• Anonym (Ini)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-11 18:39:57 följande:

    Till ini som skriver 
    Män borde vara överrepresenterade i brottstatistiken med tanke på de bilogiska skillnaderna. Allt annat vore osannolikt.

    så du tycker att det är något som finns naturligt inom män? 


    Inte i män som individer men i avvikande individer i männen som grupp. 

    Tror du att det även är mansrollen som är orsak till att pojkar är kraftigt överrepresenterade bland ADHD, autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar?

    Eller mansrollen som gör att pojkar redan på dagisnivå begår fler kränkningar. Återigen en liten minoritet av pojkarna men pojkarna är kraftigt överrepresenterade precis som männen är senare i livet.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-11 19:25:20 följande:

    Fast då är mäns våld mot kvinnor inte ett så avlägset uttalande om du anser att det är biologiskt


    Det är mycket avslögset för det biologiska i det här sammanhanget ligger inte i könet utanni specifika egenskaper. Därför vi inte enbart har våldsamma farliga män utan vi har även våldsamma farliga kvinnor. 
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Större anledning) skrev 2022-08-11 21:50:44 följande:

    Det kan anses vara omanligt om män skulle erkänna några problem, så det kan ju vara en orsak varför vissa män inte vill snacka om könet män som är våldsamma mot kvinnor för då inkluderar man ju sig själv också. 


    Det är inte något problem för gemene man så det finns inget att prata om.

    Däremot är det absolut är fördel att prata om sina problem och brister men då ska det vara faktiska problem.
  • Anonym (Ini)
    Postman skrev 2022-08-11 22:12:04 följande:

    Det är den feminina lösningen som många kvinnor kommer dragandes med och den vill jag påstå inte alls fungerar.
    Kan hålla med om att man inte måste prata om sina problem. Men man behöver vara medveten om sina problem och fördöka lösa dem.

    Dock är min erfarenhet att män faktiskt generellt sett är bättre på det än kvinnor.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Kvinna 56) skrev 2022-08-11 22:19:21 följande:

    De karlar som inte klarar av  benämningen "mäns våld mot kvinnor" (alternativt med avslutningen "i nära relation) utan att bli kränkta är karlar jag skulle undvika att ha i mitt umgänge. 
    Eftersom det handlar om de fall där kvinnans kända manliga  partner slår ihjäl henne kan man ju inte säga något annat. Inte en brevbärare eller främling av okänt kön. Det är inte en "hen". 
    Att det finns personer som inte klarar att tillstå att dessa dödsfall orsakas av män tycker jag är obegripligt. 


    Har väldigt svårt att se att någon man blir kränkt av det. Varken staten eller någon annan kan ens kränka mig. Jag bryr mig helt enkelt inte.

    Däremot är det ett djupt fördomsfullt och vilseledande uttryckssätt och det är därför det får kritik.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-11 23:17:00 följande:

    Det handlar om att du som man ska känna ett ansvar, inte försöka hitta en massa ursäkter och bortförklaringar för att slippa det ansvaret. Du som man har ett större inflytande över andra män. Hur du pratar om kvinnor, med kvinnor och vad du skriver på nätet.

    om kvinnor i ett misshandelsförhållande ser att andra män inte accepterar våld mot kvinnor så kan det ge henne mod att bryta upp.

    det är inte så svårt, det kan du som man göra utan att agera defensivt. Jag tror på dig 


    Det du skriver rimmar illa med grundtanken om jämställdhet, nämligen lika rättigheter och skyldigheter oavsett kön.

    Jag är för jämställdhet och då också givetvis emot när man försöker ge människor extra skyldigheter baserat på kön som du gör ovan.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-11 23:46:53 följande:
    Du säger ju att män är mer biologiskt motiverad att begå våldsbrott, sen säger du samtidigt att mäns våld mot kvinnor inte existerar, hur ska du ha det?

    vad är det för jämställdhet när det är ett kön som står för majoriteten av våldet? hur Gör man det jämställt i så fall och slutar döda kvinnor?
    Nej, det var inte det jag sa. Jag sa att biologin gör att det finns fler individer som är män än kvinnor som har de här riskegenakaperna rent biologiskt. Det jag upprepar gång på gång på gång men som du smyger undan är att den stora majoriteten män och kvinnor inte har det. I sambället är det några enstaka procent av männen som begår våldsbrott och knappt någon procent av kvinnorna. 

    Demokratins rättigheter och skyldigheter utgår från individen. Dvs det spelar ingen roll vad man har för kön, religion, etnicitet, hudfärg, sexualitet mm mm. Man har samma rättigheter och skyldigheter oavsett.

    Att basera rättigheterna på grupp som du pläderar för ovan, gjorde man i kommunismens Sovjet och Nazityskland med kännt resultat. Det är en anledning till varför man är så noggrann med att inte göra som du pläderar för ovan.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-12 07:37:01 följande:
    Men ADHD, autism och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som också kvinnor har, förklarar inte det omfattande våldet mot kvinnor (och män).

    Överrepresenterade i brottsstatistiken är däremot män som grupp. Män begår 90 procent av alla brott.
    Det är en förklaring. Mäns normalkurva för aggressivitet är även förskjuten uppåt i förhållande till kvinnor. Så om man ser på de mest aggressiva individerna i samhället och på dagis så är nästan alla män/pojkar.

    Om det hade varit för mansrollen hade inte skillnaderna synts förrän senare i livet. Nu syns de från start.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-12 09:18:48 följande:
    Ja, precis skillnaden syns från start. Det har således med mansrollen att göra. Småpojkar är inte män (än). Och den första fråga som ställs vid ett barns födelse är om det blev en flicka eller pojke. Frågan är relevant för en tidig inskolning av hur man förväntas vara som man respektive kvinna. Men som tidigare nämnts så är det mycket större skillnad mellan enskilda individer än mellan könen.
    Så mansbilden är orsaken till att pojkar är mer aggressiva på dagis. Bra där! :D
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?