Inlägg från: Anonym (Reality check) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Reality check)

    Orolig för sambons vikt

    Lämna henne ifred. Du har sagt ditt. Nu är det upp till henne. Det är hennes kropp, hennes liv. Sluta tjata. Det enda som händer är att hon kommer att bli ännu mer motvillig att ta tag i sin vikt, dvs helt motsatt effekt.

    När du gnäller om att du minsann slutade röka för att hon fick dig på bättre tankar så låter det som att du på nåt konstigt sätt tror att hon skulle vara skyldig dig att justera sitt liv utifrån dina önskemål. Så är det så klart inte. De två sakerna är helt olika situationer som, även om jag förstår jämförelsen med hälsan, inte har med varandra att göra.

  • Anonym (Reality check)

    Det du kan göra är att föregå med gott exempel, men på ett sätt som inte är helt uppenbart. Byt ut någon enstaka matgrej mot nyttigare alternativ, prata inte om att det är för att de är nyttigare utan för att du ville testa något nytt om hon frågar. Föreslå att hon hänger med dig ut någonstans för att kolla på någonting, kan vara en bakluckeloppis lika gärna som en picnic en bit ut i skogen. Bara så ni rör er lite grann och inte sitter still. Huvudsaken är att det inte får verka som en agenda, och det ska det inte vara heller, men om man vill få till en förändring så kan det vara en god idé att inte bara förvänta sig att hon är den som ska ordna det utan att ni som par gör något tillsammans.

  • Anonym (Reality check)
    Anonym (Wtf) skrev 2022-08-05 14:22:23 följande:

    Hoppsan här har vi en kränkt tjockis!
    Att vara överviktig är riktigt dåligt för hälsan, framför allt när det finns hjärtsjukdom i familjen. 


    TS slutade ju röka för att frugan påpekade att det är farligt, ska det inte gå åt båda hållen? Nä bättre att sticka huvudet i sanden och fortsätta gå upp i vikt med försämrad hälsa som följd. 


    Nja, jag är tyvärr lite underviktig och skulle behöva gå upp ett par kilo, vad min vikt nu har att göra med att ts tjatar ihjäl sin sambo fattar jag inte. Inte heller fattar jag varför du känner att du måste mobba en okänd person via internet.

    Nej, det går inte åt båda hållen för hon är en fri individ som inte är skyldig honom att åtgärda sin kropp eller livsstil för att han vill.
Svar på tråden Orolig för sambons vikt