborträtt så finns det inget självklart datum för var gränsen för okränkbart liv uppstår. Så det blir ett subjektivt bedömande. Finns otroligt många kvinnor som jobbar för striktare aborträtt.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 15:27:51 följande:
    om fler män än kvinnor har dessa våldsamma riskegenskaper än kvinnor så är det ganska uppenbart att det är kopplat till kön. Hur ska man göra det ?jämställt? 

    tycker det är ganska bisarrt att du drar kopplingar till fascism när jag menar att män har större inflytande över andra män Och har större möjligheter att göra skillnad. 
    Eftersom det är såväl kvinnor som män som utför våldsbrott så nej. Det är med de här individerna vi behöver jobba med. Inte med snälla Axel och Per som är snälla lamm. Problematiken sitter inte i könet.

    Vad förväntar du dig när du pläderar för att män har en skyldighet som kvinnor inte har? Dessutom har du i ett flertal inlägg talat nedlåtande om män. 
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 16:23:22 följande:

    jag försöker förstå ditt resonemang, men eftersom du skriver så mycket som tar ut varandra, såsom att det finns biologiska skillnader i att män begår våldsbrott, men samtidigt att det inte existerar någon skillnad. Nu skriver du att män och kvinnor båda utför våldsbrott. samtidigt som du tidigare i tråden försöker propagera för att mäns våld mot kvinnor beror på att män utövar mer våld. Så blir den röda tråden ganska tunn.


    Det där har jag aldrig sagt. Du tolkar hej vilt och då blir det motsägelser då du skapar dessa själv.

    Frågan är komplex. Det finns såväl en biologisk som kulturell faktor. Jag är i tråden för att lösa problem. Och en förvärrande faktor är som alltid att folk som blivit utsatta av en eller några gärningspersoner privat sedan klandrar en hel grupp.
    Någon svensk blir misshandlad av någon invandrare i ung ålder och ägnar sedan livet åt att bekämpa invandrare och att klandra dem.

    Någon man blir felaktigt dömd för våldtäkt för att en kvinna ljuger i domstol och mannen ägnar sedan livet åt att klandra alla kvinnor. 

    Någon kvinna blir misshandlad av en man och kvinnan lägger sedan livet på att klandra män.

    Även om jag känslomässigt kan förstå dessa individer så ursäktar det inte deras senare beteende. Jag kommer att fortsätta att motarbeta sexism, rasism och främlingsfientlighet.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 17:57:56 följande:

    Till ini som skriver 
    Någon kvinna blir misshandlad av en man och kvinnan lägger sedan livet på att klandra män.

    du behöver inte vara en kvinna som blir misshandlad av en man för att klandra män. Du skriver själv att män står för majoriteten av våldsbrotten.


    Det är fortfarande helt hjärndött att klandra män då det är någon ynka procent av männen som står för våldsbrotten. Precis som det är helt hjärndött att klandra kvinnor för falska våldtäkter eller utrikes födda för misshandel.

    Kan du verkligen inte förstå det?
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 19:29:29 följande:

    Den gemensamma faktorn på förövarna vad gäller partner våld är att de är män. Att börja förstå problemet är första steget till att arbeta på en lösning. Att ignorera det faktum att det är män som står för våldet är kontraproduktivt.


    Det var inte det som var frågan.

    Förstår du inte hur hjärndött det är att klandra grupper för vad vissa individer i de grupperna gör?
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-12 19:35:52 följande:
    Hur tänker du nu? När en person är hjärndöd slår bara hjärtat och det är omöjligt att klandra någon. 

    Och sedan om du läser TS så VILL han ta ANSVAR i arbetet att motverka mäns våld mot kvinnor. Ingen klandrar honom för det utan det är tvärtom ett bra och välkommet initiativ.
    Flnns mängder av inlägg i tråden som klandrar män. Som nu senast:
    "du behöver inte vara en kvinna som blir misshandlad av en man för att klandra män. Du skriver själv att män står för majoriteten av våldsbrotten."
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?