• Anonym (Ini)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 19:51:19 följande:
    Förstår inte du att det är ett problem som statistikt signifikant är män som utför, inte kvinnor, vilket indikerar att det är ett mansproblem, du säger tidigare att det är för att män är mer biologiskt aggressiva. oavsett hur du förklarar anledningen till att det är män som dödar kvinnor, så är det ju de facto män.

    hur ska man undvika att klandra män, men samtidigt få män att sluta misshandla kvinnor? Jag upplever det som att du inte har en konkret lösning på det.
    Du tror väl inte på riktigt att ditt klandrande av män gör något bättre. Kan garantera dig att om det har någon effekt så är det att det ökar våldet mot kvinnor. 

    Nu har vi många kvinnor som blivit utsatta av män, varpå de lägger sina liv för att klandra män.
    Vi har många män som blivit utsatta av kvinnor, varpå männen lägger sina liv för att klandra kvinnor.

    Konsekvensen blir bara att klyftorna och fördomarna om könen ökar vilket gör att avhumaniserandet ökar vilket i sin bidrar till brott som falska våldtäkter, mansmisshandel, stalking & kvinnomisshandel.

    Sedan går hjulet i repris.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 20:13:35 följande:
    Jag klandrar inte män, läs om. Du verkar försöka skifta fokus till att det inte är män som misshandlar (bara en minoritet) och sen ingen konkret lösning på mäns våld mot kvinnor 
    Som jag skrev i föregående inlägg är den avhumanisera de retorik som du och andra använder en del av problematiken. 

    Så en del av lösningen är att skifta fokus från negativa kommentarer, minska avhumaniserandet och fördomarna och att prata positivt om kvinnor och män istället för negativt. 

    Du pratar om hur viktigt det är att man pratar positivt om kvinnor och jag instämmer i det. Vad du tycks ha missat är att det även är viktigt att man pratar positivt om män.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-12 20:56:05 följande:
    Alla behövs i arbetet att motverka mäns våld mot kvinnor. Du tar avstånd till statistik som visar att män står för majoriteten av alla misshandelsbrott:
    Inte alls. Däremot lägger du fram statistiken på ett vilseledande, fördomsfullt och avhumaniserande sätt.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-12 21:07:17 följande:
    Jag presenterade statistik, ja. 
    Ja, ett vilseledande, fördomsfullt och avhumaniserande sätt.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 21:06:52 följande:
    Så då håller du med om när jag säger att en del av att förebygga våld mot kvinnor är att du som man tänker på hur du pratar om kvinnor med andra män, hu du tilltalar kvinnor respektfullt, samt vad du skriver på nätet (om kvinnor och till kvinnor)
    Ja, men jag ser inte att detta specifikt gäller män utan alla.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-12 21:10:25 följande:
    Nej, det gjorde jag inte. Men berätta gärna hur du kom fram till den tolkningen.
    Det gjorde du men du ser det inte.

    Varför?
    - Du ger inga konkreta siffror eller ställer det i relation till hur många män det finns.
    - Det ger felaktigt uppfattningen att det är vanligt att en man misshandlar.
    - Ovannämnda bidrag gör att läsraen får en sämre syn på män än om kringliggande fakta faktiskt levererats.
    mm mm
    Det finns mycket problematiskt i sättet du uttrycker dig. Du har förvisso rätten att uttrycka dig så men det förblir vilseledande, fördomsfullt och avhumaniserande.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 21:27:55 följande:
    Du tror inte att män har ett större inflytande över andra män? män har ganska ofta andra män som vänner, kvinnor har oftast andra kvinnor som vänner. I båda grupperna finns säkert en viss jargong. Män har mer inflytande i sin grupp, kvinnor i sin. Eftersom det är män som står för misshandeln av kvinnor (nej, inte alla män) så har således män ett större ansvar. Bidrar du till en hård jargong så bidrar du även till att kvinnoförakt hålls vid liv.
    Möjligt men det ger inte män större ansvar för hur andra män beter sig eller kvinnor större ansvar för hur andra kvinnor beter sig. Dessutom bygger det fördomen att män ska prata och umgås med män och kvinnor ska prata och umgås med kvinnor vilket är ett problem i sig.

    Människor ansvar för hur de själva pratar och agerar. 
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-12 21:50:56 följande:
    Jag har presenterat konkreta siffror, vilket bevisar att du sysslar med skitsnack och nonsens. 
    Räcker att läsa ditt i lägg för att konstatera att du inte gjorde det. Däremot levererade du en vilseledande, fördomsfull och avhumaniserande oneliner.

    "Alla behövs i arbetet att motverka mäns våld mot kvinnor. Du tar avstånd till statistik som visar att män står för majoriteten av alla misshandelsbrott:"

    Vad du gjorde tidigare i tråden förändrar inte detta faktum.
  • Anonym (Ini)
    fornminne skrev 2022-08-12 22:32:46 följande:
    Jag vet inte om det egentligen är värre, eller om det bara är synligare. Tänk på att Internet och sociala medier inte fanns förr. Nu kan varje förflugen kommentar läsas av alla. Så var det inte så sent som för några decennier sen.

    Majoriteten av alla män behandlar kvinnor hyggligt. Det är en relativt liten men väldigt högljudd grupp som skriver kränkande saker, beter sig illa IRL eller - i värsta fall - slåss. Men ja, dessa kan vara svåra att komma åt. Både för kvinnor och andra män. Det man kan göra är att tydligt och aktivt ta avstånd från sådant beteende, inte umgås med sådana samt inte välja sådana till partner. Även här har båda könen ett ansvar.

    Man behöver inte lägga särskilt ansvar på män, eftersom män som accepterar sexistisk jargong eller själva använder det, är en del av problemet. Även om de inte är våldsamma. Precis som kvinnor som tycker att översittare är häftiga eller sexiga, är en del av problemet.
    Du har ett konstruktivt och pragmatiskt sätt att se på frågan. Det är sådana personer som dig som behövs på mer ledande positioner i de här frågorna.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-13 20:31:14 följande:
    Verkar som du har fått ?genus? om bakfoten, Genusvetenskap är något som gynnar pojkar (och flickor) exv i skola/förskola 

    yxade det här från en sida, ganska svårt att argumentera mot.
    "Genuspedagogik handlar om att alla barn ska ha lika rättigheter"

    (Torbjörn Messing, jämställdhetskonsult).


    Att arbeta med genus i skolan handlar i stor utsträckning om att synliggöra det osynliga, det vill säga att konkretisera hur flickor och pojkar bemöts och behandlas olika beroende på kön. I detta arbete ingår att utmana sig själv och sina kollegor att bryta traditionella könsmönster och skapa en medvetenhet om sitt eget agerande i det dagliga mötet med eleverna samt att reflektera kring vad det egna bemötandet får för konsekvenser för eleverna.


    Låter bra men är i stort sett som att slänga pengarna i skön då de maler plattityder. Skolan och vården behöver mer resurser och så läggs det pengar på att anställa genusvetare...
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?