• Tor 4 aug 22:41
    2458 visningar
    10 svar
    10
    2458

    Laga chili con carne

    Hur brukar ni göra den? Brukar ni köra med eller utan paprika?

  • Svar på tråden Laga chili con carne
  • Tor 4 aug 22:41
    #1

    Med paprika.

  • Anonym (a)
    Tor 4 aug 23:10
    #2

    Utan paprika. Har bönor och majs, samy kött, tomatkross, färsk chilli och en massa kryddor,

  • Tor 4 aug 23:14
    #3
    Anonym (a) skrev 2022-08-04 23:10:43 följande:

    Utan paprika. Har bönor och majs, samy kött, tomatkross, färsk chilli och en massa kryddor,


    Låter gott
  • Anonym (Med!)
    Fre 5 aug 21:42
    #4

    Med paprika.

    jag har också vegetarisk färs istället för färs gjort på kött. (föredrar konsistens och smak på qournfärs.)
    :) 

  • Mån 8 aug 12:56
    #5

    Man kan faktiskt göra som man vill, men visst är paprika gott i denna rätt med.
    Även pulver kan man backa upp med om man vill, har man mycket paprika, så måste man kanske balansera med mer syra, då paprika kan bli sött om man har mycket.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (a)
    Mån 8 aug 13:16
    #6
    klyban skrev 2022-08-08 12:56:06 följande:

    Man kan faktiskt göra som man vill, men visst är paprika gott i denna rätt med.
    Även pulver kan man backa upp med om man vill, har man mycket paprika, så måste man kanske balansera med mer syra, då paprika kan bli sött om man har mycket.


    Paprikapulver är bra, det har jag rätt mycket i min chili.
  • Anonym (Mm)
    Mån 8 aug 16:43
    #7

    Med en färdig kryddpeppar från Knorr. Ingen aning om det är paprika i den ????

  • Mia99
    Mån 8 aug 17:15
    #8

    Nötfärs, gul lök, vitlök, grön paprika, krossade tomater, tomatpuré, Bong kalvfond, Sambal Oelek, rött vin, vita bönor, kidneybönor, soja, chilipulver, chili flakes, mejram, rosmarin, timjan, kanel, en gnutta socker och svartpeppar. Strimla lite färsk basilika eller persilja på toppen när klart. Paptrikapulver kan man ha i för de starka röda färgens skull men man får använda högkvalitativt paprikapulver där endast fruktköttet malts ner, inte stjälken eller fröhuset, vilket annars blir lätt beskt.

    Vinet ger en pikant syrlighet och sockret balanserar upp det. Kanel ger en lätt orientalisk känsla om man gillar det.

    Vill man göra det vegetariskt kan man istället använda mer bönor, linser, zucchini, aubergine, blomkål eller brytbönor.

    Gräddfil, smetana, eller matyoghurt är gott att blanda till.

  • Mån 8 aug 17:17
    #9

    paprikapulver men inte paprikabitar då jag inte gillar paprika.

    jag kör detta recept, eller en variant www.kokaihop.se/recept/enkel-och-god-chilli (mitt recept)

  • Mån 8 aug 17:57
    #10
    Mia99 skrev 2022-08-08 17:15:11 följande:
    Nötfärs, gul lök, vitlök, grön paprika, krossade tomater, tomatpuré, Bong kalvfond, Sambal Oelek, rött vin, vita bönor, kidneybönor, soja, chilipulver, chili flakes, mejram, rosmarin, timjan, kanel, en gnutta socker och svartpeppar. Strimla lite färsk basilika eller persilja på toppen när klart. Paptrikapulver kan man ha i för de starka röda färgens skull men man får använda högkvalitativt paprikapulver där endast fruktköttet malts ner, inte stjälken eller fröhuset, vilket annars blir lätt beskt.

    Vinet ger en pikant syrlighet och sockret balanserar upp det. Kanel ger en lätt orientalisk känsla om man gillar det.

    Vill man göra det vegetariskt kan man istället använda mer bönor, linser, zucchini, aubergine, blomkål eller brytbönor.

    Gräddfil, smetana, eller matyoghurt är gott att blanda till.

    Och främsta hemligheten - kummin.
Svar på tråden Laga chili con carne
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.