• Anonym (Ini)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (lmköjipo u) skrev 2022-08-04 12:48:26 följande:

    Män ska inte ta ansvar för vad andra män gör. De ska ta ansvar för hur de själva reagerar på det. 


    Om alla män som inte slår, våldtar och dödar öppet visar sitt ogillande över män som gör sånt och som talar nedsättande om kvinnor så gör ni enormt mycket för mänskligheten. 


    Men många män verkar vara för fega för att ta det steget. Så, återigen som så mycket annat får kvinnor ta den kampen ensamma. 


    Jag kan dock konstatera att du därmed skrev ytterligare ett inlägg som framställer män i negativa ordalag.

    Jag förstår att du inte har något problem med termen "mäns våld mot kvinnor" för den går i linje med i hur du uttrycker dig förövrigt.
  • Anonym (Ini)
    Tukt skrev 2022-08-04 13:30:50 följande:
    Fast du får inte män, eller någon annan, att sluta verka känslig genom att utdela negativa omdömen runt dom, typ att de är kränkta.
    Sedan är det såklart frågan om vad man vil. Man kanske egentligen inte vill diskutera utan från ens egna sida få behålla sin syn på den andra parten.
    Ja, grundläggande ledarskap.

    Om man har två grupper som ska samarbeta, grupp A och grupp B. Så säger det sig självt att det inte kommer att bli vidare fruktbart om man låter grupp A komma fram till målen och strategin för att sedan säga till grupp B hur arbetet ska skötas.

    Utan vill man nå resultat ser man till att samla både grupp A och grupp B tillsammans, sätta upp mål och komma fram till en strategi för att nå målet.
  • Anonym (Ini)
    pyssel skrev 2022-08-04 13:50:00 följande:
    Ja om A och B var två likvärdiga arbetsplatser och ska slås ihop till en arbetsplats kan man resonera i sådana förenklade kick-off-termer  
    Fungerar likadant i samhället i sin helhet. Vill man motivera människor ska de vara med och utforma mål och strategi.

    Det är därför som feministerna inte får med män på tåget. För feministerna har ett tidigare satt mål och strategi som de sedan säger till männen att gå med i.

    Märks även i denna tråd. Feministerna säger till männen att hänga på och säger till dem hur arbetet ska utföras. Männen svarar att de finner strategin fördomsfull. Feministerna blir då sura på männen och arbetet rinner ut i sanden.
  • Anonym (Ini)
    Anders 386 skrev 2022-08-04 14:32:49 följande:

    För mig känns det ganska svårt att göra något konkret om jag inte på något sätt konfronteras med det direkt. Men vad som behövs är att omgivningen har civilkurage att larma - och på något sätt måste myndigheterna ha makt att kunna gripa in mot en potentiell förövare innan skadan redan skett.

    Problemet är ju mycket större än bara misshandel - efter att ha läst många trådar på FL under många år har jag förstått att det är ganska ofta förekommande att män utnyttjar psykisk makt mot kvinnor. Män förnedrar och kontrollerar sin partner, där tror jag det finns ett superstort mörkertal. På något sätt har det kopplingar till hederskultur trots att vi inte riktigt vill se parallellerna.

    Det är en hederskultur som lever från förr. Det finns gamla svenska kvarlevor om mannens överlägsenhet och att det är han som ska styra familjen. Det är tex. avgörande för val av partner. Många män med låg utbildning ser inte en högutbildad kvinna som en potentiell partner. Men det har aldrig varit något problem för en högutbildad man att välja en lågutbildad kvinna.

    Det där är komplicerat eftersom det ofta är kvinnor som söker "dominanta" män. Dom snälla männen blir utan partner medan dom stöddiga männen får ligga. (Ta Persbrandt som ett exempel, hur många kvinnor skulle inte sära på benen för honom?) Listan kan göras lång på sviniga män som kan ligga runt hur mycket som helst.


    Det blir öppet mål för Persbrandt och liknande män för att konkurrensen är så svag. Många av dagens män är feminiserade ocb smårädda vilket gör att de blir oattraktiva.

    Bästa sättet att göra en insats i denna fråga är att själv se till att bli en riktigt stark man och sedan behandla sin fru och sina barn med kärlek och respekt. 
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-04 14:13:17 följande:
    Odd Even skrev 2022-08-04 02:28:14 följande:
    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Det sägs ibland att män inte engagerar sig i problemet med mäns våld mot kvinnor. Kanske är det så, och då borde det bli ändring på det. 
    Men vad kan vi göra, konkret?
    Förslag?



     Och vilket arbete rinner ut i sanden, menar du?
    Det övergripande arbetet mot våld i nära relationer.

    Män gör fortfarande insatser men det sker i regel i  mötet mellan människor och inte på politisk övergripande nivå.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-04 15:00:04 följande:
    Och så BS från dig igen.. Läs och lär:

    Politik (från grekiska: ?????) betyder ursprungligen 'statskonst', och avser som regel alla de åtgärder och handlingar som hör till det allmänna livet (kommuner, stater, mellanstater), och inrymmer allt från diskussioner om offentliga angelägenheter till statlig verksamhet och organisation.
    Ja, exakt. Vad är det du inte förstår?
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-04 15:04:18 följande:
    www.regeringen.se/regeringens-politik/mans-vald-mot-kvinnor-ska-upphora/
    ...och det är något som ytterst få män engagerar sig i på politisk nivå. Dåvarande statsminister gav kvinnliga feminister visst inflytande över jämställdhetspolitiken för att de skulle vara tysta.

    Sedan har det tickat på men det är ett projekt av kvinnor för kvinnor. Jämställdhetsmyndigheten är Sveriges mest ojämställda myndighet på så vis att nästan inga män jobbar där.
  • Anonym (Ini)
    pyssel skrev 2022-08-04 15:15:38 följande:
    .

    Tvärtom FINNS det redan, sedan länge, en bjuda-in-diskussion som även är i mäns favör då den föreslår en vidare mansroll, eller flera mansroller, med utrymme att tala om sådant som trycker en på riktigt så man inte behöver stoppa ner allt inombords tills det rinner över med våld mot en själv eller andra. Men där har du ditt rundabordssamtal du påstår inte finns och som män bidragit stort med innehållet till.  
    Det är bra att ni har den typen av diskussioner. Problemet som jag upplever med dessa diskussioner är att de män som närvarar där har föga med mannen ute i landet att göra. Det är i alla fall de intryck jag får när jag lyssnar på dessa män. Det är män som finner sig i feministernas verklighetsbeskrivning med männen som problemet.

    Män generellt har dock en positiv manssyn och ser inte mansnormer som ett problem över huvud taget. Om något har vi för lite traditionella mansnormer numera skulle jag hävda.

    Vissa normer som att att inte diskutera känslor kan jag hålla med om. Men viljan att aldrig ge upp, att aldrig skylla på andra, att inte komma med ursäkter, att inte stanna nere utan att alltid resa sig är något som vi behöver mer av.

    Och ju fler sådana män vi får fram, desto mer kommer också kvinnomisshandeln att minska.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (pappa) skrev 2022-08-04 15:36:59 följande:

    För att koppla tillbaka till ursprungsfrågan så kan man som man engagera sig i diverse organisationer som jobbar med frågan. Exempelvis MÄN.


    Tyvärr bra exempel på det jag talade om. Män som inte trivs bland vanliga män och därför instämmer i feministernas syn om män som problemet.

    Vill man få med män ska man ha med vanliga män.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-04 16:31:11 följande:
    Kunde va intressant att få reda på hur du definierar "vanliga män"  // Solig
    En man som trivs med att vara man och är stolt över att vara man. 

    Precis som en vanlig kvinna trivs med att vara kvinna och är stolt att vara kvinna.

    De här männen som pratar illa om män och kvinnorna som pratar illa om kvinnor är ovanliga och väldigt dåliga förebilder.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?